Feminizem v najboljši luči!
Aha. Samo ta tvoja interpretacija je bolj mitološka. Ne sociološko podprta. V resnici se jim ni izplačalo afne guncat. Vprašaj po elektronski pošti takratne feministke, zakaj …[/quote]
Hja ne bi rekla… glede da so po tem “guncanju afen” dosegli precej sprememb
zakonov na bolje….in imajo še danes največjo zastopanost žensk na svetu v vladi
in povsod…[/quote]
To najbrž ni bila posledica poklapanih dedcev, ampak volilne pravice žensk. Torej bi lahko bil v igri tudi plan B :-))
Najvišja brezposelnost je med tistimi, ki so stari nad 50 let. Najmanjša pa pri starosti do 25 let.
Glede na spol in starost sem našel statistiko za 2010, ki kaže, da je bilo takrat le 46,5% žensk brezposelnih v primerjavi z moškimi.
Ta odstotek naraste z višanjem izobrazbe in pri bolonjskem študiju že naraste na 66,7%.
Pri ostalih starostih in skupnem številu za brezposelne ženske, pa je:
18-25 = 42,7 %
25-30 = 53,8 %
30-40 = 51,6 %
40-50 = 49.8 %
50-60 = 42,5 %
Če povzamem, vidimo, da res pretiravaš in ste takrat bile ženske celo na boljšem od moških.
Zato so neka feministična gibanja čisto odveč.
Najvišja brezposelnost je med tistimi, ki so stari nad 50 let. Najmanjša pa pri starosti do 25 let.
Glede na spol in starost sem našel statistiko za 2010, ki kaže, da je bilo takrat le 46,5% žensk brezposelnih v primerjavi z moškimi.
Ta odstotek naraste z višanjem izobrazbe in pri bolonjskem študiju že naraste na 66,7%.
Pri ostalih starostih in skupnem številu za brezposelne ženske, pa je:
18-25 = 42,7 %
25-30 = 53,8 %
30-40 = 51,6 %
40-50 = 49.8 %
50-60 = 42,5 %
Če povzamem, vidimo, da res pretiravaš in ste takrat bile ženske celo na boljšem od moških.
Zato so neka feministična gibanja čisto odveč.[/quote]
Robi, ne pišem jaz o tistih nad 50, ampak izredno in samo o starostni skupini 25-35. Glej statistike za 2015, ker so občutne spremembe.
Ti pa mešaš neke stare podatke za neke druge starostne skupine.
Veš zakaj je do 25tega leta najmanj brezposelnih, sploh med ženskami? Ker jih večina takrat še študira in ne išče službe.
Skupina 25-35 pa zato, ker je to skupina pretežno visokoizobraženih mladih ljudi. Tisti, ki so končali samo SŠ, so že dobile prej službe. Pri 25ih pa pride na trg ogromno mladih, ki so končali študij in med temi mladimi ravno mlade ženske izredno težko dobijo službo. Jih pa v tem obodobju pride dosti več na trg kot moških, ker dosti več žensk študira kot moških. Obenem pa so vse sumljive, da bodo postale mame.
Problem je v moških ja, ker vam je odveč skrbeti za bolne otroke, zato morajo ženske jemati nego in posledično so manj zaželene pri delodajalcih. Pravzaprav prav imaš. Problem je v ženskah, ker zanosijo z vami.
Če študirajo, potem niso v evidenci brezposelnih.
Zakaj pa študirajo brezveze, če je trg že prenasičen s tem kadrom in gospodarstvo ne rabi nekoga, ki bi samo prelagal papirje.
Ni dobro, če imate to pravico in ne bi bilo dobro, če ne bi imele te pravice in bi bile manj izobražene od moških.
V tej trditvi je razkrito dejstvo in razlog. In to ni feminizem, ampak šovinizem, s čimer tako rade obtožujete moške, ki imajo drugačno mnenje.
Enakopravnost si zato večina žensk predstavlja tako, da bomo enakopravni, ko se bomo moški v popolnosti strinjali z vami. Takrat bomo po vašem enakopravni. 🙂
Če študirajo, potem niso v evidenci brezposelnih.
Zakaj pa študirajo brezveze, če je trg že prenasičen s tem kadrom in gospodarstvo ne rabi nekoga, ki bi samo prelagal papirje.
Ni dobro, če imate to pravico in ne bi bilo dobro, če ne bi imele te pravice in bi bile manj izobražene od moških.
