facebook pokvari vse, ljubosumje
Ojoj, da visiš gor na partnerju, zalepljen kot pijavka na njegovo grlo, mu en daš dihati, ne dovoliš “zunanjih motenj”. da bi razširil krog prijateljstva – to je škodljiv prototip soodvisnosti, nesposobnosti živeti brez partnerja, ljubosumno “lastninjenje človeka” in oprezanje, da slučajno nima še koga “od zunaj”, komur bi razdajal pozornost.[/quote]
Se strinjam.[/quote]
V tem primeru se gre za posesivnost, ki izhaja iz strahu pred zapuščenostjo in osamljenostjo.
Ljubezni ne moreš izsiliti ter si nekoga prilastiti ter s tem verjeti, da bo potem le tvoj in te sprejemal.
Preprosto zato, ker on sam ne čuti sprejemanja in ne svobode, ki je pogoj, da imamo nekoga radi.
Potrebno je zaupanje. Čeprav zaupanje tudi ni garancija, da ne bomo prevarani. A brez zaupanja, pa še pravega odnosa ni.
komot – kar tukaj objavi prijavo in pass ☺
ne bom nobenemu povedal
aja — pa 24/7 me tam čakaj, kdaj se ri namalam ☺[/quote]
Sem te kliknila, zdaj me pa še potrdi. Te bom dala takoj med všečke in priljubljene ♥♥♥[/quote]
ni čudno, da v “lajfu” povsod in za vse pušneš … beri moje navodilo!!!
Miškamala,
mislim, da boš to ljubosumje prerasla (no, vsaj jaz sem).
Prerasteš, ko vidiš, da tipa, ki je obseden s “prijatelji” na FB sploh ne rabiš in ti ni privlačen… Ravno tako, kot so prijateljstva, ki jih gojiš samo preko FB ničvredna… (ok, če je prijatelj ravno na dvoletnem študiju v tujini, je opcija, drugače pa res ne rabim za prijatelje četice bukovih ljudi, ki lajkajo cele dneve….
Čist tko.. Normalno je gledat slike (v meji normale), lajkat slike prijateljic ne pa komlimentirat (če siu v zvezi).. Sam sem na facebooku kakšno uro na dan vsega skupaj, ko sem bil v zvezi, sem tu pa tam lajkal kakšno sliko do prijateljice nisem pa komplimentiral ker je logično da moji punci nebo vseeno.. Kar ti ni všeč da partner/ka dela tebi, ne počni ti njej/ njemu, to je to. Tega se držiš in je vse ql.
Biti lubosumen (v meji normale) ni nič slabega! Če si lubosumen to pomeni da partnerja/partnerico imaš rad 🙂
Lubosumje je v vsakem človeku 100%. Če nisi lubosumen potem parnerja/partnerko nimaš rad in ti je vseeno.
Aja?
meni je vseeno če bi se ona dala dol s kako pičko? a pol to pomeni da se lahko jaz tudi????
Take kvazi prepisani ideali kot je ta odebljen je itak smešn… ker če bi jaz tak delal potem bi bil najbolj srečen vezan moški na planetu… pa seveda to ne drži 😉
TI sploh nisi niti približno razumel tega “prepisanega ideala”.
Pomeni pa to, da se boš Ti “lahko” dal dol z njo takrat, ko se bo tudi ona želela dat dol z drugim in obema se bo to zdelo ok, sicer bosta pač imela “težavico”. 😉 To pomeni.
ko se enkrat več ne sekiraš za vsako žensko, ki gre mimo, uspeš celo skupaj pokomentirat, da kaka ima pa res dobro rit. in če moj na fb prijateljici komentira (bemti, kje ste najdli izraz komplimentirati???) napiše, da je luštna na eni fotki, menda ne bom zaradi tega ljubosumna. a zdaj mora pa met samo moške prijatelje ali kaj.
saj avtorica je sama ugotovila, da ni fora v fb, ampak v pretiranem ljubosumju. in to nima veze s fb. če pa je pri nekaterih, po komentarjih sodeč, pogoj za zvezo to, da se na fb ne “komplimentira” (ha ha ha), pa očitno nimate razdelanih pojmov.
Problem ljubosumja je v tvoji nesamozavesti. Pozavestno se bojiš, da ga boš izgubila. Da so boš izgubila ali vsaj zmanjašala ljubosumje moraš:
– delati na sebi, prebrati kakšno knjigo, se pogovoriti tudi s terapevtom
– se s partnerjem pogovarjati
– imeti svoje prijatelje -ice, hobije
– delati to kar imaš rada
Ko boš ti srečna in zadovoljna s sabo, boš sigurno manj ljubosumna. To je zelo grdo in negativno čustvo. Čim prej se ga reši! Sicer pa če ti je partner nezvest ali pa če te pusti tega z ljubosumjem ne boš rešila. Kar se bo zgodilo tako ali tako ne veš.
