Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice filipini clark airport

filipini clark airport

ali kdo ve, če je na filipinih na letališču CLARK(Manila) bankomat oz. če je možno zamenjati denar?
Lpa

Na Filipinih je bankomatov dovolj. Zamenjati denar pa tudi ni noben problem. Na vsakem letaliscu imas vsaj 2 menjalnici, ko opravis z carinskimi formalnostmi. Denarja ti na bankomatih zaradi visokih provizij ne priporocam dvigat. Pa na menjalni tecaj bodi pozoren.

Bil na letališču Clark februarja in marca letos. Bankomati in menjalnice na letališču Clark so, sicer pa bolj malo drugega. Več informacij o Filipinih iz prve roke sem objavil tule:

http://www.hotelskerezervacije.eu/potovanje/filipini/filipini.php

lp,
Daniel

Mi se letos v mesecu novembru odpravljamo za dobre 2 tedna na Filipine. Kako naj si razporedimo te dni na Filipinih? Kaksen dan verjetno v Manili, potem pa ogled kaksnih zanimivih stvari-mogoce otok Bohol-pa seveda tudi malo plazice.

V Manili res samo kakšen dan, potem pa odvisno od tega, kaj imate raje. Plaže na Boracayu so fantastične, a je kar nekaj turistov. Če vas privlačijo bolj zapuščene obale, velja razmisliti o Palawanu. Če vas zanimajo trekingi, pa se velja podati v filipinske Kordiljere. Podroben vodnik po Filipinih iz prve roke (napisan na podlagi potovanja na Filipine letos februarja) si lahko preberete tule:

http://www.hotelskerezervacije.eu/potovanje/filipini/filipini.php

Zdaj smo nekako naredili nacrt;gremo 2 para in po prihodu v Manilo, en par ostane v mestu, mi2 greva v Banaue, pol Palawan, nato Bohol, potem pa Bantayan in za konec par dni Boracay. kaj mislite, bo to uredu?
Svetujte mi, ce priletimo v Manilo v dop. urah, greva lahko v Banaue ze isti vecer z nocnim busom. Koliko casa naj se tam zadrziva?

Če v Manilo priletite dopoldan, gresta lahko v Banaue isti dan z nočnim avtobusom, če z malo sreče dobita vozovnici. Avtobusa sta samo dva in predvsem pred vikendom sta polna (Banaue je priljubljena vikend destinacija med prebivalci Manile).

Če v Banaueju želita videti samo najbližje riževe terase, en dan povsem zadostuje. Za trekinge do bolj oddaljenih teras so seveda potrebni dodatni dnevi.

Sicer je načrt, ki ste ga naredili, glede na moje izkušnje s Filipini precej natrpan. Bo treba leteti, kjer se la da (cestni/ladijski prevoz po Filipinih je silno počasen).

-------- Včasih ne vem, kam bom šel, a šel bom zagotovo. http://www.hotelskerezervacije.eu

Avtobus za banaue gre po osmi uri zvečer, firmi sta “avtobus” in “florida”, obe sta na severnem delu manile.priporočam Florido.probal obe. v Banaue prispete zjutraj ob 7ih in koga zanimajo samo terase se splača vzet treking na Banaue terase cca.4ure, ful lepo. Tako da lahko grete že zvečer z nočnim busom nazaj za manilo in vam ni treba spat v banaue. za vse ostale terase je potrebno več dni in tudi denarja.
Nasvet za potovanje z letali, manila vam je odskočna deska za vse otoke karte pa kupite kar se da hitro saj so zelo poceni (cebu air in zest air) bližje ko je odhod dražje so.

če rabi kdo kakšno konkretno informacijo me lahko kontaktira na email: alesfurh@gmail.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close