Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika filane paprike

filane paprike

Zanima me kako delate filo za filane paprike. Meni je vedno preveč trda.
Hvala za odgovore.
Ana

uporabi ISKANJE

No, jaz delam takole:
za 11-12 paprik vzamem 1kg mletega mešanega mesa in 20-25 dkg riža. Riž prelijem s toliko vode, da je prekrit (malo solim) in zavrem, potem odstavim, da riž popije vso vodo. Ko se shladi, ga dam k mesu. Zraven dam še prepraženo čebulo, strt česen, majaron, peteršilj (veliko!), malo sladke mlete paprike, sol, poper, malo muškatnega oreščka. Vse to dobro premešam, pustim, da malo odleži, da se sestavine dobro prevežejo, nato nadevam paprike.
Nikoli pa v nadev ne dam jajca in garantirano stoji skupaj!

Za omako segrejem žlico olja, na njem zelo na hitro prepražim žlico sladkorja, nato zalijem s 1, 5 litra pasiranega paradižnika (lahko iz tetrapaka, lahko pa skuhaš paradižnike in jih prepasiraš, če ti je to ljubše). Zalijem še z vodo, dodam sladko papriko (pribl. 1 veliko žlico), sol, dodam tudi stebla peteršilja, ki so mi ostala od nadeva. Paprike zložim v lonec, jih prelijem z omako in kuham pribl. 1uro in pol, ponavadi v dveh loncih, ker jih 12 ne spravim v enega.

Mogoče se sliši komplicirano, ampak ni. Upam, da ti bodo lepo uspele!
LP
Maja

Kaj je pretrdo: fila ali paprike?

Pri meni fila ni nikoli ptretrda, ker prej meso in riž malo prepražim. Ponavadi je trdo, če delaš s surovim mesom.

če pa je paprika pretrda, pusti vreti dalj časa.

Lp, Ela S

hVALA ZA POMOČ.
Pretrda fila na to sem mislila. Je pa res da sem delala tako, da sem dala nekuhan riž v meso. Verjetno je v tem problem.
Bom poskusila recept od maje.
LP Ana

Nekuhan riž naredi filo trdo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close