Najdi forum

FAT32 ail FAT16

Nabavili smo en Sony glasbeni stolp (mikro), med drugim tudi zaradi predvajanja muzike z zunanjega diska. Nakar smo v navodilih prebrali, da zadeva podpira samo nekaj Sony mp3 predvajalnikov in Sony USB ključev (največ 8GB).
Na vprašanje, če se res ne da priklopit ničesar z večjo kapaciteto, je Sony odgovoril: Sistem bi mogel prepoznati tudi druge USB ključe v FAT32 ail FAT16 datotečnem sistemu, ampak nismo prepričani da bodo delovali pravilno.

Jaz pa nimam pojma, kaj je to FAT32 ali FAT16… A se da dobit takšne večje USB ključe ali zunanji disk, da bi ga naš Sony znal predvajat? Ali je res edina varianta Sony ključek 8GB?

Vem, da tle ne more nihče vedet, ali bi zadeva delovala ali ne, mogoče mi vsaj kdo razloži FAT32 in FAT16 datotečni sistem 🙂
Pa doda še kakšno svoje mnenje.

Za prvo informacijo: File Allocation Table (FAT) ali preprosteje tabela za dostop do datotek, ki so zapisane na nek medij.

Pred kratkim sem priključil na Sony TV 500 GB zunanji disk, formatiran na NTFS – TV diska ni zaznala… Torej, vse je odvisno od modela televizorja.

http://scp.s-scptuj.mb.edus.si/~gorisekt/Novice/APJ/Prehodna_8/Seminarske/S_naloga.txt

Pa poglej odstavek “PRETVARJANJE DISKA V NOVO DATOTEČNO DODELITVENO TABELO (FAT)”, je to mal razloženo tudi v slovenščini.

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Odpri Explorerja in z desno miško na USB. Izberi Properties in boš videl File sistem. Če ti piše FAT ali FAT 32, potem bi moralo biti OK. Če imaš slučajno NTFS, pa formatiraj na prej dva napisana. Pa pazina podatke pred formatiranjem, ker se le ti zbrišejo.

Hvala za odgovore.
Preverila, USB s FAT32 dela.
Zdaj moram sam še sprobat, kako gre s kakšnim zunanjim diskom. A obstajajo taki s FAT32 datotečnim sistemom? Ker doma imamo dva in oba sta NTSC varianta.

Napravi isto z diski kot sem ti prej napisal in imela boš FAT32 disk.Boš videla kaj bo, ker so najbrž večji kot 8 GB.

Pri zunanjem disku pa je potrebno upoštevati, da za delovanje potrebujejo precej več energije kot npr. USB ključ. Če zunanji disk ne bo delal, ni to zaradi tega, ker ni Sonyev, ampak enostavno zato, ker ni v USB vhodu dovolj štroma zanj…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close