Fiat multipla
Pozdravljeni!
Imam problem, ki mi ga niso pomagali rešiti (zaenkrat) tudi na uradnem servisu!
Ko sem kupil multiplo L. 2001 (sem 2.lastnik) sem dobil SLO prevod, ki pa ne obsega armaturne plošče oz.displeja novejše izvedbe z že obratomerjem motorja.
Original navodilo je samo v italjanščini , s katero sem pa jaz skregan še bolj kot z angleščino.
Na uradnem Fiat servisu so mi rekli, da navodilo morajo posebaj naročit ( in bi ga moral plačat) in da ga tudi oni nimajo ali pa mi ga nočejo posodit!
Če je kakšen lastnik multiple, ki ima takšno navodilo v slovenščini, bi ga prosil če mi lahko skupira samo del , ki opisuje displej in njeno uporabo. Lahko mi tudi posodi navodilo in si bom sam napravil kopije. Kakorkoli, da bom lahko uporabljal displej še za kaj več, kot samo koliko km. sem napravil, povprečna poraba in še nekaj malenkosti…
Drug problem pa je preklopno in električno desno ogledalo. Nekdo mi ga je na ulici nasilno obrnil, ko sem ga imel sklopljenga in se mi sedaj odpira pri zagonu navzven in ne navznoter proti šipi sopotnika. Na servisu so rekli, da moram kupit novega. Je že imel kdo tako težavo? Kako naj rešim problem najceneje?
Hvala, če si boste vzeli čas za odgovor !
Navedeno
Andrej34
Pozdravljeni!
Imam problem, ki mi ga niso pomagali rešiti (zaenkrat) tudi na uradnem servisu!
Ko sem kupil multiplo L. 2001 (sem 2.lastnik) sem dobil SLO prevod,
Pred dnevi smo kupili Multiplo letnik 2000/2001, kjer pa zraven ni bilo knjižice z navodili. Bi se lahko zmenila, da bi vašo knjižico prekopiral ali preskeniral?
—
pikoceja, ampak se ti ne zdi, da je tale tvoja prošnja preveč egoistična. Andrej34 išče pomoč ne pa prisklednike. Matr… Lahko pa združita moči in si krijeta polovico stroškov. To pa ne bi šlo kaj? egoizem…
Ok. Prikazovalniki na sodobnih avtomobilih res zahtevajo malo več pozornosti. Verjetno pa se ga da tudi intuitivno razumet. Veliko sreče pri iskanju.
Kar se ogledala tiče je vsa zadeva zelo nizkotehnološko rešena. Elektromotor in nekaj plastičnih zobnikov. Vse ostalo je potem le stvar koordinat in smeri vrtenja. Če je električno poklopljeno ogledalo nekdo na roker prestavil ven, ga bo elektromotor hotel obrniti še bolj ven.
Enostavna rešitev je, da se ogledalo na roke spet poklopi (tako vzpostavimo prvotno stanje) in se na gumb odpre.
Odgovor na servisu, da je treba kupit novega je lahko eno izmed treh stvari: poskus natega, standarden izgovor v primeru nezainteresiranosti ali pa totalno neznanje.