Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Fejst babnice na MON_u

Fejst babnice na MON_u

Se opravičujem, ampak nekdo, ki ni visoko izobražen in ni v življenju veliko prebral, zame ni intelektualec. Šank debate je sposoben vsakdo, poglobljene intelektualne debate pač ne.

Zame je intelektualec visoko izobražen razumnik, ki celo življenje veliko bere, razmišlja in tudi izdaja lastne misli v obliki pisane besede, pa ne na forumih. Sebe nimam za intelektualca, želim pa to nekoč postati.

intelektualec se ne MERI z nazivom ali stopnjo šolanja….[/quote]

Dopovej to raznoraznim (vsemogočnim) doktorjem znanosti 🙂

intelektualec se ne MERI z nazivom ali stopnjo šolanja….[/quote]

Dopovej to raznoraznim (vsemogočnim) doktorjem znanosti :-)[/quote]

… in tukaj prisotni ing. kemije, ki svoje domnevne neintelektualnosti nikakor ne more prebolet. Tudi to je dober pokazatelj koliko intelektualke je v njej.

Calypso, ti si pa intelektualka in brihtna punca. Vseeno koliko razredov imaš za sabo. Če res ni zneslo več kot 4, sem prepričan da so te poučevale neintelektualke. 🙂

Šola in knjige nimajo NIKAKRŠNEGA merila za intelekt ali biti intelektualec….

Tako misliš morda ti ampak resnica se ne sklada s tvojim mnenjem….

Tako kot ni nujno uspešen samo tisti ki se pridno uči in doštudira (poglej samo Bill Gatesa itd) tako ni intelektualec lahko samo tisti ki je visoko izobražen in bere veliko knjig (wtf kakšne knjige na internetu je več kto v vseh knjigah skupaj!)

Problem danes je da se imajo ravno (skoraj) vsi visoko izobraženi (univerziteta in naprej) za KAO intelektualce v resnici pa niso niti I od Intelektualcev ….

Zdaj se bom na pol pohvalo…. Jaz sem bil po IQ testih eden izmed bolj nadarjenih učencev in nasploh dosegel ”odlične” rezultate…. na univerziteti pa mi je uspelo naredit ene par izpitov pol sem pa odnehal… zato ker pač nisem bil tip človeka ki bi lahko sedel in delal cele dneve eno stvar…. jaz sem želel delat dosti stvari…. in sem pač FERI pustil po 6 mesecih… sem pa končal Višjo strokovno in imam kao 6. stopnjo izobrazbe….. Višja šola mi ni dala kaj pride ekstra znanja (kar nebi vedel že od prej)

naš sistem in izobrazba poveličuje ljudi ki niso pametni ampak delavni/pridni …. v šoli je danes potrebno čimmanj MISLIT in ČIMVEČ poslušat in delat kot je zapovedano… to pa meni osebno zavira intelekt, sposobnost ustvarjanja in mišlenja ”out of the box” kar folk sploh več ni sposoben, ter najpomembnejšo stvar kar šola zavira je razumevanje in uporaba LOGIKE…

Se pa strinjam s tabo v tem da TEORETIČNO na papirju ima več predispozicij za biti intelektualec tisti ki je visoko izobražen… nikakor pa to ni pogoj!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Daj pomiri se in se ne čuti ogovorjenega vedno, ko nekdo napiše nekaj, kar se ne sklada s tvojim načinom razmišljanja. Tvoja resnica je tvoja, moja pa moja in moja ni nič manj vredna.

Kot rečeno,visoka izobrazba ni pogoj za intelekt.
O.Š ali celo 4 – letna pa žal tudi ne.
Potolažimo se pa lahko vsak po svoje.Kakor je komu lažje:)

Misonka, že nedokončana osnovna šola je dovolj, da nekdo ve, kako se pravilno postavlja ločila. Tebi to več kot očitno nikoli ne bo jasno. Slaba tolažba … če ti je zato lažje? 🙂

Nevoščljivost te bo požrla..:)) Koliko nikov še danes hehe:)) jej jej..

Želim namigniti, da je dovolj, da ima človek 4 razrede OŠ, da lahko normalno komunicira (na tem čveku). Meni je kompletno vseeno, kako je človek izobražen in če sploh je, če se ne zna pogovarjati, mi je vse ista figa 🙂

Misonka, že nedokončana osnovna šola je dovolj, da nekdo ve, kako se pravilno postavlja ločila. Tebi to več kot očitno nikoli ne bo jasno. Slaba tolažba … če ti je zato lažje? :)[/quote]

to ne bo držalo, saj marsikoga to tudi ne zanima.

sicer pa je izobrazba samo pot-pomoči, tudi univerzitetna, da lahko pričneš spoznavati česar ne znaš.
odpre se ti horizont neznanja, ki potrebuje specializacijo smeri, večen študij, trud in predvsem uspešno delo, v uspešni delovni sredini.

v glavnem pa se ljudje ne zavedajo (mo), da znanje vseh oblik lahko kupiš. tukaj ne mislim diplome kot papirja.
važna je podjetnost posameznika, ki lahko zaposli, v bistvu kupi (s plačo) kogarkoli z znanjem.

v vsakem primeru pa je najboljša kombinacija, če je podjetnik izobražen in razgledan.