Uživaj življenje. V razmislek ti kopiram misli umirajočih.
1) Želim si, da bi si upal živeti življenje, kot sem si ga želel in ne tako, kot so od mene pričakovali drugi
To obžalovanje je najbolj pogosto. V času umiranja postanejo kričeče očitne sanje, ki niso bile izpolnjene. Mnogo je ljudi, ki se uresničevanja svojih sanj niti lotili niso in umreti so morali z zavedanjem, da je bilo tako zaradi njihovih lastnih odločitev.
2)Želim si, da ne bi tako trdo delal
Preveč časa, porabljenega za delo, najbolj obžalujejo moški. Žal jim je, da niso več časa preživeli s svojimi otroki in ženami. Žal jim je, da niso uživali v majhnih stvareh in se gnali za “velikimi”. V času umiranja ugotovijo, da bi si želeli preprosteje živeti, a bolj uživati v življenju.
3) Želim si, da bi imel pogum izraziti svoja čustva
Mnogo ljudi v času umiranja spozna, da so pogosto potlačili svoja čustva zavoljo ohranitve določenega odnosa. Potlačevanje čustev je izvor mnogih bolezni, prav tako pa nam onemogoča, da ni razvili vse svoje potenciale in postali najboljše, kar smo lahko.
4)Želim si, da bi ohranil stike s prijatelji
Veliko ljudi v času umiranja spozna, da je pomembno vložiti energijo in čas v ohranjanje in negovanje stikov s prijatelji. Prehiter življenjski tempo in prevelika zaskrbljenost glede dela, preživetja, ustvarjajo iluzijo, da prijateljstva niso življenjsko nujna. Prav nasprotno umirajoči spoznavajo, da je naložba v prijateljstvo najbolj osrečujoča naložba.
5)Želim si, da bi si dopustil biti srečnejši
Mnogi ob soočenju s smrtjo spoznajo, da se za srečo odločimo sami. Ugotovijo, da so zaradi strahu pred spremembami ohranjali neosrečujoče odnose in situacije le zato, ker so bili nanje navajeni. Ob smrti spoznajo, da se sprememb ne bi smeli bati, temveč se jih veseliti, saj prinesejo srečo, o kateri niti sanjati ne moremo.
TI sploh nisi niti približno razumel tega “prepisanega ideala”.
Pomeni pa to, da se boš Ti “lahko” dal dol z njo takrat, ko se bo tudi ona želela dat dol z drugim in obema se bo to zdelo ok, sicer bosta pač imela “težavico”. 😉 To pomeni.[/quote]
Ne marko NAROBE…
Meni je VSEENO če se ona da dol z žensko to pomeni da se lahko jaz tudi dam dol z ŽENSKO ne posplošuj jaz sem za razliko od drugih opic tukaj JASNO definiral …
in pregovor ne počni drugim tega kar ne želiš da počnejo tebi je tu čisto jasen….
jaz dovolim da se bi moja dala dol z drugo ne pa z drugim zato tega drugega jaz nebi storil (niti me ne mika) torej?
zakaj spreminjaš point oz. greš na stopnjo višje…. jaz sem DEFINIRAL kaj dovolim njej oz mi je vseeno če stori (ali celo želim) ti pa spreminjaš moje besede in razlago.
Ja to pa bi veljalo za tebe in tvojega partnerja geja, ampak nisem vedel, da te ti tud zanimajo. 🙂 😉
Lahko pa greva po tvoji logiki. Njej (tvoji potencialni partnerki) je vse, če se ti daš dol s kakim drugim moškim, torej se lahko da tudi ona. A take zveze tebe zanimajo Matkič? :))
Ja to pa bi veljalo za tebe in tvojega partnerja geja, ampak nisem vedel, da te ti tud zanimajo. 🙂 😉
Lahko pa greva po tvoji logiki. Njej (tvoji potencialni partnerki) je vse, če se ti daš dol s kakim drugim moškim, torej se lahko da tudi ona. A take zveze tebe zanimajo Matkič? :))[/quote]
Ni govoril o tem, obračaš pomene in izkrivljaš povedano. Jasno je napisal kaj ga zanima in kaj ne…
Marko ti si tak glup da joj res….
