Najdi forum

pomotoma sem z računalnika zbrisala office professional edition. kako ga dobim nazaj? se še da kako rešiti? prosim pomoč. hvala.

Če si zbrisala office, so ti datoteke verjetno ostale. Poglej tja, kamor si shranjevala.
Ponovno naloži office pa bi moralo biti.

Raje neumno vprašam, kot pa naredim neumnost.

kje lahko najdem datoteke?

Moji dokumenti….
Tam pač kamor si jih shranjevala.
Če nisi določila posebne mape, potem je verjetno v moji dokumenti.
Klikni moj računalnik, pokaže se ti stran z diski, na levi pa je stolpec, med drugim tudi moji dokumenti.

Ko boš videla neko belo ikono z nekakšnimi kapljicami, pa win. ne ve z čem bi ih odprl, je to verjetno to.
Naloži še enkrat office pa bodo ikone excela, worda, power pointa …

kako lahko še enkrat naložim? nimam cd…

Lahko pošlješ zas. spročilo in mi daj tvoj mail.

Brez cdja oziroma inštalacijskih datotek bo mal težka ponovna inštalacija, zato bi bilo morda bolj smiselno vprašanje, kako/kje dobiti to. Na voljo je več variant:

1- lahko ti kdo “posodi” ali kako drugače proda/pokloni črno verzijo inštalacijskega cdja, kar je v pravnem pomenu enako kot kraja.

2- V kolikor si v službi pod okriljem ministrstva za šolstvo mislim, da imaš možnost ( za službene namene) dobiti legalno inštalacijo tudi na domačem računalniku ( to nisem povsem prepričan, da je licenca točno taka )

3- lahko stopiš do enega trgovca, lahko tudi prek interneta in kupiš legalno verzijo offica

4- lahko pa uporabiš izdelek[/url], kateri je zelo podoben Exelu in povečini tudi zna delati z exelovimi datotekami, ima pa to posebnost, da je brezplačen

Najverjetneje je še kaka rešitev in odločitev bo seveda izključno tvoja. Je pa seveda fino, če veš, kaj rabiš/imaš/kupiš/dobiš, ker je velikokrat v uporabi napačna razlaga določenih pojmov. Naprimer:
– Openoffice NI brezplačen Exel, ampak je izdelek, kateri isto počne kot Exel
– Exel NI sestavni del windowsov in ga je potrebno posebej kupiti/namestiti
– vsak inštalacijski cd NI originalen in je torej uradno prepovedan za uporabo
– exelove datoteke NE odpre izključno le Exel, ampak so na voljo tudi boljši ali slabši in tudi brezplačni programi, kateri znajo z njimi delati

itd ….

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close