Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika filana rebra, piščanec……..

filana rebra, piščanec……..

Pri nas imamo noro radi filano meso. U bistvu se takrat grebemo za filo, ne meso.

Govorim o fili iz kruha, čebule, jajca, mleko, peteršilj……………..

A se da naredit tako okusno filo brez mesa. Naredim zmes in dam pečt……….na masti od pečenke prejšnjega dne?

Ima kera kako idejo??

Moja mama naredi nadev iz kruha in vsega ostalega in ga speče v pečici v glineni posodi. Nato ga lahko narežeš in ješ zraven k solati, ali k kakšnemu mesu, tudi v omaki.

Meni je noro dober. Peče ga tako dolgo,dokler ni skorjica malo zapečena, posodo pa malo namaže z oljem, da ni preveč mastno.

Ja, tako filo komot spečeš brez mesa, jaz jo pogosto kot priloga h kakim zrezkom v omaki naprimerpr. Notri dam tudi kakšne druge dodatke – npr. na koščke narezano papriko, koščke šunke, sira, ipd.

Iz iste mase jaz delam kruhove cmoke (kuhane), filam piščanca in zraven piščanca spečem hlebčke iz te mase. Tudi pri nas imano raje kot meso!

A mi poveste kako spečete?
Naredite hlebčke in v pečico?

Jaz kar razprostrem v enem manjšem pekaču, do višini cce 4 cm, potem pa razrežem na kose ali rezine. Ali pa naredim štruco in jo potem narežem na rezine.

Ja hlebčke pa v pečico. Včasih še kakšno zelenjavo dam zraven pečt,…

Za veliko noč pa Belokrnjci pripravijo nadev – to je to, o čemer govorite, z dodatkom oz. koščki prekajenega špeha ali šunke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close