Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Feta sir – ideje za začetek?

Feta sir – ideje za začetek?

Prvič sem kupila feta sir. Vem, da se z njim dela solate (šopska). Zdaj pa me zanima, kaj še lahko naredim, kako ga še lahko porabim. Pa prosim kako preprostejšo idejo, tako za prvič.

Hvala.

Zadnjič sem jedla zelo preprosto: feta sir na koščke, olivno olje, zdrobljen česen, malo peteršilja. Zelo okusno! Jaz lahko pojem tega na kile…

meni je najboljša tale solatka:

na krožnik položiš liste solate, čez narežeš paradižnik (najboljši je češnjev samo na pol … ali pa rezine paradajza), potem narežeš kumare na večje kocke, papriko na rezance, nekaj čebule, kose fete, nekaj zelenih in črnih oliv.

vse skupaj samo poliješ z olivnim oljem in potreseš z zelišči in začimbami … svežo baziliko, timojanom …

poješ s kruhkom 🙂 njami

da ne boš odkrivala tople vode se temu reče GRŠKA SOLATA, le, da je brez zelene solate

Tudi jaz nič ne kompliciram – paradižnik narežem, dodam feto, začinim pa z malo soli, olivnim oljem in posujem z origanom.

Z vilicami pretlačiš feto, dodaš paradižnikovo mezgo in začimbe pa nastane super namaz za kruh. Če ta manaz razredčiš z navadnim jogurtom, pa dobra pomaka za žar! Dober tek!

da ne boš odkrivala tople vode se temu reče GRŠKA SOLATA, le, da je brez zelene solate[/quote]

uau … topla voda že davno odkrita 🙂

v grčiji sem jedla zelo različne vrste grških solat, vse so bile super dobre, zgoraj opisana pa najboljša, s solato vred 🙂

Evo še nekaj drugačnih idej za porabit feta sir.

http://www.mojirecepti.com/iskanje/?query=feta

popečeš malancane ali bučke. Na njih narežeš feto, malo česna, olivno olje, posoliš ,popraš. E, od tega jaz lahko živim 🙂

Şi se ti potepala, kaj ne?
Stari LD?
Tud jest:-))

R

uživala sem ,ja. Šla sem na dopust z mojo kužiko , prav uživale smo. Si ti dobro? cmoka

popečeš malancane ali bučke. Na njih narežeš feto, malo česna, olivno olje, posoliš ,popraš. E, od tega jaz lahko živim 🙂

mmmmmmmmm feta sir! mmmmmm……….

Yonix

Pri nas obožujemo tole:

http://www.kuham.net/recepti/77/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close