Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Feminizem v najboljši luči!

Feminizem v najboljši luči!

Žensko nasilje nad moškim je tudi to, da ona pričakuje, da bo kdaj pa kdaj on peljal otroka v vrtec in ne le vedno ona.
Tiste še bolj nasilne si umisljo, da mora moški za sabo počistiti WC. Da ne govorimo o ekstremih, ko ona pričakuje, da bi on pomil posodo.

Kaj je zame psihično nasilje?
V bistvu gre za poniževanje, v nič dajanje, zbijanje samozavesti, podcenjevanje,
nepriznavanje vrednosti ali doprinosa osebe, žaljenje, zatiranje.
Izvaja se zelo veliko nad otroci (iz tebe nič ne bo, neumen si, grd si, drugi otroci so boljši)
Izvaja se nad ženskami (enako – grda si, kdo te bo pa maral, lej kakšna si, nič ne znaš,
nimaš pospravljeno, debela si,….)
In ja, izvaja se nad moškimi (sam zabušavaš, drugi moški so kaj dosegli, kaj pa ti, nič
ni od tebe, nesposoben si, sam žreš in nič ne narediš…)

Boli ravno toliko, kot fizično in meni je žal, da je težko dokazljivo in kaznivo.

To, kar tukajšnji fantki navajate kot nasilje (teženje za red, priganjanje, prošnje za kaj
narediti ) – pač ni nasilje. Je mal zoprno, verjamem, ampak nič več, kot to.

Vse boldano se jaz počutim, ko me kdo opominja kaj vse moram naredit, kot da si nisem zapomnil

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Nadvse me zanima zakaj se ne umakneš temu nasilju Matkič? Če živi ona v tvojem stanovanju jo pa ven vržeš, a ne?

Vse boldano se jaz počutim, ko me kdo opominja kaj vse moram naredit, kot da si nisem zapomnil[/quote]

Sej vem. Pa sej si reku, da boš tisto polico pršraufal….ni te treba po dvakrat na leto
opominjat.
Čisto nasilje, se strinjam.

Ubogi monovci kako vas punce in žene trpinčijo. Dajmo začeti zbirati denar, da ustanovimo varno hišo za vse uboge in nadvse psihično matletirane monovčke.

Sem danes prebral v enem časopisu okrog statistike zaposlovanja žensk:
Da statistika ne pove vsega. Ne pove tega, da so na čelu občinskih uprav, pa tudi njihovih oddelkov, v veliki meri ravno ženske. V tem delu Slovenije kar petim od šestih občinskih uprav načelujejo ženske. V treh največjih občinah, katerih uprave so razdeljene na oddelke, je kar 11 od 16 vodij oddelkov žensk.
Zlasti direktorice, pa tudi vodje oddelkov, naj bi imele kot je občasno slišati od poznavalcev lokalno-političnega zakulisja, večji vpliv na občinsko politiko, kot bi jim ga morda pripisali glede na njihov uradniški položaj.

Toliko v vednost feminističnim borkam za “enakopravnost”, ker takšne informacije zelo rade spregledajo. 🙂

Da statistika ne pove vsega. Ne pove tega, da so na čelu občinskih uprav, pa tudi njihovih oddelkov, v veliki meri ravno ženske. V tem delu Slovenije kar petim od šestih občinskih uprav načelujejo ženske. V treh največjih občinah, katerih uprave so razdeljene na oddelke, je kar 11 od 16 vodij oddelkov žensk.
Zlasti direktorice, pa tudi vodje oddelkov, naj bi imele kot je občasno slišati od poznavalcev lokalno-političnega zakulisja, večji vpliv na občinsko politiko, kot bi jim ga morda pripisali glede na njihov uradniški položaj.