V tej trditvi je razkrito dejstvo in razlog. In to ni feminizem, ampak šovinizem, s čimer tako rade obtožujete moške, ki imajo drugačno mnenje.
Enakopravnost si zato večina žensk predstavlja tako, da bomo enakopravni, ko se bomo moški v popolnosti strinjali z vami. Takrat bomo po vašem enakopravni. :)[/quote]
Ja, logično, da niso v evidenci brezposelnih. Je kdo rekel, da so?
Študirajo zato, da bi si širile znanje. Da bi lažje dobile službo, da jih delodajalci ne bi tako zatirali. Študirajo zato, ker si želijo znanja. Študirajo zato, ker imajo vizijo nekaj postati. Študirajo zato, ker jih tema zanima. Študirajo tudi zato, ker je pogosto to edini način, da pridejo do denarja (štipendije, delo prek študenta). Dovolj razlogov?
Torej, če ženska pričakuje, da tudi moški skrbi za svoje potomce, je šovinistka, sem te prav razumela?
Ne poveš pa zakaj ti je taka muka za svoje lastne otroke vzeti bolniško? Zakaj vse to prepustiš partnerki? Razkrij mi to skrivnost.
Če je ŽE BILO, potem tista oseba, ki nima težav s samozavestjo, spremeni svoj pogled in ga prilagodi realnemu stanju, ker se zaveda, da ni več nobene realne potrebe, da bi se počutila manjvredno.
Podobno, kot če obstaja nevarnost nekega neurja in se ljudje skrivajo po kleteh….Ko pa sporočijo, da je neurje mimo, pa se tisti nesamozavestni in z raznimi fobijami, še vedno skrivajo za vsak slučaj.
Sicer malo pretiran primer, a vseeno ni daleč od tega tvojega glede spletnega nasilja, kjer ima vsak možnost izbire ali bo sodeloval pri žaljenju in tudi sam zaradi občutka ogroženosti reagiral nasilno in žaljivo ali pa bo ohranjal trezno glavo brez čustvenih izpadov.
Zato se okrog tega spletnega nasilja najbolj pritožujejo osebe z nizko samozavestjo in tiste, ki menijo, da bi se drugi morali njim pokoravati, ker sami težko sprejemajo drugačno mnenje.
Zato s samim opozarjanjem ne dosežeš kaj dosti, ampak s svojim zgledom in s svojimi dejanji, s katerimi kažeš nivo komuniciranja ter s tem tudi vplivaš na to, da se drugi poskušajo obnašati korektno.
Samo opozarjanje je podobno šinfanju politike in vemo, da od tega ni kaj dosti koristi, če se sami aktivno ne vpletamo v dogajanje.
Sicer to spet pišem na splošno, če se kdo najde v tem, pa je to odločitev vsakega posameznika.
Napaka, ki jo marsikdo počne pa je v tem, da se neko osebo ( v tem primeru ženska), ki le provocira in se trudi sebe predstaviti kot žrtev, začne pomilovati, ker se večina žensk z njo poistoveti in tako debata preide na nivo ad-hominem.
Zato je bolje, če se provokativna vprašanja v stilu “debele starunklje” ignorira ter replicira le tisto, kar omogoča kvalitetno debato.
Seveda, če imamo v igri samozavestne osebe. Nesamozavestne bodo prav tako začele le provocirati.[/quote]
Lepo si to zasukal.
Torej je vsako opozarjanje na nepravilnosti znak ne samozavesti, vse, kar je na tem svetu treba je to, da
daješ vzgled in se bodo zadeve uredile. Simpl.
Kar je seveda razvidno na temle forumu recimo.
In da imaš mene za nesamozavestno, je naravnost smešno….
Študij sam po sebi nima smisla, če po študijo ni dodane vrednosti 🙂 Diplomirane politologinje s 7. stopnjo izobrazbe ki delajo v McDonaldsu ali kelnarijo so uspele samo vržt 5 let svojega življenja stran doprinos njihove izobrazbe BDPju Slovenije je NEGATIVEN!
Dater se je slabo izrazil, vprašanje je, cash flow podjetja kejr si zaposlena, ali če se izrazim še bolj natančno, če je podjetje kjer delaš ali delovno mesto plačano iz strani proračuna ALI evropskih sredstev (bodisi direktno bodisi indirektno skozi podjetja v večinski državni lasti) ali če delaš v Javnem Sektorju/Upravi.
