File rdeče postrvi
nasla sem dva recepta-poglej,ce ti bo kateri vsec.
postrv v smetani
ociscene postrvi /ali fileje/ specemo na maslu.solimo in jih zlozimo na servirno posodo. v preostalo maslo damo se sok limone in smetano. pogrejemo-ne sme zavreti! prelijemo preko postrvi in potresemo s petrsiljem.
postrvi na kajmaku
fileje posolimo in pustimo cca 15 min. povaljamo jih v korutni moki in damo na segret kajmak. pocasi pecemo,da zarumenijo na obeh straneh. zlozimo jih na kroznik.polijemo jih s sesekljanim petrsiljem,sesekljanim cesnom, mesanico jabolsnega kisa in code in preostankom kajmaka. lp petra
pogledala sem se v karapandzo….popecemo postrvi,na masklu popecemo olupljene mandlje-cele!! ko zarumenijo,jih potresemo po peceni postrvi. na preostalo maslo zlijemo sok 1 limone,dodamo sesekljan petrsilj in prelijemo po postrveh. skoraj istoo??! tudi jaz sem nekje videla tiste,ko so postrvi oblozene z mandlji..kje!))?? lp petra
S prijateljico, bivšo sodelavko sva bili prejšnji mesec v neki gostilni pod Krvavcem. Naročili sva ploščo iz postrvi, kjer so bili fileji pripravljeni na različne načine, tudi z mandelji (lističi). Priložena je bila tudi zelenjava. Bilo je nepozabno. Zraven sva pili šampanjčka, postregli pa so tudi z različnimi vrstami kruhkov. LP Daša
Forum je zaprt za komentiranje.