Težko si sicer predstavljam intelektualca brez visoke izobrazbe dopuščam pa možnost, da je tudi to možno, ker se nekdo lahko sam izobrazi in razvije svoj um do te mere, da postane intelektualec.

Kar se podjetništva tiče se v celoti strinjam z nortonom.

Ostajam pri moji klasifikaciji kar se tiče intelektualne MON skupine in ostalih dveh skupin. Punce iz intelektualne skupine niso tam po naključju. Predvsem calypso je po odhodu bikini na dobri poti, da postane prva intelektualka MŽ čveka. Naj poudarim, da je prehod v int. skupino težek in zahteven!

Punce iz intelektualne mon skupine imajo veliko ugodnosti in privilegijev zato je članstvo v njej tako zelo zaželjeno. Z eno izmed članic sem celo v skrivnem razmerju.

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Znanje se nabira, intelekt pa uri na se pa se nacinov. In branje tega ali onega je le del. Sicer potreben del. Se vedno pa dalec od zadostnega.

Poznam izredno nacitane ljudi, ki iskreno verjamejo, da so “popili vso pamet tega sveta”. In ocitno nic ne pomaga, da vedno znova sami ugotovijo kako pomankljivo je to njihovo znanje, ko se cesa lotijo v praksi.

Zal je tako, da lahko clovek prebere tudi 1000 knjig o kuhanju, sportanju, karkoli. Ampak, ce tega znanja ne podkrepi s prakticnimi izkusnjami, bo vecini praktikantov hitro prepoznaven. In to ne kot strokovnjak. lol

Dater se absolutno strinjam znanje je treba pokazati v praxi.

Itak da je več vredna ker jaz sem intelektualec ti pač ne kot kaže 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Kaj pa je visoka izobrazba? Nekoč je bila smatrana visoka stopnja Gimnazija…. danes pa kaj? Magister? Doktor… v Sloveniji ni VISOKE stopnje izobrazbe… izvzemši par redkih univerz oziroma smeri študija je vse ostalo lažje kot Srednja poklicna…. če si dovolj ovca da lahko sediš za knjigo dovolj dolgo…

to je edini pogoj da prideš v SLO do visoke izobrazbe….

Najbolj smešno pa je ko visoko izobražen kader dobi težje službo kot elektroinštalaterji, vozniki tovornjakov itd…. kaj to pove o visoko izobraženih? Da niso ravno tako pomembne šole končali za življenje…

Tisti, ki se na zobe meče na forumu zaradi sebove klasifikacije intelektualk, zagotovo ni intelektualec. 🙂
Morda pa je njegova klasifikacija v resnici zelo realna 🙂

Klik

nakladači o praksi itd ☺

Ne morda prav gotovo je realna :))

Seba111, lepo te prosim, daj me uvrsti v skupino manj intelektualnih žensk. Moški si intelektualke predstavljajo kot ženske z očali z zelo močno dioptrijo in z oblekami, ki so jih nosile naše stare mame.

Mene pa nič ne bi (z)motilo, če bi si me kdo takšno predstavljal, resnica ni daleč 🙂

S kakšnimi nepomembnimi stvarmi se obremenjujete.Vsak zase ve kdo je in kako živi.Zdi se mi da samo da nekdo želi ustvarjati napetost in sproščati negativno energijo ob teh bedarijah.Zresnite se malo.

Eh antilopa no to pa sploh ni res no. Zelo inteligentne so recimo tudi Kate Beckinsale ali Sharon Stone.

Če te kdo vpraša, če izgledaš kot tipična intelektualka z debelimi očali mu reči, da zgledaš kot Sharon Stone haha.

Menda ja si ne želiš biti skupaj z PNP, iskreno ali celo bog ne daj 1ragljo??

Morda bi te lahko kvečjemu dal k skupini zmernega napredka kateri predstavnici sta it in pandora.

Eh antilopa no to pa sploh ni res no. Zelo inteligentne so recimo tudi Kate Beckinsale ali Sharon Stone.

Če te kdo vpraša, če izgledaš kot tipična intelektualka z debelimi očali mu reči, da zgledaš kot Sharon Stone haha.

Menda ja si ne želiš biti skupaj z PNP, iskreno ali celo bog ne daj 1ragljo??

Morda bi te lahko kvečjemu dal k skupini zmernega napredka kateri predstavnici sta it in pandora.[/quote]

Razumem, da se človek povsem “na suho” izmisli kakšen štos, da pa na ta način ocenjuje in predalčka ljudi, ki jih še živ dan videl ni in o njih ve le toliko, kolikor drobtinic so mu namenili po lastni presoji ( in se nikoli niti ne vpraša, če niso popoln miselni konstrukt in so zato informacije kot take povsem zavajajoče ).

Seba, prej boš spoznal, da imaš tule opravka s pravljičnimi bitji, bolje zate …

WYWH,

pusti no otroku veselje…

WISH nasmejal si me zelo:))

Pusti jim veselje da so vsaj tukaj intelektualci..))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close