Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika file kunčjega mesa

file kunčjega mesa

Kupila sem kunčje fileje, zdaj pa rabim idejo, kako naj jih pripravim.

Nina

Meso operi v hladni vodi in ga mariniraj pribl. 4 ure v mešanici začimb (npr. rožmarin, timijan, origano, luštrek), olivnem olju in belem vinu. Namesto vina lahko das tudi sok agrumov.
Pečico ogrej na 220-250C. Meso skupaj z marinado položi v ognjevarno posodo (po možnosti s pokrovom, da se med peko meso ne izuši). Po želji lahko v posodo dodaš tudi krompir, slive, korenček…Vse skupaj peci pokrito pribl. 45 min., odvisno od velikosti mesa.
Ko je meso mehko, odstrani pokrov in ga zapeci po površini, da dobi hrustljavo skorjico.

dober tek

p.s.če mesa ne pokriješ s pokrovom, ga moraš med peko zalivati, lahko ga pokriješ tudi s tankimi rezinami slanine..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close