FIJI
Zdravo Jernej!
Tudi jaz še sicer nimam lastnih izkušenj s Fiji-jem, vendar jih bom prav kmalu imel. Odpotujem namreč 02. februarja (joj, to je že čez slabe 4 tedne).
Če si se odločil samo za Fiji, je 1 mesec po mojem mnenju ravno pravšnja dolžina potovanja in dovolj za raziskovanje otočkov. Bi ti pa vsekakor priporočal, da Fiji kombiniraš še s kakšno drugo destinacijo. Letalske karte niso poceni in skoraj nesmisel je obiskati le Fiji. Če v potovanje vključiš še kakšno drugo državo, te letalska karta ne bo stala nič več. Pa še nekaj: letalsko karto si rezerviraj zdaj, da si boš zagotovil najnižjo tarifo!
Jaz sem se odločil za naslednjo kombinacijo: Letim iz Dunaja preko Londona najprej v Los Angeles za 10 dni, potem v Novo Zelandijo za 25 dni in nazadnje še na Fiji za 15 dni. Torej skupaj za 50 dni. Vse z letalsko družbo AIR NEW ZEALAND.
Druga, cenejša varianta je z letalsko družbo KOREAN AIR. Letiš preko Seoula na Fiji in na potem preko Nove Zelandije nazaj v Evropo.
Torej, pri obeh variantah lahko za ceno karte do Fiji-ja obiščeš 3 države.
Je pa res, da bo v Novi Zelandiji avgusta zima!
Lahko pa se tudi odločiš za turo po Avstraliji, po želji dodaš še kak stop v Aziji in pri Quantasu na podlagi tvoje prekooceanske karte (katerakoli letalska družba) ugodno kupiš 2 “multi-zone” kupona za let na Fiji (Quantas Boomerang Pass).
Aja, pri letalski karti (vseeno za kakšno obliko se odločiš) računaj na najmanj 250.000 SIT.
Če te bo kaj posebej zanimalo, me kontaktiraj po elektronski pošti tam enkrat po 25. marcu, pa ti bom lahko dal informacije s prve roke.
Lep pozdrav!
Pepson
torej, z možem sva potovala s Korean air in to najprej v Seoul, kjer sva ostala 10 dni…priporočam…korejci so fantastični ljudje!!! nato sva šla v Novo Zelandijo za dva tedna (avgust 2002) in ni bilo tako zelo hladno. Čez dan nekje 15C ponoči pa okrog 8C. Tam sva se tudi potapljala, ker je voda vselej imela 14C…kar ni veliko se pa da zdržat. Iz NZ pa sva nato letela še na Fiji kjer sva ostala 3 tedne. Za to državo je pa avgust najprimernejši mesec. ni namreč preveč deževno in seveda ne pretoplo. šla sva pa okrog glavnega oz. največjega otoka Viti Levu nato sva zaradi potapljanja letela na otok Taveuni, kateri nama je bil najbolj všeč. za na koncu pa sva si dala duška na dveh malih otokih in sicer Nananu-i-Ra in otoku Mana. za tri tedne je bilo kar dovolj je pa res da sva se od tega dobrih 7 dni potapljala. Fiji ni tako zelo, zelo drag ni pa tudi med ta poceni državami. Doubel stane 25$ za sobo v povprečju. Okrok se lahko prevažaš z busi, ki so točni, pogosti in ne dragi. med otoki pa le pazi, ker so ob slabih vremenih ladje zelo nevarne, še posebno, če so majhne. Oddaljeni otoki so pa z ladjo prava bolečina. Zato sva midva kar letela.
veliko sreče
B&B
Pozdravljena B&B, hvala vama za pomoč, mene zanima koliko sta okvirno oba skupaj porabila denarja za 3 tedne na Fiji-ju, ter letalo? Ker bi rad vedel koliko okvirno denarja bi potreboval za solidno potovanje. Zanima me pa če bi mi mogoče lahko poslala kakšne slike od potovanje, predvsem od Fiji-ja?
Uživajta
sorry slike so na sijasih in nič nimava skenirano. Ti pa ppovem, da je res lepo…verjetno te zanimajo peščene plaže, toplo kristalno morje in…..
Kolko sva porabila pa ti ne znam povedat oz. bi bilo zelo irilevantno, ker sva umes letela in je to bilo nekje 70$ po glavi v eno smer. Drugo kar je sva se ogromno potapljala in tu je še nekje 60$ po glavi na dan. lahko ti povem, kot sem ti že omenila, da so sobe za dva okoli 25$ na dan (zelo je odvisno kam se odpraviš-nekateri deli oz otoki so zelo dragi dorm je lahko tudi 18$ in več), dodatno pa rabiš za hrano še nekje 10$ za hrano na osebo na dan (dva švoh obroka). ne pozabi pa še raznih aktivnosti, pijačo, prevoze,…..zdaj pa računat!!!!!
Za naju ti pa res ne bi vedela povedat tudi zato, ker je to bila samo ena tretina potovanja. iskreno povedano nisva za vsako državo posebj računala koliko porabiva. lahko pa plačaš tudi s kreditno kartico.
letalo si pa le čimprej zrihtaj, ker so zelo polna, sploh v zadnjem letu, ko je toliko letalskih družb bankrotiralo.
B&B
Forum je zaprt za komentiranje.