Če so tvoji produkti ali znanje (storitve) na trgu in konkurenčni (ne pod akti monopola kot recimo nekatere panoge v SLO) potem ajde, naj ti bo….
A vam jaz povem zakaj je več žensk nezaposlenih med 25-35?
Ker so manj KORISTNE kot 25-35 letni moški, v povprečju, čeprav višje izobražene…. na to vse dodaj še možnost porodniške in imaš kar imaš….
Električar dobi zaposlitev prej kot FDVjevka in ena iz filofaksa, uprave ipd. in vsi vemo kje je več žensk (družboslovni faksi) in kje več moških (naravoslovni + poklicne šole)
Zadnjič sem bil na strojni šoli, a vam povem kolko žensk sem videl? Tajnico, pa učiteljico pa eno kleparko no hoče postat kleparka…..
Logično. A to zagriženih feministk za enakopravnost ne zanima.
Vidijo samo številko in se že počutijo manjvredne. Ali pa zaradi svoje manjvrednosti vidijo le številko..Kdo bi vedel. 🙂
Si zgrešila bistvo mojega posta.
Ni vsako opozarjanje že znak nizke samozavesti. Je pa lahko znak, če se nekdo samo pritožuje in je vedno (slučajno ?) le žrtev nekega spletnega nasilja, hkrati pa se tudi sam zateka k žaljenju in v ničemer ne pripomore h kvalitetnejši debati.
Da imam pa tebe za nesamozavestno, pa je tvoj sklep in tega sam nisem nikjer napisal.
Če smo že pri nasilju, bo treba tudi tu opustiti neke stereotipe, da smo v večini le moški nasilni, saj ste ženske prav tako. Le drugačnim načinom se zatekate in ravno to zdaj, v času interneta, zelo dobro prihaja do izraza.
Saj na forumih ne zostajate pri žaljivkah. V primerjavi z moškimi.
Seveda to ne pomeni, da imam tebe za nasilno.
In robi ter matkič bosta naklepala še 1000 proti žensko našpičenih postov.
Medtem pa bo robijeva žena skrbela za njune otroke. Matkič pa bo čez par let javkal, ker bo njegova partnerka ostala brez službe, ker je zanosila.
Ful sta produktivna modela.
Aja pa verjetno bosta še dodatnih 1000 postov natipkala o nepotrebnosti izobrazbe.
Nič novega. Lahko kar kopirata svoje stare poste, da se ne bosta trudila.
A je nekaterim res tako tezko razumeti, da razlog, da se povprecen delodajalec v Sloveniji po moznostih raje odloci za zaposlitev fanta kot punce cista ekonomska racunica? It’s NOT in their best interest! As simple as that!
Sedaj pa hitro uvedite se obvezno enoletno porodnisko za moske. Boste takoj resili problem tezke zaposljivosti 50+ letnikov. 😀
Prave genijalke v hlacnih nogavicah…
Logično. A to zagriženih feministk za enakopravnost ne zanima.
Vidijo samo številko in se že počutijo manjvredne. Ali pa zaradi svoje manjvrednosti vidijo le številko..Kdo bi vedel. 🙂
Si zgrešila bistvo mojega posta.
Ni vsako opozarjanje že znak nizke samozavesti. Je pa lahko znak, če se nekdo samo pritožuje in je vedno (slučajno ?) le žrtev nekega spletnega nasilja, hkrati pa se tudi sam zateka k žaljenju in v ničemer ne pripomore h kvalitetnejši debati.
Da imam pa tebe za nesamozavestno, pa je tvoj sklep in tega sam nisem nikjer napisal.
Če smo že pri nasilju, bo treba tudi tu opustiti neke stereotipe, da smo v večini le moški nasilni, saj ste ženske prav tako. Le drugačnim načinom se zatekate in ravno to zdaj, v času interneta, zelo dobro prihaja do izraza.
Saj na forumih ne zostajate pri žaljivkah. V primerjavi z moškimi.
Seveda to ne pomeni, da imam tebe za nasilno.[/quote]
No kar se jamranja nad ženskami tiče, ste
ravno tukaj sami svetovni prvaki ☺
nikjer jih še nisem videla toliko na kupu.
O ženskem in moškem nasilju pa govori
statistika – hb meni ni treba….
