Pozdrafček!
Glede na to, da vse, ampak PRAV VSE ostane na internetu za vedno, me je prav groza, če pomislim, kako prostodušno se dandanes naši mladi in manj mladi sodržavljani (ali bolje: sosvetovljani) razkrivajo recimo na Facebook-u.
Saj ne da me panika, ampak…
Potem pa ni čudno, če pride do kraj identitet, saj tistim ki imajo te namene, vse pootrebne podatke prinesemo servirane na pladnju
Mimogrede, sama ne reagiram na povabila v socialna omrežja…raje grem osebno s prijatelji na kavo
LP
Običajno podjetja na googlu samo odtipkajo ime in priimek kandidata
za delovno mesto, pa v nekaj minutkah izvedo vse podrobnosti, tudi
tisto, kar bi človek najraje zamolčal.
Tako da RL is RL, VL is VL.
Ne samo, da je luštno biti na luštni pijački še posebej če je
“luštna” družba DDD
lp
Saj ne, da me panika.. ampak vedno več je ropov, prevar, kraj… sem in tja tud koga zaštihajo, utopijo…
Naj se zarad tega zazidam med 4 stene in izoliram od sveta?
Net in tako zloglasna “kraja identitete” je pač še ena oblika več nevšečnosti, ki nas obdaja. In… vsak sp ima javno objavljene svoje podatke, vključno z “financami”, telefonski imeniki so na netih… razni zaposleni po firmah, upravah, slik je že tolk, da bi blo že prav čudno, da se prav na nobeni ne bi znašel. Če drugo ne, je pa kak naključni turist ravno takrat slikal plažo, ko greš čez… oziroma te posname kaka kamera, ko greš mimo banke …
Se strinjam, marsikatero fotko ali pa misel bi bilo bolje, da jo net nikoli ne bi videl. Da bi se pa povsem odstranil z njega, bi pa trud presegel še kolkr toliko normalno obliko panike… pač, časi so taki. Bodo pa še slabši.
Mimogrede… za vse, katere je groza, da bi se njihove končnice pojavile na netu. Mobi, katerega ima skoraj vsak ( in za katerega sam plača ) je precej natančna sledilna naprava in lahko vsak trenutek vedo, kje se nahaja ( mobi in najverjetneje tudi njegov lastnik). Dars pripravlja novo obliko cestninjenja in najverjetneje bomo kmalu ( morali) imeti v avtu eno škatlico, po kateri bodo spet vsak trenutek vedeli, kje se kdo nahaja. In… domači pasji ljubljenčki že imajo “ugrajen” čip. Smo lahko res zagotovo prepričani, da ga nimamo tudi že mi…in koliko časa bo še preteklo, da ga bomo (morali) imeti?
Orwel je pisal o enem “terorju veklikega brata”, modrna zgodba se za malenkost razlikuje. Mi sami zahtevamo in plačujemo, da nas imajo vedno bolj na nitkah.
ja.. razlika je med “kriminalci, kateri kradejo identitete” in “državnimi organi, kateri nas ščitijo… ), ampak – kje pa piše, da kriminalci ne morejo udret v te “varnostne sisteme” in …pogled na ene par ekranov lahko poda točna lokacija, kje se kdo nahaja… in kje piše, da niso lahko tudi v vrstah državnih organov kriminalci?
Gmail… če bi ga ukinil, bi bil oh in sploh jok po celem svetu. Tako pa… sami nosimo na en kupček gore nekih podatkov, kateri…. da kdo roko v ogenj za to, da jo prav nihče nikoli ne pregleda? In kaj vse se pošilja prek mailov…takega, kar niti ne bi bilo primerno za javnost?
Znanstvena fantastika? Panika? Lahko ja, lahko ne. Vsekakor so pa razni faceboki le eno od zrnc velike pogače…morda z rahlo mero previdnosti še najmanj nevarni.
Forum je zaprt za komentiranje.