Toliko v vednost feminističnim borkam za “enakopravnost”, ker takšne informacije zelo rade spregledajo. :)[/quote]
In ti si to šele zdaj ugotovil ? Mislim, svašta…

Zakaj pa se ženske bolj ne odločate za podjetništvo ?
Ali je tudi tu kriv zakon ali karkoli že, da niste v enakopravnem položaju ?
Če menite, da so moški podjetniki ali direktorji preveč kapitalistično usmerjeni in ste zaradi tega ženske manj iskane, pa se namesto igranja žrtve, bolj aktivno angažirajte v razvoj podjetij, ki bodo bolj prijazna do tistih, ki bi še rade šle na porodniško in vsak mesec imele bolniško za otroka…
Kdo vam preprečuje, da delujete v tej smeri ?
So tu kakšne birokratske težave ali ovire ?[/quote]

Klasičen slovenski kanibalizem. Ne iskat možnosti za boljši dobrobit vseh, ampak se delat pametnega in zagrist v šibkega.

Ne igram nobene žrtve. A če bi zbolela za rakom, pa zame ne bi bilo zdravila, bi mi tudi rekel, da naj grem na medicino in se angažiram v iskanju zdravila za raka? Ali pa če bi mi otroka povozil pijan voznik, bi mi tudi rekel, naj se izobrazim za učitelja varne vožnje in se angažiram v učenju ljudi odgovorne vožnje, ali morda raje za policaja in da se angažiram pri ustavitvi čim več pijancev na cesti? Precej nesmiselno, a ne?

Ne želim biti podjetnica, nisem podjetniški tip. In ne želim, da me (kvazi urejena evropska) država sili v to, da se lotim nečesa, v čemer tudi slučajno ne blestim, samo zato, ker bom šla enkrat na klinčevo porodniško. Dajte bit resni no, kakšne so to alternative :))))

Toliko v vednost feminističnim borkam za “enakopravnost”, ker takšne informacije zelo rade spregledajo. :)[/quote]

Zakaj MONovci tako radi mešate meglo tam, kjer je pravzaprav ni? Nisem nobena feministična borka. Samo izrazila sem svoje mnenje in ga argumentirala, kot je to navada pri debatiranju. Ti si pa speljal rdečo nit čisto nekam po svoje. Meni dol visi za to statistiko. Vsa moja mnenja so se nanašala na to, kako je s službami še preden sploh imaš otroke. Pravzaprav raje kar preventivno, še preden imaš potencialnega očkata.

Niste ekonomsko smiselne napram moškim, konec zgodbe, brezveze debatirat o tem dokler ne boste razumele, da to ni gonja proti spolu, ampak proti temu, da za delodajalca predstavljate VIŠJI STROŠEK!

Konec zgodbe…..

Zdaj pa se pojdite jokat materi naravi ker morate ve nosit otroka 9 mesecev ne pa moški, in zahtevajte ENAKOPRAVNOST da se odločite to s partnerjem 😛

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Matkic je zaropotal 🙂

Valda, če ti misliš/meniš, da delodajalec vzame tipa ker ima penis, in zato da bi jezil ženske (če to dejansko misliš si itak motena)

Vse se vrti okrog €€€ (ki so enako tudi njegovemu času ki ga izgublja z iskanjem menjav itd)

To da je pač skoz isti spol je pač naključje, za katero pa ni kriv delodajalec ampak narava 🙂

A nisi rekel, da smo končali z debato? 🙂
Motena sem pa tudi jaz malo, ja … kdo nemoten pa bi mlatil prazno slamo z vami 🙂

Aja, in ženske vidijo napredek v debati samo takrat ko se sogovorec vedno bolj bliža njihovim nezmotljivim razlagam in logiki ali bolje rečeno ”logiki” 🙂

Jst si to drugač razlagam: pametnejši odneha 🙂

Sem ti popravo, da bo realno in resnično. 🙂

Valda, če ti misliš/meniš, da delodajalec vzame tipa ker ima penis, in zato da bi jezil ženske (če to dejansko misliš si itak motena)

Vse se vrti okrog €€€ (ki so enako tudi njegovemu času ki ga izgublja z iskanjem menjav itd)

To da je pač skoz isti spol je pač naključje, za katero pa ni kriv delodajalec ampak narava :)[/quote]
Ti spet svojo kratkovidnost tu prodajaš….