Seveda se gre le za ekonomsko računico in ni v ozadju nobenega seksizma ali šovinizma.
Moški prav tako lahko postane brez službe, če bo dostikrat jemal bolniško za otroka.
Tudi sam sem že večkrat vzel bolniško zaradi otroka. In menim, da je verjetno tudi ta dejavnik pred leti, v prejšnji službi, vplival na to, da sem takrat ostal brez službe.
Sicer je pa že Matkic vse povedal. Zato bo ženska, ki ni obremenjena z nekimi predsodki ali občutki manjvrednosti, sposobna videti kaj je pravi razlog.
Kakšen sarkazem, jaz bi samo rad povedal, da največja sprememba je to, da postaneš vzgled sama….. torej ti trdiš da se da, zakaj nam tega ne pokažeš? Vsi govorite o nekih visoko naprednih firmah, ki zaposlujejo mlade ženske in jih spodbujajo k materinstvu, ampak jaz tega ne vidim v Sloveniji, govormo o realnosti no.
Zelo dobro poznam Štajerski konec in zelo dobro vem kakšne firme so tukaj, in povem ti, nobene spodbude take ni, zato nehajmo govori o zadevah v teoriji ampak preidimo na realnost.
Ženske bi pač rade službo to je to, to je realnost, tako kot moški, in ne izbirate sredstev za dosego, to je bistvo vsega tega, če bi bilo služb več kot ljudi, ne bi nobena jamrala da je kaj neenakopravno(izvzemši par psihopatk), zdaj bi pa rade igrale na noto enakopravnosti, in za povrhu kot sama daješ primer, da bi še moški poskrbeli za le to….. to ni osnova tržnega kapitalizma, tam je tako, boljše se prodaš boljše prideš skozi. To ste želeli vsi tisti ki ste volili na plebiscitu….. njim se zahvalite in sprejmite realnost.
Jaz razumem vas, ve pa nočete razumet tržnega kapitalizma in bi rade igrale igro proti kapitalizmu ker vam tokrat pač ne paše, ko pa vam je kapitalizem omogočil osvobajanje od ekonomske odvisnosti napram moškemu ste ga pa ”slavile” (so ga prednice vaše pa še ene danes) ampak vsak kovanec ima dve strani, dobile ste nekaj dobrega in nekaj slabšega. tako kot moški.
Mene zanima koliko tukaj vas je imelo lastno podjetje in delovalo na prostem trgu da upate govorit o bilancah in razlikah o zaposlovanju, jaz sem bil vsaj prokurist, če veste kaj je to.[/quote]
Zakaj vidiš stvari samo črno-bele. Kako naj postanem zgled sama? Nisem podjetnica in tudi ne nameravam postati. Vsaj zaenkrat ne. Ne delam v kadrovskih in žal osebno nimam vpliva na zaposlovanje kolegov/kolegic. Če pa kdaj bom, lahko pa z vsem kar premorem, trdim, da ne bom diskriminirala žensk, ki so potencialne mame. Izbirala bi med kandidati po znanju in sposobnostih in izbrala tistega, ki bi bil najbliže viziji mojega podjetja. Če bo šla ženska vmes na porodniško, sem vesela zanjo, priložnost v vmesnem času lahko dobi nekdo drug, porodniško pa itak plačuje država, ne delodajalec.
Pa bodi ti zgled in zagovarjaj ženske pravice, ko je/bo čas in priložnost za to. Zakaj bi pa jaz morala kaj več odgovornosti prevzemat, kot ti? Eni se vsaj to trudimo, pa nam še vedno skušate oporekat … In ko že govoriš o realnosti situacije – taka bo ostala, dokler sami ne bomo poskrbeli za to, da bo drugače. Kot sem rekla, eni se trudimo in vsaj skušamo opozorit na to. A glej ga zlomka, indica iz recimo tvoje strani nekako ni opazit. Ti bi itak zaposlil moškega … Torej?
Zakaj moram biti le jaz zgled, ki že po tako ali tako spadam v to skupino diskriminiranih. Smo me odgovorne za to bitko? Boš enako govoril svoji partnerki ali hčeri, ko (bog ne daj) morda iz taistih razlogov ne bosta dobili službe, ker ju bodo izrinili moški kolegi? Takrat boš pa bentil, ko bodo na tebi vsi stroški, žena bo jokcala pa na pijački po temu, ko bo šla iz zavoda 🙂
Misliš, da na razgovorih ne sprašujejo po otrocih? Seveda da, vsakič znova in znova … in verjemi, da je občutek ob tem izjemno neprijeten, še raje ponižujoč.
