Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Excel – zaklep delovnega lista

Excel – zaklep delovnega lista

Naredila sem ocenjevalni vprašalnik, ki ga nameravam poslati mojim sodelavcem. Excelova datoteka je sestavljena iz 3 delovnih lističev. Eden izmed njih vsebuje vrednotenje odgovorov. Zanima me, kako bi lahko ta list (ki je namenjen samo meni) zaklenila, da njegove vsebine nobeden, razen mene, ne bi mogel videti? Navadno zaklepanje ne zadostuje, ker bi rada, da bi vsebina ostala skrita tudi za oči.
Pomislila sem že, da bi tekst pobarvala v belo barvo in ga nato zaklenila, vendar bi potem morala barvo spet ročno spreminjati, ko bi brala rezultate.

Torej želim zaklenjen delovni listič, ki bo nedostopen tudi očem, obenem pa bo takoj spet dostopen in viden z vpisom gesla.
Kakšen nasvet?

Thnx!

Čisto tako enostavo, brez da bi karkoli skrila ne bo šlo.
Priporočam:
1. da skriješ vrstice/stlopce na delovnem listu in ga nato zakleneš (potem odščitiš in razkriješ)
2. ali da vrednotenje odgovorov izvajaš v drugem dokumentu (malo več dela, vendar bistveno bolj varno, če ne želiš razrkit načina vrednotenja)

Ker razbit zaščito pri zaščitenih listih v Execelu ni noben problem – z goglom imaš 5 minut dela, da najdeš ustreznen cracker.

LP

…1. da skriješ vrstice/stlopce na delovnem listu in ga nato zakleneš (potem odščitiš in razkriješ)…

Nato pa ga lahko še skriješ: Format/Sheet/Hide

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close