excell – premikanje po vrsticah
Čau vsem!
Tokrat spet eno “pametno” vprašanje:
v excellu imam tabelo, po kateri se premikam dol in brišem celotno vrstico. Miška me pri tem malo omejuje in me zanima, ali ima excell kako tako funkcijo, da označiš celotno vrstico in da se premikaš po vrsticah dol, vendar ti ostane vrstica, v kateri si, celotna označena, klofneš delete in that’s it?
Hvala za vse namige!
LpMaruša
Lih obratno? Najprej zbrišeš vrstico, potem pa iščeš kaj si zbrisala? :)))
Sicer ne kapiram čisto kaj hočeš, ampak to s tipkami zihr ne bo šlo, saj so te smerne tipke v bistvu tipke za selektirat in tako ti avtomatično zbriše prejšno selektirano polje (cel izbran stolpec). Lahko pa si pomagaš z koleščkom (na miški, ali na tipkovnici, če ga imaš).
No verjetno bi šlo pa tud z kakim makrom :))
Jah zdej šele zastopim kaj hočeš :))
Včerej so se mi pa tud nekej vrstice in stolpci mešali, tko da je blo res lih obratno :))
Kot pa rečeno, s smernimi tipkami to ne bo šlo, ker te pomenijo izbiro vrstice. Lahko pa rešiš t makrojem, mu dodteliš neko tipko in potem z to tipko premikaš celotno izbiro eno vrsto nižje ali višje.
Lahko rešiš z makrom, a če ga delaš pazi, da se bo relativno skliceval na celico (ne absolutno).
Še vedno pa lahko z miško, le malo več časa ti vzame. Klikni številko vrstice (ne označuj vrstice), potem desno tipko in nato izberi “izbriši” in avtomatsko ti izbriše vrstico in te ne sprašuje kaj brisat.
Torej važno, da klikneš številko vrstice (številčni trak na levi strani).
Forum je zaprt za komentiranje.