To, kar si poboldal, je tud kr neki. Itak, da če bi bile stvari enakopravne, se ne bi pritoževale, tako, kot se na kakšnem drugem področju ne. Me zanima kako bi moški reagirali, če bi bili v naši situaciji. Ja, ni težko s polno ritjo srat.
Razumemo me realno situacijo, kar pa še ne pomeni, da se z njo tudi strinjamo. In zato opozarjamo na to, kako zadeve stojijo v realnosti. Vi, ki se vam pa itak ne da postavit za koga drugega (tukaj na moške apeliram kot na poslovne kolege in ne neke kvazi rešitelje princeske iz stolpa!!!) pa noč in dan trdite, da naj stvari razumemo in sprejmemo take, kot so. Ja ne, če je naše življenje zaradi tega slabše, se bomo pač upirale.
In zelo žalostjo je, da se moški kolegi s tem kar mirno strinjajo oz jih niti malo ne gane, saj se to dotiče tudi njihovih partnerk, sorodnic, kolegic in hčera …
To, koliko od nas je imelo ali neimelo lastno podjetje, vpogled v bilance, ipd, je spet za lase privlečeno. Pa ne me imet za debila, prosim. Boš moral bivši strašni prokurist še mal špinače prej pojest 🙂
Ti res toplo pripročam, da se malo umiriš s to zajedljivostjo, ker bo samo tebi škodilo v življenju. Je še dolgo. Pa vzami to kot prijateljski nasvet ;)
Tule je point vsega. Torej si en redkih moških, ki ni prevalil vsega bremena svojih otrok na žensko. Posledice so bile pa kot so bile.
Večina moških pa tega ne naredi in posledično to ostane ženskam in ženske ostanejo brez službe oz. jo sploh ne dobijo.
O tem jaz ves čas govorim.[/quote]
Pa še to, če bi večina moških vzela bolniško za otroke (ne samo moški, seveda tudi ženska, da si malo porazdelita), bi bile mlade ženske bistveno bolj zaposljive.
Težava ni toliko v tem,d a gre ženska na porodniško. Takrat se tako dobi nova delovna sila. Pogosto se izkaže kot zelo produktivna, čeprav manj izkušena. Pri nas gredo na porodniško ženske med 33-39 (govorim za naše podjetje za ženske, ki so šle v zadnjih 10 letih na porodniško). Namesto njih smo vedno dobili mlade pripravnike. Torej take, ki so imeli dosti nižjo plačo kot prej omenjene, ker so imele že nekaj staža in preprosto, ker je pripravnška plača manjša od osnovne. Tako, da so bili cenejši, truda so pa ogromno vložili.
Ko so pa bolniške in nege pa ni nove delovne sile, takrat se pa delo porazdeli med ostale. Zato je res fajn, če si moški in ženska to delita. Sploh, če je otrok pogosto bolan.
Ja, večina delodajalcev pozablja na svoje bolniške, porodniške (ne pozabimo, da so tudi ženske delodajalke, ki kaj hitro pozabijo svoje porodniške). Pri nas, k sreči, je naša direktorica poštena in ni pozabila, da je bila tudi sama 3x na porodniški in da kljub odraslim otrokom ne zatira mamic z malimi otroki.
Ja oprosti ne vem, običajno bi naj bil za vzgled tisti ki meni da je s sistemom ali načinom dela ali upravljanja v nekem segmentu nekaj narobe….. jaz menim da je zaposlovanje ok, ti in še nekatere ženske tukaj se ne strinjate, kar je ok, ampak ne silit ”nas” oz drugih da popravljamo, popravite same…..
To je tako kot kdo jamra da ima minimalca, pa mu rečem da naj odpre sp in si nardi 3000€ plače če meni da je to tako enostavno.
Seveda vem, ali moram to 5x napisat da bostež enske prebrale? Ampak govorim ti o tem, da marsikdo pa ne vpraša ampak kar pavšalno skensla vse ženske, kar je njegova pravica po moje, nenazadnje podjetje vodi lastnik(ali nameščen človek od lastnika) in menim, da bi vodstvo moralo imeti 100% avtoriteto nad odločitvijo koga zaposlit, in če je njihova vizija podjetje s pimpeki to ne bi smelo šteti kot šovinizem ali neenakopravnost, temveč kot njihov način dela in vizija za prihodnost, pač so se tako odločili. Podjetja niso javno dobro da bi mi njim ukazovali koga zaposlit.
