Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice FIJI-JUNIJA 2005

FIJI-JUNIJA 2005

ja, tudi mi se tja odpravljamo junija, ampak kolikor sem prečekiral na netu je takrat prav dobro vreme in še ni panike!!
Lansko leto smo bili na Novi Zelandiji in Cokovih otokih tudi junija in bilo je čudovito vreme!
Fiji je pa cenejši od Cokovih otokov, tako, da ni panike!
Se mejlamo! Mi imamo že karte rezervirane, pa ti?

Mare

Zaenkrat je to ideja in velika želja.
Me je strahhhhhhhhhhhhhhhhh, ker nimam nobenih izkušenj in še nepokretnega moža v teh zadevah + dva mulca + butl v angleščini. Zato naj bi vsaj nekaj preložila na agencijo – to seveda stane, ampak si predstavljaš po dolgem in še daljšem poletu in vseh prestopanjih ko vendar nekam pride, da se 4 pari oči ozrejo vate z izrazom ” kaj pa zdaj ” in možel pogled ” saj sem vedel “.
Rad bi pa enkrat doživela te sončne vzhode in zahode in ……..sex na mivki. Ups ne se delat nedolžne -fantazija tudi dela………
Denarno sva neko ugodno, vendar bime pobralo, če izvem da sem stvar 3x preplačala. Izključujem šotor in rucak.
svetuj če moreš.

Ja, potem se lahko odpravita na Filipine, ki so veliko cenejši in niso tako daleč, jaz sem bil tam aprila in bilo je fantastično, bilo smo na otoku Boracay, ki je od Manile odaljen 1 uro leta, nato pa smo se vozili še dobro uro z kombijem do pristanišča in nato slabih 30 minut do otoka.
Bungalov za dva je stal 10 evrov, 5 minut od plaže,plaža je bela mivka in morje je kristalno čisto.
Plaža je dolga 4 km in se imenuje White beach, polno trgovinic, barov, gostilnic in velika izbira prenočišča, za vse žepe.Srečali smo tudi veliko družin z otroki, tako, da ni panike. Hrana okusna in poceni, na plaži ogromno restravracij, ki ponujajo večerje za 3 evro in ješ kolikor ti paše.Imajo tudi happy hour in malo pivo stane 70 tolarjev, koktejli so 1 evro, enega dobiš pa zraven zastonj! Lahko najamete kolesa in malo prekolesarite otok! Nam je bilo všeč in če to primerjam z Balijem, mi je bilo tukaj veliko bolje, pa še morje je bilo kristalno čisto. Imaš tudi kup zalivov na otoku, ki so samotni in ni bilo skoraj nič folka na plaži. Ljudje so prijazni, skratka mi smo imeli dobro izkušnjo tukaj in smo se odločili, da na Filipine definitivnon še potujemo!
Ali pa Šri Lanka,vrnili smo en mesec nazaj in bilo je tudi fantastično. Na letališču smo se dogovorili za prevoz, dobili avto, šoferja, ki je bil tudi vodič obenem, imeli smo še vključeno prenočišče z zajtrkom, za vse skupaj 20 dolarjev po glavi. Namestitev je bila preprosta, seveda, pa lahko plačaš malo več in imaš hotel z zajtrkom. Videli smo ogromno za 11 dni, nato pa smo leteli še za 4 dni na Maldive, in tudi tukaj je bilo super.Za to kombinacijo, pa smo Maldive rezervirali tukaj v Sloveniji. Če pa želiš iti samo na Maldive, pojdi preko agencije, ker je tako cenovno najbol ugodno, ponudbe za Maldive je tukaj ogromno v sloveniji, pač po želji.
Toliko od mene.

Lep pozdrav

Mare

Mare si dobil pošto?

a na email. sem dobil in poslal, ampak mi je zavrnilo odgovor, dvakrat!

Lep pozdrav

Mare

Poskusi sem popravla bedarijo.

ja, pošlji mi še enkrat email! Čao!

Mare

prošnja za MARE-ta, ki gre drugo leto (2005) na Fiji !
Kje ste rezervirali karto Korean air za 240.000 sit? men so na kompasu rekl, da je okrog 300.000sit.
Mene tudi zanima ta konc sveta, pa so vsa moja povpraševanja pristala na okrog 300.000sit.
Sicer me bolj zanima Tonga in Samoa – karte pa zelo drage.
hvala za informacijo!
lp, špela

Zdravo Špela!

Jaz karte kupujem vedno v Medvodah, kjer sem ze redna njihova stranka. Karta pride tam okrog 240.000 sit nato pa se takse, mislim, da okrog 100 Evrov ali pa še več. Leteli bomo z Korean Air, preko Seula. Leteli bomo z njimi zato, ker imamo od Air France kartico za milje, Korean Air pa je v njihovem sistemu. Drugače pa probaj še z Malaysian Airlines kaj pogledati za pacifik. Lansko leto smo bili v Novi zelandiji in Cookovih otokih in smo leteli z Air New Zealand, ker je bila najcenejsa karta, letos pa so ful dragi. Čeprav še cene za drugo leto nimajo čisto točne ampak mi imamo že narejeno rezervacijo,da dobimo ugodno varianto.
Če te še kaj zanima, se pa javi!

