Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek faušija

faušija

Pozdravljeni!

Sem ženska srednjih let,srečno poročena z zelo ljubečim možem in imam čudovita dva otroka.
Skratka smo ena taka povprečna družina,ki nimamo ravno veliko,amak tudi premalo
ne-ravno prav.Smo družina,ki se držimo svojih načel,se ne vtikujem v tuje zadeve in o svojih zadevah ne govorimo -okvirno mišljeno.
No tu se začne ena taka debata.Moja svakinja non stop pogreva teme kako smo ji žlahta fauš,ker ona nekaj kao ima.V bistvu tu se gre za to,ker je dve leti nazaj ona kupila hišo-staro okoli 40 let in seveda tudi nov avto in sedaj misli ,da ima vse. Večkrat mi vrže pod nos,kako smo fauš,ker si je to vse ona kupila,mi pa še zmeraj živimo v stanovanju blablabla..Ampak mi niti pomislili nismo na kaj takega,ker mi je res vse nekako brezveze in bi ji rada nekako dopovedala ,da smo mi drugačni in mi tega nebi imeli kar imajo oni.Ne me narobe razumet,vsakdo bi nekaj rad imel,ampak ne ravno to kar ima nekdo..nimamo vsi enakega ukusa in resnično v tisti stari bajtici ne bi moga prespati eno noč .Mi živimo v stanovanju v lepem mestu staremu 19 let,takrat smo kupili novo in ga ves čas urejujemo dopolnjujemo in nikakor ne bi mogli živeti izven mesta.Res naše stanovaje je deležno veliko pohval tudi od svakinje in zato sem še bolj zmedena” na kaj sem ji že fauš.'”Za te materialne dobrine,ki jih ima ona je treba odplačevati kredit 30 let.Mi smo brez kredita.
Mi lahko prosim odgovorite,kako ji naj dopovem da ji nisem fauš,ker bi ji res rada,ker to me spravlja že počasi ob živce,res ne bi svojega življenja zamenjala za delček njenega.
Hvala

Brezveze, kajti če ji boš karkoli omenila da naj neha težiti, bo ona mislila da to govoriš ker ji zavidaš. Takih ljudi se izogibaj pa bo.

In,zakaj se ti obremenjuješ s takimi stvarmi?
Kakor praviš, si zgleda srečna,zakaj dovoliš nekomu ,da vdira v tvoj notranji mir. Bodi srečna še naprej,uživaj živjenje,njene pripombe presliši.
Veš,sem ti jaz fouš,ker nimaš kredita mogoče ti je tudi ona.:)))
Na žalost je tako, večina jih misli,da je v materialnih dobrinah sreča,ne ni to sreča,sreča je družina ,kot si opisala ,pravtako jaz nimam veliko, ravno prav in zato sem srečna.Tudi ti bodi še tako srečna.
Lep pozdrav

To se žal ne da narediti. Pogruntala bo sama – če bo. Ti pa ji tega ne moreš dopovedat – sploh zato, ker gre verjetno za kompenzacijo.

Edino kar – za svoj duševni mir – lahko narediš, je to, da se nasmeješ in rečeš “JA, pa res…” ali pa “Sem mislila da nisem, zdaj pa res ne vem več…”

Mene je pa zmotil tvoj stavek, da v tisti stari bajtici ne bi mogla prespati niti eno noč…
Zakaj ponižuješ tisto kar ima ona? Istočasno pa priznavaš, da ona hvali tvoje stanovanje.
Da ji slučajno res ne zavidaš?
Roko na srce, vsekakor je bolje imeti “staro bajtico” (40 let ni nobena starost), kot stanovanje v bloku, pa naj bo v še tako lepem mestu!!!

ja res sem se izrazila neprimerno in ne mislim žaliti stem,ampak lahko bi,če bi bila taka,pa nisem.
Fauš nisem,ker isto lahko naredim,kupim staro bajtico,prodam stanovanje…ampak to ni za nas.
Prav to hočem povedati,nisem fauš za nekaj kar lahko imam,ampak ne želim imeti.
Lp

Koliko s pa stara, da te na obrate spravi takšna kokoš????
ccccccc

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Stara sem 42 let ,ja pri teh letih bi lahko bila malo bolj zrela za taka dejanja,ampak na žalost nisem.
Sedaj sem to zadevo malo pognala v ozadje,svakinje se izogibam kolikor se le da.Ali je to telefonski klic ali pa tudi kakšna srečanja.
Kar kurjo polt dobim,na prihajajoče praznike,tiste družinske večerje,obiski…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close