Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Feri Lainšček in pesmi

Feri Lainšček in pesmi

Feri Lainšček je v decembru lanskega leta v Nedeljskem dnevniku odprl kotiček za dva, imenovan V dvojini. Pesmi, ki jih niza, so ene tistih, ki bi jih želela imeti doma v knjižni obliki. Pa vas sprašujem: jih kdo prebira in ve, v kateri zbirki bi bile objavljene?

Eno od njih »imam« tudi za vas. Za tiste, ki je niste zasledili…

ARABESKA

To arabesko ljubezni, ki nama zdaj sveti,
je mojster naslikal pred davnimi leti.
Misterij dvojine, ki nikdar ne mine,
prepoln je nemira, strasti in topline.

V globinah ljubezni je skrita uganka,
kaj vzame, kaj da ti usoda neznanka.
Tam strogi sodnik je, ki tehta obljube,
tam mila je vila, ki šteje poljube.

Res svetle so zvezde, kometi barviti,
srce pa edino, ki more ljubiti.
Rojeni pod srcem, si k srcu želimo,
tisoč in eno noč hrepenimo.

V knjižnici sem našla zbirko pesmi istega avtorja Dlan mi po tebi diši. Ker je izšla pred štirimi leti, je že razprodana – bi jo pa želela kupiti. Če jo kje izsledite ali poznate koga, ki bi jo prodal, mi prosim sporočite.

Želim vam lep večer,

ŽANA

Moram reči, da sem knjige dobesedno požirala celo življenje (žal je zadnje čase za to manj časa), proze pa nikoli nisem marala. In prav Feri Lainšček v Nedeljcu mi je odprl možnost, da jo vzljubim. Poleg teh vsakotedenskih pesmi v ND je bila objavljena (ne vem, če tudi v ND) tudi ena zgodba, z naslovom “Varuška”, ki pa po moje ni bila samostojna, vsaj po koncu sodeč (ali pa zadeve nisem zaštekala). Sem vprašala v knjižnici, če obstaja ta knjiga, seveda od Lainščka, pa nič ne vedo. Morda se mi bo dogodilo, da bom končno začela brati kakšnega slovenskega avtorja.

Lainščkovih pesmi žal ni na voljo v nobeni zbirki – zaenkrat. Naj pa bi kmalu izšli njegovi zbirki z naslovoma Posončnice in Občutek za veter.

Ljudje so po njegovi “zbirki” začeli prvič spraševati, ko je začel pesmi objavljati v Oni, vidim, da bodo zdaj še bolj 🙂

Lepo – še bomo brali! In tokrat šli pravočasno “v akcijo” – hvala 🙂

New Report

Close