Lep pozdrav

Mare

hvala za te podatke! bom probala v medvodah kej pogledat.
jest sem tudi bila lansko leto (nov, dec, jan) v novi zelandiji. letela sem pa z quantas-om, ki je bil cenejši ( preko azije, pa brez pacifika ). kar se pa tiče malaysia airlines, so tudi postali kar dragi. sem že nekajkrat letela z njimi (par let nazaj) in so bili kar poceni. lahko pa povprašam.
lp, špela

Sem pravkar rezervirala karto na Kompasu za Lj-Frankfurt_Seul-Nova Zelandija-Fiji-seul-Lj
za cca 320.000 SIT s taksami za februar in marec 2005.Če kdo ve za kaj cenejšega, prosim naj takoj javi.Če koga zanima kaj posebnega, tole je moj Email:nanika@volja.net-

zivjo!
v prvem pismu je mare sporočil, da je v medvodah rezerviral let za fiji z korean air za 248.000 + taxe. tudi jaz sem tam preverila in je res! na kompasu so pa tudi men rekl tako ceno kot tebi. se mi zdi, da bi mogla za te termin, ko je nizka sezona, dobit cenejšo karto.
povprašaj malo!

TRITON TURIZEM, Donova 2
E-mail: triton.turizem@siol.net
tel.: 01/3617-516, faks: 01/3617-517
GSM: 031/540-977

lp, špela

Špela, hvala, v M edvodah imajo podobno ceno, sose pa ful potrudilitako da kupujem karto pri njih.

malenkost!
drugače pa lahko še kaj pogledaš na strani air new zealanda. skoz imajo neke akcije (kakšne so tudi zelo ugodne), ki pa so samo za določen termin. probaj, mogoče pa najdeš kaj pametnega.

lp, špela

Zdravo Špela,

a ti greš tja februarja, letiš na Fiji ali še kam drugam. Mi planiramo junija in karta pride tam okrog 245.000 sit in še takse. Ko prideš nazaj mi obvezno napiši kako si se imela in kje vse si bila. Mi smo rezervirali z Korean Air, ki je trenutno najcenejši junija oziroma imajo nizko sezono. Jaz sem rezerviral karto tudi v Medvodah.
Če bo kaj novega pa se ti javim.
Lep pozdrav

Mare

hej mare!

men si že ti povedal, da si v medvodah kupil karto! jest grem tja julija. no, ne vem še kam točno bom šla. v bistvu me bolj zanimata zahodna samoa in pa tonga. tako, da bom še vidla. pa tudi australia ( northern territory in queensland konkretneje) ni še izključena. tako, da boš ti na fiji-ju pred mano ( kaj sporoči).
lahko ti pa povem, da sem slišala pohvale za fiji – cene: ne tok pretirane, je pa seveda odvisno v koliko turističnem območju se gibaš; nekje je drago.notranji leti: lahko kar nanesejo (air fiji stran si poglej, ima cenik)
če te zanimajo takšni in drugačni komentarji za fiji , greš lahko na stran lonely planet/ thorn tree/ austalasia & pacific – pacific islands & papua new guinea, kjer je forum in veliko ( bolj ali manj zanimivih, uporabnih ) informacij.

če imaš ti še kakšno informacijo, se priporočam!

lp, špela

Zdravo,

ja, na Lonely Planet sem že vse prebral in prebrskal na spletu o Fiji-ju, tako, da ni panike. Se bomo že znajdli tako kot vedno. Upam, da boš tudi ti dobila kaj koristnih informacij o tvoji poti, pa se še kaj mejlamo tukaj!
lep pozdrav

Mare

Mene pa zanima, ce se najde kdo, ki bi sel v juliju ali avgustu na Fidzi? Trenutno ne najdem nikogar od prijateljev, ki bi se odlocil za ta otok. Poleg polezavanja na plazah, ogledov…pa bi se rada vpisala tudi na tecaj surfanja, menda da so tam nori valovi…Ce je kdo zainteresiran, se oglasite!!!

Anja zelo razmišljamo o tem terminu. Smo pa familija……in tečaj srfanja sem opravila samo jaz nekoč v prejšnjem stoletju.

Smo cicibani glede potovanj tako daleč, zelo bi nam bilo všeč, če kdo malo več o tem ve. ( veliko letalo smo najbližje videli z terase na Brniku ) – niti pod razno pa nismo odvisniki in lepljivčki. Ža žur in neumnosti pa seveda vedno.

Pohajacka, moram ti povedat, da tudi jaz se nisem nikoli letela z letalom in nimam izkusenj s potovanji tako dalec. Grem pa marca v Juzno afriko, tako da bi bila do julija oz. avgusta ze malo bolj izkusena 😉 Mi je pa tudi vsec, da gre cela druzina, saj sem druzabna oseba, zelo rada imam otroke, trenutno delam v vrtcu, sem pa tudi sportnica… Kaj pa letalske karte, ali ste ze kaj premisljevala kdaj bi jih kupili?
Si se kaj pisemo, lp

Anja, nekaj časa me ni bilo………..Oprosti. Imaš ti kako idejo?

Kako pa JA greš sama? Bravo naši.

Pohajacka to trenutno so moje zelje (da bi sla na Fidzi), ki pa upam, da se mi bodo uresnicile!!! Trenutno nobeden od prijateljev nima namena it na Fidzi, tako da bi ubistvu nekoga rada spoznala, ki bi sel tja! Pa tud zdaj nimam prav veliko casa se podrobno natancno pozanimat o vseh stvareh, mislim pa da bom v drugi polovici marca, ko pridem iz Afrike, ze vedela, ce grem, pa takrat pol mislim naredit vse nacrte! Lp Anja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close