Najdi forum

Potrebujem pomoč v excelu in sicer: imam tabelo za vodenje določene evidence dokumentov. Ko nek dokument zaključim, želim, da je to poudarjeno. Uporabila sem funkcijo “pogojno oblikovanje” ki ob določenem pogoju spremeni obliko celice (barvo, vrsto pisave,…). To je vse lepo in prav, a jaz bi želela, da tako spremeni celotna vrstica in ne samo celica, ki vsebuje ta pogoj- npr. imam vrstico 5, ki vsebuje določene podatke od stolpa A do G. V stolpcu G imam napisane opombe kjer vnašam ali je zadeva v teku ali je zaključena. Ko je zadeva zaključena bi želela, da se v določeno barvo obarva celotna vrstica 5. Je to možno?

In še nekaj: Ali ima excel možnost samodejnega oštevilčevanja ob pritisku na tipko enter oz. ob pisanju v novo vrstico. Kako?

Hvala in lep dan

Zadeva je mogoče res še najenostavnejša v pogojnem oblikovanju. Po moje si vse delala prav, manjkal ti je le en “$”

Takole torej: recimo da imaš podatke od A do G in za primer v vrsticah od 2 do 10. Označi tabelo od A2 do G10 in v pogojnem oblikovanju izberi

“Če je formula…”

in vpišeš

=$G2=”zaključeno”

ter izbereš oblikovanje.
Nauk: tisti $ pred G ti fiksira pogoj na stolpec G, sicer se oblikuje le A2, B2 pa bi se, če bi pogoj vpisala v sosednji stolpec ob Gju (H). Seveda pa namesto zaključeno lahko vpišeš kaj bolj enostavnega, obvezno pa v narekovajih.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close