file format
Jaaaaaaaaaaaaaaa saj ne vem kako naj prašam. :)))
Piskusimo takole:
Imaš naprimer datoteke različnih končnic naprimer rmf, wab, pdf, p7r, mrm, pfx, sig, itd…….. in verjetno če obstajajo jih je moral nekdo narediti.
In to me zanima, če si izberem eno izmed zgoraj naštetih in želim izdelati njen format, kako to naredim?
Šezmeraj je čudno, če se ne da zastopit, bom pa poizkusil še enkrat drugače zastviti vprašanje. :)))
lep pozdrav
ja no sej ne da slovnično ne bi razumel, samo sintaksično me je mal zj***l :))
Poglej, saj ti je že Tadej lepo napisal, jaz bom dodal le še to, da pač končnica ni tako hudo važna iz samega računalovega vidika, bolj je važna za našo organizacijo. Če boš videl datoteko place.doc, boš takoj vedel da gre za dokument pisan verjetno v Wordu v njem pa je nekaj o plačah, če bo filmi.txt, boš vedel da je to navadena tekst datoteka, kjer je verjetno spisek o filmih. Vendar bi prav tako lahko imel datoteko place.btn in bi jo prav tako lahko odprl v Wordu, samo po nekaj mesecih in kupih datotek z čudnimi končnicami, bi se prav težko znajdel kaj je kaj.
No drugače je pa cel kup končnic “določenih” za cel kup programja, če te zanima kam katera paše, si malo poglej tele 2 strani, kjer boš našel večino vseh, ki se uporabljajo.
Seveda pa lahko najdeš tudi kakšno končnico, ki ni nikjer zapisana. Npr. sam napišem program in si spravim neke podatke v neko datoteko, ki jo imenujem podatki.žbjl. No take končnice verjetno ne boš našel nikjer.
In čisto na koncu, ne, ne obstaja univerzalen program, ki bi znal brati ali kreirati vse vrste datotek (če si pogledal zgornja linka, boš videl da jih je ogrooomno).
Forum je zaprt za komentiranje.