Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika falafel – za Babi, petro, kroki in ostale

falafel – za Babi, petro, kroki in ostale

Evo, takole na hitro sem nasla nekaj receptov na internetu (prvi se mi zdi se najboljsi):

hvala ursa!! kar za celo knjiznico. lp petra

Sem se malo gledala te strani in nasla cel kup finih vzhodnjaskih receptov, poglej tukaj:

Npr. tale za solato s kuskusom se super bere:

Mogoce bi bila to lahko danasnja vecerja? 🙂

ursa,si od sile!! cuda stvari! kus -kus imam zelo rada! v solati predvsem!
za danes pa ze imam vecerjo “v programu” ….babino primorsko manestro!! bomo videli. jaz jo tudi delam,samo tale pa izgleda top!!
bom porocala! lp petra

Da porocam o vcerajsnji vecerji: nisem naredila kuskus solate, ampak humus po nasvetu od Babi (z avokadom) in si ga servirala s pita kruhom, ki se ga tukaj da kupit v vsaki trgovini in se ga samo pogreje. Je bilo tudi zelo ok, ceprav nisem imela tiste posebne zacimbe (zdi se mi, da se imenuje tahini, nekaj s sezamovo pasto, ce sem si prav zapomnila).

Zdaj bo treba pa enkrat probat se spect pita kruh po receptu od kroki. 🙂

tahini pasto dobis…vcasih so jo imeli v trgovini v vtc-ju..sedaj pa ne vem! pita kruh se da kupiti !?? nisem vedela!! kako ,da ga nisem “opazila”? tudi jaz bom enkratsama naredila….lp petra

Ja, pita kruh se da kupit v vsaki trgovini na Svedskem, kjer jaz sedaj zivim (sem mislila, da je ze splosno znano, da imate na forumu dopisnika iz Skandinavije :). Ne vem pa, kako je s tem v Sloveniji. Za tahini pasto moram pa preverit, ce jo tudi imajo. Ce drugje ne, pa najbrz v specializiranih trgovinah z orientalsko hrano.

Tahini pasto imajo v vsaki večji samopostrežbi na policah z zdravo hrano. Nazadnje sem jo kupila v Mercatorju v Medvodah, videla pa sem jo tudi v ta velikem v Dravljah.

ursa,sem bila ze vesela,da bom pito lahko kupila tukaj!! mogoce pa kdaj bo!? sedaj sem se spomnila,da se oglasas iz svedske! ko sem pa prebrala prejsnje sporocilo,…pa ne! lp petra

Kaj lahko katero od vas zaprosim za prevod recepta, namreč ne znam tujega jezika!

Full bi rad razumel tistega ta prvega! Al pa če mi daste kako stran v slovenščini z tem receptom!
NAJLEPŠA HVALA ČE MI GA DASTE O B L J U B L J A M DA BOM TO PRIPRAVIL JAZ IN PRESENETIL MOJO ŽENO!!!!!

Se bom na hitro potrudila prevest prvi recept za falafel (sorry, ce ne bo ravno v najlepsi slovenscini):

Sestavine:
3/4 skodelice posusene cicerike (recimo 1.5 dcl??)
1 velika cebula, nasekljana
2 stroka cesna, tudi nasekljamo
4 zlice nasekljanega petersilja
1 zlica kuminovih semen, te spestamo
1 zlica semen koriandra, tudi te spestamo
1/2 zlice pecilnega praska
sol in zmleti crni poper
olje za cvrtje

Ciceriko cez noc namocimo v obilici mrzle vode. Odcedimo in damo v lonec ter zalijemo z vodo, tako da je cicerika prekrita. Zavremo in pustimo vreti 10 minut. Zmanjsamo plamen in skuhamo do mehkega, kar traja 1 uro. Odcedimo. (po moje gre tudi kar z kupljeno kuhano ciceriko iz konzerve, ce se je komu ne da kuhat, pa potem je najbrz treba dat vec, kot 1.5 dcl, ker med kuhanjem naraste 🙂

V multipraktiku zmeljemo ciceriko, cebulo, cesen, petersilj, kumino, koriander in pecilni prasek. Dodamo sol in poper po okusu. Meljemo, dokler se vse skupaj ne sprime v maso. Iz mase naredimo kroglice velikosti oreha in jih malo sploscimo. V globoki ponvi segrejemo 2 inca (5cm ????) olja. Falafel cvremo, dokler ni zlato zapecen, nato odcedimo na papirnatih brisacah. Dokler ni vse ocvrto, ga imamo na toplem. Serviramo toplo, v pita kruh (pojdi na kazalo in glej nekaj postov zgoraj), s solato in jogurtom.

Pa dober tek!

Ursa,tocno, TAHINI! Ti si od sile! Veni,vidi,vici!
Zate tudi : Poisce,najde,skuha! Sem t ze povsod nekaj napisala> Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close