Vprašanje je ali hodiš v službo, da lahko živiš ali živiš zato, da hodiš v službo?

In delodajalci, ki se otepajo žensk, ker rojevajo, ker imajo otroke…itd. tudi do drugih uslužbencev niso kaj prida razumevajoči, neglede na spol.
Kdo si želi delat s takimi ljudmi?

Brez nosečnic in otrok ni obstoja družbe niti potrebe po produkciji česarkoli…

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

…in dopusti nadvlado neumnim? 😛

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Sem ti popravo, da bo realno in resnično. :)[/quote]

Ej, fejkal pa naumo! Ni etično 🙂

…in dopusti nadvlado neumnim? :P[/quote]

Mja lej, mi ne diši ta sizifova tlaka 🙂
In se strinjam s vsem, kar si napisal v prejšnjem postu. Absolutno.

Kratkovidnost je pri tebi, to se bo zbalansiralo, ko bo ljudi premalo (nekje okrog nikoli) se bo to itak obrnilo, glede na to da je na zavodu 120.000 brezposelnih in še 1x tolko neregistriranih, se mi ne zdi potrebe po ”daljnovidnosti” o tem da je premalo ljudi oz. delavcev.

Tako da tvoja teza, je pravilna, ampak tudi če zmanjšamo rojstva v Sloveniji za 50% se ni bati, da bi primanjkovalo delovne sile v naslednjih 30 letih 🙂

Kratkovidnost je pri tebi, to se bo zbalansiralo, ko bo ljudi premalo (nekje okrog nikoli) se bo to itak obrnilo, glede na to da je na zavodu 120.000 brezposelnih in še 1x tolko neregistriranih, se mi ne zdi potrebe po ”daljnovidnosti” o tem da je premalo ljudi oz. delavcev.

Tako da tvoja teza, je pravilna, ampak tudi če zmanjšamo rojstva v Sloveniji za 50% se ni bati, da bi primanjkovalo delovne sile v naslednjih 30 letih :)[/quote]

Zakaj ne bo rodnost zmanjšali kar na 0? Potem ne bi rabili ničesar, ne delovnih mest, ne gospodarstva, ne nosečnic, otrok…. Rešili bi vse probleme z eno potezo, a ne Matkic?

Ti in tvoja logika….

Tako da tvoja teza, je pravilna, ampak tudi če zmanjšamo rojstva v Sloveniji za 50% se ni bati, da bi primanjkovalo delovne sile v naslednjih 30 letih :)[/quote]

Zakaj ne bo rodnost zmanjšali kar na 0? Potem ne bi rabili ničesar, ne delovnih mest, ne gospodarstva, ne nosečnic, otrok…. Rešili bi vse probleme z eno potezo, a ne Matkic?

Ti in tvoja logika….[/quote]

Ker Slovenija je Svet in ni drugih ljudi kajne?

Robi pa ne da misliš, da se boš komu smilil, ker te ženske tako hudo terorizirajo?
S tem, ko pišeš traparije v tej temi, samo dokazuješ to, da si copatar. Pubeci te imajo za copatarja in v tej temi, ko razlagaš o nasilnih ženskah samo dokazuješ, da imajo prav.
Si zdrav, mlad, vendar ustrahovan s strani žensk. Torej si slabič in copatar. Drugače ti ne bi bilo treba prenašat nasilja s strani žensk.

Ti in tvoja logika….[/quote]

Ker Slovenija je Svet in ni drugih ljudi kajne?[/quote]

Ja, Slovenija je naš svet, ki si ga mi urejamo po svoje. Sedaj, če mora večina delati v izkoriščevalskih pogojih zato, da lahko nekdo pobere smetano… ne vem, a je to smisel družbe? Zate očitno je… :/

Debelčica, Robi bi rad imel take odnose, da se mu kot moškemu ne bi bilo treba borit z ženskami za prevlado. On bi enakopravnost, ne bojevanja.
Ti si bolj ratoborna? 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close