Ne počni/delaj drugim kar ne želiš da drugi počnejo tebi….
jaz sem napisal da je tako pisanje idealov BREZVEZNO ker ne drži v zvezi… in sem jasno demonstriral da če bi tale pregovor držal v zvezi bi jaz bil danes srečno vezan, ker bi delal vse kar bi dovolil tudi moji dragi…. samo je problem ker take punce ki bi to prenesla ni 😉
Torej je ta pregovor nekoristen in neumen za uporabo v razmerjih…
Zato samo za tebe še 1x…
Jaz bi moji pustil da se daje dol z žensko zato bi se (glede na pregovor) dajal dol z drugimi jaz….
nikjer ne trdim da ne more ona počet tega kontra (z moškim) ampak ni point tu ampak v tem da je pregovor nekoristen… ker je praktično neuresničljiv….
Lahko pa greva po tvoji logiki. Njej (tvoji potencialni partnerki) je vse, če se ti daš dol s kakim drugim moškim, torej se lahko da tudi ona. A take zveze tebe zanimajo Matkič? :))[/quote]
Ni govoril o tem, obračaš pomene in izkrivljaš povedano. Jasno je napisal kaj ga zanima in kaj ne…[/quote]
Seveda so zdaj obrnjeni, ker sem ji postavil po njegovi logiki, samo spole sem zamenjal, da bo lažje ocenil, kako všeč mu je njegovo lastno razmišljanje, ko se ga postavi v drugo perspektivo.
Matkič, nasvet je koristen, ti samo še tak osebe nisi spoznal. 😉
Pozabljaš samo to, da za dobro zvezo ni dovolj SAMO TO, kaj ti delaš in dovoliš svoji dragi, ker se mora tudi ona strinjat s tem, kaj bi ti delal. Njene želje štejejo enako kot tvoje. 😉
Ni govoril o tem, obračaš pomene in izkrivljaš povedano. Jasno je napisal kaj ga zanima in kaj ne…[/quote]
Seveda so zdaj obrnjeni, ker sem ji postavil po njegovi logiki, samo spole sem zamenjal, da bo lažje ocenil, kako všeč mu je njegovo lastno razmišljanje, ko se ga postavi v drugo perspektivo.
Matkič, nasvet je koristen, ti samo še tak osebe nisi spoznal. 😉
Pozabljaš samo to, da za dobro zvezo ni dovolj SAMO TO, kaj ti delaš in dovoliš svoji dragi, ker se mora tudi ona strinjat s tem, kaj bi ti delal. Njene želje štejejo enako kot tvoje. ;)[/quote]
Saj maš prav… samo da imam jaz ful večji prag kot 99.99999% žensk 😉 In bi se večina žensk prej zlomlo kot jaz kar se tega tiče…
zakaj se mora tudi ona strinjat kar jaz delam?
A torej če rečem da bom zamenjal firmo in se ona ne strinja a pol nesmem?
Bullshit….
Razlika med mano in večino je v tem da mene briga kaj druga oseba/parnerka dela dokler meni ne gnjavi 😉 takoj ko pa začne gnjavit pa nastane problem 😉 ker jaz ne gnjavim ona tudi naj nebi oz ne sme ….
Ne rabi se strinjat, samo potem imam pomisleke, da ne bo najbolj zadovoljna s teboj, če boš počel stvari, ki njej vzbujajo dvome o tem, kolk si resen z njo. :)) Če pa ne želiš v resno zvezo, pa tako lahko delaš naprej stvari, ki jih tako rad počneš, pa ti jih ne dovolijo.
Bullshit….
Razlika med mano in večino je v tem da mene briga kaj druga oseba/parnerka dela dokler meni ne gnjavi 😉 takoj ko pa začne gnjavit pa nastane problem 😉 ker jaz ne gnjavim ona tudi naj nebi oz ne sme ….[/quote]
Ne vem, zakaj ne bi smel. Delaj, kar češ, saj praviš, da nisi copata. Kaka so to vprašanja, pravega moškega? :))
Ja no saj to potem potrjuje moje besede da je tisti prepis pregovora ”Ne počni drugim tega kar ne želiš…. ” NEUMEN in nekoristen za resne zveze kot jih poznamo mi/vi ker ne deluej v reali kar sem dokazal z primerom….
o moj bog marko ti sploh neveš kaj pišeš in o čem poteka debata…. ti se kr zgubiš v vsem tem in citiraš kontradiktorno samemu sebi
Načrt oz cilj tega citiranja in replik je izključno drkanje v glavo ….
Seveda deluje v reali. Ti živiš kontra temu reku, v resni zvezi pa nisi, torej nisi nič dokazal. Ta rek pa velja za neke resne zveze oziroma tiste, ki si tega želijo. Dokazal bi, če bi živel v resni zvezi in bi živel kontra temu reku.
Forum je zaprt za komentiranje.