Najdi forum

Zanima me kaj v EXcelu pomenita znaka $ in #?

Zanima me še kako zlepiš vsebino 2 kolon in sicer tako, da obdrži različno velikost fonta? Ali je to možno?

$ ti zaklene ali bolje fiksira sklic na celico.
Primer:
celica A1 se sklicuje na A2. (recimo v a1 napišeš: =A2)
Če sedaj kopiraš sklic oziroma formulo (v našem primeru “=a2”) V B2 bo excell sam tako pameten in bo sklic spremenil v =B2 (in naprej C1 -> =C2…)
To je večinoma uporabno in prav, včasih pa tega nočemo in želimo da tudi B1 in C1 kažejo točno na A2. To naredimo tako da “fiksiramo” sklic in sicer v A1 napišemo =$A$2 Sedaj bo tudi v B1 skopirana formula kazala na A2.
Kot si opazila sta dva $, ker je eden za stolpec ($A) in za vrstico ($2). V našem primeru bi bilo pravzaprav dovolj fiksirati samo stolpec, saj vrstice ne spreminjamo (=$A1) apak želel sem ti pojasniti logiko.

# pa pomeni številko. Kaj dosti v vpoštev ne pride, nadomesti pa recimo številko v prostem oblikovanju celic. Če RES želiš kaj več pa napiši.

Poleg vsesplošnih * in ? pa je v excellu zanimiv tudi klicaj (!).
Kadar se želimo sklicevati na celico v drugem listu to naredimo takole:
(Recimo da se celica A1 v listu “List1” sklicuje na celico A1 v listu “List2”):

=List2!A1

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

hvala ti, se bom še poglobila v to kar si napisal

zdaj me pa še nekaj zanima, ne znam rešit in sicer:
imam prenešeno tabelo iz Excela v Word; želim pa convertirati tabelo v tekst in sicer polovico ločeno s tabulatorji in polovico oz. 2 kolonci z presledkom

Ali je kakršna možnost, da se naredi avtomatično

CILJ:
Priimek in ime,>izobr.>telefon>soba

Če prav razumem imaš sedaj vse v dveh stolpcih ali kaj?
No, mogoče bi bilo smiselno konvertirati po dve koloni skupaj. Najprej konvertiraš kar v excelu in šele nato prenašaš v word.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close