Fibromialgija, še kdo?
Doletelo me je: fibromialgija. Bolezen, ki je podobna kronični utrujenosti. Zjutraj se zbudim popolnoma okorela, bolijo me mišice, kosti, čez dan moram nujno spat za 2 uri, sicer lahko v sede zaspim med delom. Praktično ves čas se počutim tako, kot se sicer zdravi ljudje med gripo. Je še kdo tukaj zbolel za fibromialgijo? Kaj vam je pomagalo? Nimam še otrok, ne vem kako bo….
imam zelo pogoste glavobole, bolijo me hkrati roke in noge, mišice, ne sklepi, imam bolečine ob lopaticah, vrat itd..vse ne vedno, ampak večkrat na mesec..moj nevrolog tudi sumi na fibromialgijo..
zaenkrat neke huden utrujenosti ni, razen ob bolečinah, mogočeje bolj ob začetni fazi..zelo pomembnaje prehrana in gibanje.
Bolečine pri obolenjih vratne hrbtenice so zelo podobne simptomom FM, zato se včasih zdravniki zmotijo in prehitro diagnosticirajo FM, vratni hrbtenici pa ne posvečajo več pozornosti.
Govorim iz lastnih izkušenj. Dve leti sem veljala za bolnico s FM, a sem vzporedno sama sitnarila še za diagnostiko vratne hrbtenice. Po operaciji so bolečine malodane izginile.
Ja, seveda je človek utrujen, če ga pa boli vse – od ramen do hrbta in rok ter nog! Predstavljaj si, da na živčne korenine ves čas nekaj pritiska, jasno, da te iritira! Seveda je čisto možno, da si si pri nesreči poškodovala vratno hrbtenico.
Bodi vztrajna in sitna, naj te pošljejo na MR, ne samo na rentgen. Rentgen namreč mehkih tkiv ne pokaže, te pa vseeno vztrajno pošiljajo tja, ker je cenejši od MR. Potem pa čimprej k dobremu nevrokirurgu. Včasih je bil Tekavčič dober, ampak se mu poznajo leta, pa še s pacienti ne zna komunicirati.
Držim pesti, da čimprej rešiš težave!
kje oz. kdo je diagnosticiral? današnji dan kar malce prehitro določeni zdravniki diagnosticirajo FM, pa gre mogoče za kaj drugega.
Nujno bi bilo potrebno preverit vratno hrbtenico. Če gre za FM si verjetno tako bila pri neurologu, ki običajno da MR vratne hrbtenice.
meni je postavil diagnozo revmatolog, potem so jo potrdili v URI Soča, kakor jo je tudi potrdil nevrolog.
kar se tiče pomoči: včasih kaj pomaga, včasih nič. Trenutno si pomagam s tabletami magnezijevega melata, magnezijevim oljem, za spanje en antidepresiv v majhni dozi, CBD olje ter vroče kopeli s magnezijevo soljo
Jaz imam tudi diagnozo…
Moji simptomi so bili:
Bolečine po celem telesu ( začelo se je na mezincih na rokah in se razširilo povsod), na koncu sem si umivala zobe sede,
Prebavne motnje, motnje spanja, zjutraj sem se zbujala še bolj utrujena kot, ko sem šla spat.
Imela sem vročino okrog 37,2 celo poletje, pa vsi izvidi vsega v mejah normale…
Ko je bilo res hudo oz. Nevzdržno sem jedla amizol (AD). Zelo so mi pomagale vroče kopeli in stalna rekrejacija… in pa POZITIVNI ODNOS DO SEBE.
Sem bila pa kar veliko na bolniški..pa tudi dostikrat so me sodelavci spraševali če sem ga prejšnji dan žurala…
Diagnozo so mi postavili pri 26 letih.
Sem bila zelo vesela ko so mi postavili diagnozo, res sem se bala da enkrat sploh ne bom mogla več vstati iz postelje.
Sem mislila, da mi mišice dobesedno razpadajo, da mi jih jejo črvi.
Sem se pa tudi jaz zelo bala kako bo, ko bom imela otroke.
Pa nisem imela nobenih poslabšanj odkar imam otroka (2,5 let).
Se pa zelo bojim kako bo ko se mi bo poslabšalo… ( želim si da so se zmotili in se nikoli več ne vrne)…
Hvala za to! Tudi jaz sem toliko stara in me zelo zalosti, saj ne morem brez dvournega spanja cez dan. Bolezen se baje ne poslabsuje ne? Torej, ti si sedaj vredu? So torej boljsa in slabsa obdobja? Ne bo ves cas tako kot je zdaj? Enostavno me vse tako boli, da grem komaj na sprehod. Ze pripravljanje kosila me izmuci… tako sem zalostna
Bilo je grozno do pred kratkim, uživam ta dopolnila,
http://www.lifeextension.com/Protocols/Immune-Connective-Joint/Fibromyalgia/Page-07
Zraven pa še Wobenzim N in encim SERRAPEPTASE oba delaujeta Dramatično na vnetje
Zelo mi pomaga vse to, menim celo da bo izvenelo, razen slab vid in zmedenost se še nista nič popravili
Na žalost, pa odide skoraj cela plača za zdravje
V službah pa pijem alkohol ne prenesem takih pritiskov, vsak vpitje povišan ton ropot me vrže s tira! Na xanax pa ne grem ali cimbalto ali liriko… Zdaj pa nekaj urno spanje na melatoninu, in dominorju, lahko noč sotrpini!
Jaz sem bila tudi zelo žalostna…
Veš slaba obdobja minejo, potem pridejo dobra.
Meni je zelo pomagalo, da sem razčistila s svojo preteklostjo, da sem si odpustila tiste stvari, ki jih nisem mogla spremeniti…
Pomagala sem si tudi s knjigami za samopomoč, da sem zbrala moč, da sem šla na sprehot, nekaj tednov kasneje tečt, potem na kolo..
Lažje sem v gibanju predelala tiste negativne misli o bolečini.
Upam, da čimprej najdeš načine, da boš lažje kontrolirala bolezen..
Moje mnenje je, da se da številne opisane tegobe reševati s smolo industrijske konoplje. Jemljejo jo številni bolniki ob kemoterapiji, da jim ni slabo, je protibolečinska, dviguje imunski sistem,…ni psihotropna le do 0,2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} THC in ne moreš se je predozirati. Preberite si za kaj vse je zdravilen CBD.
Če ne prenehaš vsepovsod štulit ta tvoj izdelek te prijavim na policijo, ker očitno jim bo pri tebi padla sekira v med ko bodo našli še kaj drugo kot tu opevaš in orgazmiraš od navdušenja.
Drugo, pa nisi strokovnjsk, da boš za vsako bolezen, težavo svojo rožco delila.
To vzami resno, prvo opozorilo.
Če ne prenehaš vsepovsod štulit ta tvoj izdelek te prijavim na policijo, ker očitno jim bo pri tebi padla sekira v med ko bodo našli še kaj drugo kot tu opevaš in orgazmiraš od navdušenja.
Drugo, pa nisi strokovnjsk, da boš za vsako bolezen, težavo svojo rožco delila.
To vzami resno, prvo opozorilo.[/quote]
Ali mi lahko razložiš v čem je problem, če pitra priporoča smolo? Saj zato smo tu, da si delimo različna mnenja in si pomagamo. Ali boš vsakega tako napadala?
Umiri se malo, pomaga tudi CBD :):):)
Forum je zaprt za komentiranje.