Ne če bi bile enakopravne, jaz sem napisal nekaj drugega, vidim da slabo bereš…. če boš prebrala še enkrat sem pisal o tem, da četudi ostanejo stvari enake, ampak bi bilo naenkrat več služb kot iskalcev zaposlitev, se pa naenkrat več ne bi pritoževale nad ”neenakopravnostjo” kar pomeni da se vam gre samo za službo in da je neenakopravnost le priročen izgovor….. najbolj koristne in sposobne ženske bodo zaposlene, poglej samo direktorico Googla/Yahooja….. a ni ženska? Pa še luštna za povrh, ampak je sposobna, to kar marsikdo, če sploh kdo, tukaj ni.
Pa zakaj bi se za vas postavljali, kaj točno imamo od tega, če zaposli delodajalec žensko namesto moškega? Seveda, se bota, ampak a ni smešno, da bi mi mogli vam pomagat, da bo vaše življenje boljše, hkrati pa pljuvamo s tem po lastnem spolu? A ni to kontradikcija, a to zato, da bodo lahko naslednje generacije tipov na vašem mestu? Zakaj bi to naredili?
Če bi imela kdaj kaj z podjetjem, bi vedela da podjetja ne zanima tvoje spolovilo ampak nižanje stroškov, no če si kdaj bila v dejansko privatnem podjetju ki deluje na prostem trgu, in če bi to vedela bi vedela da je moje pisanje tako realno da je bolj skorajda težko na to temo, vse razloge ki sem jih zapisal zakaj se zaposli moškega ne pa ženske so realni in logični, situacija na trgu mi potrjuje.
A tvoja sarkastična opazka na koncu pa je ok? Ko pa napišem jaz kaj podobnega pa si takoj omenla kako je tak pa tak pa da ni treba bit……. hmmmmmm…. dvoličnost?
Do zdaj mi še nobena ni povedala na dejanskem primeru ne v reali ne tukaj gori, KDAJ je izvisela pri službi ker je službo dobil slabši moški od nje, samo zato ker ima penis….. jaz bi rad videl dokaze, ne pa nekaj na pamet, polna usta so vas neenakopravnosti ampak ko pa poprosim za dejanske dokaze, da je druga oseba dobila službo samo zato ker ima penis, ve pa ste boljše, pa še nisem dobil….. toliko o tem.
Točno to sem prej hotela napisat, pa sem pozabila. Hvala.
PS. preden kdo zasika zakaj smo pa mi lahko – jaz sem danes na bolniški. Ojoj, strošek sem, me je treba hitro odpustit in zaposlit enga moškega :)[/quote]
Gospodične, jaz sem serviser računalniške in strojne opreme, in imam ta redki privilegij, da lahko med delom, in inštalacijami raznega softwara, pišem na MON…. redke so take službe v privatnem sektorju
Ti jaz povem. Pri nas se je odločilo, da imajo prednost moški. Jasno in predvsemi se je to povedalo. Vzeli so pa potem žensko, ker se moški ni nihče prijavil oz. se je, samo ni imel ustrezne izobrazbe. Iskalo smo nekaj univ. dipl. ing. točno določene smeri on je bil pa nek družboslovc, ki preprosto ni izpolnjeval pogojev.
Pri vsakem razpisu, še preden gre ven. Se sprašuje, če kdo pozna moškega iz stroke, kjer bo delovno mesto.
Res pa je, da se največkrat zaposli žensko, ker ni moških z ustrezno izobrabo, ki bi se prijavili.
Matkič, preberi zgoraj Robija, ko je napisal, da je verjetno zato izgubil službo, ker je zaradi otrok jemal bolniško.
V večini primerov morajo to bolniško jemati ženske. Posledice so pa jasne, ti jih je Robi opisal, je občutil na lastni koži kaj se dogaja ponavadi ženskam. Posledično je za ženske najlajže v JU, ker tam ne odpuščajo kar tako. Tako, da tam se ne gleda toliko na to ali bo imela otroka ali ne.
Forum je zaprt za komentiranje.