Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Februarsko branje

Februarsko branje

Toro, a veš, da je šlo za naklučje:-)) Smo ravno novembra imeli ponovni zagon navdušenja nad Olivio in sem šla brskat po amazonu, če je Falconer dodal še kaj novega 🙂

Sicer pa moje branje stoji na mrtvi točki :-((
Mah, če ne letos, bo pa drugo leto bolje :-))

Včeraj sem gledala NO Country for Old Men, ki me je pustil rahlo nepotešeno. Zato sem šla nemudoma iskat knjigo (na Mulo), da vidim, če sem kaj spregledala. Na prvi prelet bi rekla, da je film izredno zvesta priredba, knjiga pa seveda mnogo obeta, saj je izpod peresa starega mojstra Cormaca McCarthyja. Poročam, po želji pa tudi posredujem.

oja, se priporočam, ker me je ravno pred kratkim ena njegova knjiga zelo navdušila. Škoda, da nisem vedela za film, smrk, smrk :-((

Saj film je še vedno v kinu:
http://www.kolosej.si/filmi/film/ni-prostora-za-starce/

Ian McEwan: On Chesil Beach. McEwan mi še zdaleč ni všeč, čeprav moram priznati, da zelo (ampak: res zelo) dobro piše. Bolj me ponavadi odbije njegova nagnjenost k tematikam, ki so več ali manj pretirano seciranje občutkov krivde in podobne reči. Pri tej knjigi me je pritegnil prvi stavek: “They were young, educated, and both virgins on this, their wedding night, and they lived in a time when a conversation about sexual difficulties was plainly impossible.” Po takšnem uvodu je res težko zadržati firbec in ne prebrati vsaj nekaj strani. Vmes mi je bilo že žal, da sem sploh začel s knjigo, a se zgodba po nekakšnem dnu na polovici resnično umetelno pobere in vrhunsko zaključi. Ostal sem z odprtimi usti, da o čustvenem učinku niti ne plozam preveč. Velik dosežek. Priporočam.

Evo, Toro, še ena, ki deli tvoje občutke ob McEwanu. Par njegovih knjig sem odložila po nekaj polah, ob Pokori pa potem ostala odprtih ust. Tudi tam je začetek pretirano počasen in zavlačujoč, potem pa stvar zdrvi v neslutene višave. Vsekakor se lotim tudi On Chesil Beach, hvala!

He he, Oja, sem mislila, da je z mano že kaj narobe, ker mi McEwan kljub precejšnjemu navdušenju številnih ljudi ni znesel … Bom poskusila Pokoro!

Skratka, če prav razumem, naj grem še enkrat brat Pokoro? :-)))) Tvegano, ampak jo bom spet potegnil iz omare in dal na kup.

Heh, tvoj opis je bil pač tak, kot bi bil moj v primeru Pokore, razen prvega stavka, kajpak.:)) No, če smo že pri tem, katera se ti zdi boljša?

Mislim, tukaj pa res ni dvoma, Pokora mi še zdaleč ni bila všeč. Mogoče bom zato malce zmanjšal tveganje in ponovno začel recimo z Enduring Love.

New Report

Close