Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Excell – vprašanje za strokovnjaka

Excell – vprašanje za strokovnjaka

Pozdravljeni,

Imam vprašanje za Excell. Problem je sledeči: ko bi se skurzorjem postavil na določeno celico (npr. A10), bi rad, da se mi izpiše npr. seznam izdelkov, od katerih enega potem vnesem v to polje. Ta seznam, bi imel vnešen na eni drugi lokaciji. Ko bi šel s te celice dol, bi seznam izginil. Vem, da bi to lahko rešil s komentarjem, oziroma z “podatki-vrednotenje-vnos besedila”, a to v tem primeru ni uporabno.
Ker bi izdelke večkrat dodajal in to dopolnjevanje v komentar oz. v “podatki-vrednotenje-vnos besedila” ni prikladno. Pri slednji varianti mislim, da lahko vnesem samo tekst – če bi bilo tu možno vnesti kako formulo, bi to lahko bila rešitev.

Dvomim, če Excell sploh omogoča rešitev, kot jo želim, a puščam stvari odprte, ker vem, a veliko še ne vem.

Hvaležen bi bil, če ima kdo nasvet, ali če vsaj ve, kje bi tovrstno pomoč lahko poiskal.

Lep pozdrav in lep dan.

Si poskušal (angleški Excel) z ComboBox ali ListBox? Glej priloženo sliko.

Hvala. Ne poznam tega. A bom preveril in upam, da rešuje moj problem.

Sem preveril tole in je res zelo uporabna zadeva, sploh ko jo kombiniraš z VLOOKUP funkcijo in lahko izbor iz tega okna uporabljaš dalje.

Hvala za nasvet in lep pozdrav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close