Februarsko branje
Včeraj sem gledala NO Country for Old Men, ki me je pustil rahlo nepotešeno. Zato sem šla nemudoma iskat knjigo (na Mulo), da vidim, če sem kaj spregledala. Na prvi prelet bi rekla, da je film izredno zvesta priredba, knjiga pa seveda mnogo obeta, saj je izpod peresa starega mojstra Cormaca McCarthyja. Poročam, po želji pa tudi posredujem.
Saj film je še vedno v kinu:
http://www.kolosej.si/filmi/film/ni-prostora-za-starce/
Ian McEwan: On Chesil Beach. McEwan mi še zdaleč ni všeč, čeprav moram priznati, da zelo (ampak: res zelo) dobro piše. Bolj me ponavadi odbije njegova nagnjenost k tematikam, ki so več ali manj pretirano seciranje občutkov krivde in podobne reči. Pri tej knjigi me je pritegnil prvi stavek: “They were young, educated, and both virgins on this, their wedding night, and they lived in a time when a conversation about sexual difficulties was plainly impossible.” Po takšnem uvodu je res težko zadržati firbec in ne prebrati vsaj nekaj strani. Vmes mi je bilo že žal, da sem sploh začel s knjigo, a se zgodba po nekakšnem dnu na polovici resnično umetelno pobere in vrhunsko zaključi. Ostal sem z odprtimi usti, da o čustvenem učinku niti ne plozam preveč. Velik dosežek. Priporočam.