Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika File rdeče postrvi

File rdeče postrvi

V skrinji imam dva velika fileja postrvi, (vsaj mislim da je postrv, ker je zunaj pikasta kot postv, meso pa je rdeče). Kako naj jih naredim, da nama bodo z možičkom v posladek, bi jih pa rada jedla ob svečkah in z malo romantike. Kakšen zanimiv recept je zelo zaželjen.
RENI

postrvi-rdeckaste barve so ponavadi iz hublja! naredis jo tako kot obicajno postrv. izgleda pa bolj “fino”…ze malo na lososa,kajne!?:) jedla sem jih parkrat-ne morem teci …ampak zdi se mi,da imajo malo “drugacen” okus..:) lp petra

nasla sem dva recepta-poglej,ce ti bo kateri vsec.

postrv v smetani

ociscene postrvi /ali fileje/ specemo na maslu.solimo in jih zlozimo na servirno posodo. v preostalo maslo damo se sok limone in smetano. pogrejemo-ne sme zavreti! prelijemo preko postrvi in potresemo s petrsiljem.

postrvi na kajmaku

fileje posolimo in pustimo cca 15 min. povaljamo jih v korutni moki in damo na segret kajmak. pocasi pecemo,da zarumenijo na obeh straneh. zlozimo jih na kroznik.polijemo jih s sesekljanim petrsiljem,sesekljanim cesnom, mesanico jabolsnega kisa in code in preostankom kajmaka. lp petra

joj,napake!! koruzna moka,….potresemo s petrsiljem…. jabolcni kis + voda. se opravicujem petra

Hej,veckrat razmisljam,da bi postrv naredila z mandeljni.Nekje sem videla recept. Ali je katera ze to spekla? lahko posreduje recept? Lp Babi

hja,sem malo iskala…postrv z mandlji.samo ena mi je “padla” v oci.. postrv specemo “normalno”. mandlje olupimo,narezemo,popecemo na maslu in potresemo cez postrvi! meni se zdi,da nekaj manjka!? lp petra

Pri tistem receptu so mandlji bili kot nekaka skorjica.Mislim,da se je peklo skupaj z ribo.Bila pa je postrv. Bomo ze nasli s skupnimi mocmi. Lp Babi

Kakšno smetano, kislo ali sladko?

v bistvu sladko- nesladkano!:) po mojem bi bila najboljsa smetana za kuhanje-od dukata!! lp petra

cisto mogoce….malo se poglej naokrog…npr.kulinarika.net…ali kaj takega,…lp petra

pogledala sem se v karapandzo….popecemo postrvi,na masklu popecemo olupljene mandlje-cele!! ko zarumenijo,jih potresemo po peceni postrvi. na preostalo maslo zlijemo sok 1 limone,dodamo sesekljan petrsilj in prelijemo po postrveh. skoraj istoo??! tudi jaz sem nekje videla tiste,ko so postrvi oblozene z mandlji..kje!))?? lp petra

S prijateljico, bivšo sodelavko sva bili prejšnji mesec v neki gostilni pod Krvavcem. Naročili sva ploščo iz postrvi, kjer so bili fileji pripravljeni na različne načine, tudi z mandelji (lističi). Priložena je bila tudi zelenjava. Bilo je nepozabno. Zraven sva pili šampanjčka, postregli pa so tudi z različnimi vrstami kruhkov. LP Daša

Reni, me je malo zaneslo pa sem pozabila: riba, ki si jo opisala, zunaj pikasta kot postv, meso pa je rdeče je verjetno zlatovščica, ki živi v Bohinjskem jezeru. Meni se zdi še bolj okusna, kot postrv, je nekaj posebnega. LP Daša

Punce, najlepša hvala. Se bomo posladkali v petek ali soboto, ker si edino takrat lahko vzameva čas za malo posedeti in poklepetati. Vsekakor bom poskusila po vaših predlogih. Vam javim.
RENI

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close