family computer igre
Pozdravljeni.
Sama sem očitno v zadnjih tednih precej nostalgična… to pomeni da se staram!!! 🙁
No, doma imam še vedno “mašinco” family computer (z bratom sva se res veliko družila- saj veste kakšni so dvojčki- če ne drugega polni rivalstva).
Spomnim se igric kot je bil Mario, pa neki cirkuški liki in tisti tankci.. se jih kdo spomni (dva tanka napadata in skušata pridobiti ozemlje)?.. te igrice sva imela, potem pa nekomu posodila in valda jih nikoli več nisva videla.
Sedaj bi rada te igre pokazala svojim otrokom (in sama bi spet malo potrenirala :)… vem, da je Mario povsod in v različnih oblikah… gre se mi bolj za ostale stare igre. V prodajalnah imajo še vedno te diskete za Family computer ampak igre so gor grozne, bedne in ne vem kakšne še!
Kje mislite, da bi jih lahko dobila.. jih kdo prodaja morda?
Lep pozdrav,
Bojana
Ne vem kje bi jih dobila.
Mogoče v kakšni videoteki, ki imajo tudi v arhivu računalniške igre za konzole in PC-je?
Sicer pa je po tolikih letih aktualnosti že kar vprašljivo, če bi kakšen starejši primerek tiste kasete sploh deloval. Glede na to, da je stvar štekala, če je bilo samo malo prahu gor… Ne vem no.
Vem pa, da v današnjih dneh obstaja program (emulator) za tovrstne igre. Program se enostavno inštalira na osebni računalnik ali prenosnik in potem se vstavijo vanj te igre v obliki datotek.
Ta program zna pa emulirati ogromno različnih konzol in računalnikov. Od Atarija, Commodore64, Family Computerja, Nintenda, Sega Mega Drive, Playstationa… in celó emulira igre, ki so bile na gostilniških avtomatih.
Sam sem imel nekje dva CD-ja kjer je gor preko 6000 iger iz različnih računalniških in konzolskih obdobij. Če kje najdem, bom sporočil.
Lahko pa sama pobrskaš na netu pod imenom “Mame32”.