Fiat punto
Jst mam letnik 2000 – ni razlike – samo zadnje luči.
Avto je zakon, za šmekat fenomenalen :))) Mam ga 1 leto in sm super super zadovoljen. Res ful.
Poraba: 7l
Udobje v redu – mam tut klimo, alarm, centralno zaklepanje, električne šipe
Kvarljivost: Samo žarnice – to je pri Fiatu in vseh ostalih italijanih standardno – to ja zaradi malce slabše elektronike.
Moj predlog: KUPI!!!!!!!!!
:)))))))))
Da na kratko ocenim:
-udobje: ga nima
-pospeški ali vsaj blago pridobivanje hitrosti: mi ni znano
-lega: bog ne daj, da avto vidi ovinek :(((
-materiali notranjosti: ceneni
-vrednost avtomobila po dveh letih: 2/3 (če ga dobro prodaš)
-servis: POCENI (samo ne ga na AC pelat)
Če vzameš Fiata se moraš pač navadit, da ostaneš kje na cesti iz popolnoma neznanih razlogov itd. Glede luči je pa stvar taka, da jih je potrebno vedno ugašati. Men je osebno 1.2 60KM preveč lena mašina in tud notranjost ni ne vem kaj. Dost boljš je Sporting, Go ali pa vsaj navaden 16V.
Ja VW je pa itak kvaliteta na vrhuncu. :)))
Sploh so znane njihove stabilne šipe in podobne neumnosti.
Pač vsak avto ima svoje hibe, pri Fiatu je pač to nekaj normalnega. Redkokdo naleti na Fiata, s katerim kasneje nima problemov.
Pozdravljeni
Avtomobilov je danes na tržišču toliko vrst, da mora najprej vsak pri sebi razčistiti kakšen avto mu je všeč in v katerem se dobro počuti. Meni osebno je všeč panda. Osem let sem vozil starto oando 25kW motor, sedaj pa imam že eno leto novo panda 40kW. Sam osebno bi se v kakšnem drugem avtu ne počutil tako dobro kot se v pandi, saj imam rad majhen in okreten avto.
Vsak avto danes nudi tddi udobje, tu mislim na malo daljše vožnje v dolžini med 100 in 200km, ki še minejo brez posebne utrujenosti. Kaj je dalšega od te razdalje pa jaz oseebno ne napravim več kot štirikrat letno.
Zanesljivost je pri avtih tolikšna, kolikor vlagaš vanjo z rednim servisiranjem in sprotnim popravilom manjših okvar. Tudi za staro pando 25kW, ni bila nobena pot predolga. Na koncu jih je bilo na števcu 178.000 km.
Nujno pa je, da izbiri avta upoštevaš, da cena avta ne sme preseči enoletnih tvojih prihrankov (ne enoletnega zasluška).
Žal sem že videl preveč ljudi, ki so bili lastniki lepega udobnega avta, stanovanje pa so imeli tako neudobno…
Igor
“nujno pa je, da pri izbiri avta upoštevaš, da cena ne preseže enoletnih prihrankov”
pri velikem procentu ljudi so sedaj taki časi, da je vrednost prihrankov enaka ali manjša ceni vozila: Rog – pony (bicikel)
v osnovi se pa strinjam s teboj…v naši družini poizkušamo z drugačno tehniko…izguba vrednosti vozila + izredni servisi naj ne bi v času posedovanja vozila presegla 1000 (bivših) DM letno…
No, ja, če je P206 zanesljiv, potem pa tudi ne vem … Večina(!), ki jih poznam in imajo ta avtomobil, zelo dobro pozna fante na servisu – sicer se oni obnašajo, kot da je vse OK, a v resnici se pojavlja vrsta napak, ki jih je zelo težko najti in odpraviti. Brat je celo zahteval nov avtomobil in ga po zelo dolgih pogajanjih tudi dobil – se mu je že po dobrem mesecu pokvaril in ga niso znali dokončno popraviti. Ali naj napišem, da je imel prej punta?
Skratka, če ti je avtomobil všeč, ga vzemi in upaj, da bo s tvojim vse v redu. Mi smo imeli tri fiate une in že omenjenega punta, pa noben ni bil na servisu več kot je bilo treba po servisni knjižici. Seveda pa bi bilo lahko tudi drugače …
Če ti udobje in dobra lega na cesti ne pomenita veliko, potem se ga splača vzeti. Enim je to pač pomembno, verjetno tebi ni in zato bi ti tak avto odgovarjal. Glede Puga bi se pa strinjala s šoferjem. Dejstvo je, da sta oba pokvarljiva, ampak je cena servisa in rezervnih delov pri Fiatu občutno cenejša.
Ne vem zakaj pluvate vsi čez fiate. Imel 4 z nobenim problema. Moram povedati da se kvarijo toliko kot ostali avtomobili se al pa se ne odvisno od sreče pri nakupu no to je moje mnenje.Aja pa veliko je takih ki pljuva čez fiat pa avta sploh niso imeli ampak ga je mel od prjatlovga prijatla foter ma de samo nabijanje aal pa so mel stare tipote pa zdej nakladajo kolk je to slab avto
Pa dajte no mir nekateri z IQ minus izjavami.. Pri dveh znancih imeli novega peugeota. Eni 206, drugi 307… 206-ka je bila že isti dan ko je bila pripeljana iz salona (nova) vrnjena nazaj (popravilo-nekaj z menjalnikom)
Oni z 307-ko pa še se je vozil par tednov potem pa začel avto vozit redno na “servise”…
Tak da ne mi z fintami kak je Fiat slab… Jaz zdaj tudi kupujem avto in bo po 4 letih Tipota spet Fiat. Po možnosti Bravo al pa Punto 2000.
Če bi pa rada pospeške pa vzami 1.2 16v z 80KM, z zelo dobro mašino iz Bravota pa maš 100km/h pod 11s! Pa še poraba ni bistveno večja.
Vglavnem: če ti je avto všeč ga vzami, ker je po kvarljivosti ziher na ravni evropskih avtomobilov, ČE pa se že kaj pokvari pa maš dele daleč pod ravnjo evropskih avtov!
Aja pa to še: VW fani..Poglejte si na avtomobilizem.com/znamke 2 opisa lastnikov Golfa 4 in enega Golfa 5 pa potem meljite kak je to dober in nepokvarljiv avto