Najdi forum

feta sir

Pozdravljeni!

Do sedaj sem pridno brala in tudi kuhala po vaših receptih, danes pa vas prosim za nasvet.

Kupila sem feta sir in včeraj naredila grško solato. Meni je bila zelo všeč, drugi pa so bili mnenja, da je solata boljša brez feta sira. Sedaj ne vem, kaj naj naredim z ostalim sirom, kako ga lahko še uporabim.

Hvala za vse informacije in lep dan še naprej.

Karmen

– z njim nadevaš pečeno papriko, paniraš – kalorična bomba
– okoli njega oviješ rezine bučke in popečeš na olivnem olju
– dodaš testeninam
– narežeš na kocke, pokapljaš z olivnim oljem – prigrizek ob kozarcu vina

Zelo je uporabna primesana skuti, se kisla smetana, jajcka, pa naredis burek ali pitulice ali slane palacinke.

Lep pozdrav Babi

Če hočeš malo podaljšati rok trajanja:
– feta sir narežeš na cm koščke,
– na krožniku pripraviš kupček zdrobljenih suhih zeliščih (mediteranska, npr. rožmarin, origano, peteršilj ipd.),
– pripraviš steklen kozarček in oljčno olje.

Kocke povaljaš v zeliščih, jih zlagaš v kozarec, na koncu zaliješ z oljčnim oljem. Kakšen dan (ali teden) naj stoji v hladilniku, nato napadete: poleg narezka, samostojno s kruhom, dodatek in obenem zabela poletnim solatam, malica, večerja, pogostitev. V hladilniku je obstojno kar dolgo, več tednov.

Sicer pa potem tako narediš novega. Gre tudi z belim vipavskim sirom, feta je predrag za količine, kar jih pri nas pojemo. Res je dobro.

LP Mimi

Mimi, kaj imava midve iste okuse?:))) Si pokukala v moj hladilnik?
To je pri nas zakon:)

In cista resnica, da je vipavski beli sir zelooo dober.

Lp Babi

Hvala lepa za super recepte. Mislim, da ga bom uporabila za peko pitulic, saj sem slišala že veliko pohval za to jed. Postopoma pa bom preizkusila tudi ostale recepte, saj mi je ta sir zelo všeč.

Lep dan še naprej in čuvajte se sonca.

Karmen

Ja, Babi, res imava iste okuse, brez problema bi jedla pri tebi. He, he, vsak dan… Moji doma pa naj kar jedo tiste njihove vedno iste, kremenatlc in makaroni zadeve.

Pozdravček, Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close