Najdi forum

excel undo??

zdravo,

kolegica je v excelu v stolpcu z različnimi opisi artiklov ponesreči zagrabila + (desni spodnji kot v celici) in prekopirala en artikel čez vse ostale, ker je medtem že shranila file, predvidevam da undo ni več mogoče

ostale so ji različne šifre artiklov in samo en opis artikla

zato me zanima, kako bi problem rešila s primerjanjem s kakšno drugo nepoškodovano tabelo
ker s premikanjem ctrl+tab, in copy/paste je delo zelo zamudno, ker je artiklov zelo veliko

a bi se to dalo z look up funkcijo, pa če se da, če ima kdo kakšen primer

tnx

Undo ne bo šel, žal.

Drugače se da pa take stvari (če imaš kak starejši/nepopolen file) lepo rešit z kakim makrojem. Če se ti ne sanja o tem, lahko pošlješ datoteke tudi na moj mail, pa ti jaz probam kaj sestavit nazaj.

Res najlepša hvala za tvojo pomoč (nasploh tebi in ostalim požrtvovalnim članom na temu forumu), ampak žal ti dam lahko samo primer, ker je datoteka službena

zje…na tabela
ID IME
000001 janez
000002 janez
000003 janez
000004 janez
000005 janez
000006 janez

original tabela
ID IME
000001 janez
000002 franci
000003 lojze
000004 marijan
000005 bruno
000006 leopold

taprava tabela je seveda obširnejša

zdaj bi pa želel vse napačne janeze v prvi tabeli zamenjati s pravimi imeni z druge tabele, sepravi da gleda ID in temu primerno ime

tolk da sem predstavil težavo. res se ti ni treba truditi z rešitvijo, zelo bi bil že hvaležen, če mi poveš s katerim ukazom, formulo, ali čim podobnim se da najlažje rešiti problem

najbol me zanima to, kako nekaj samodejno najti v drugi tabeli in to celico (ali sosednjo – nima veze) prekopirati v prvo tabelo
oz. da program primerja podatke iz ene tabele z drugo in nato v sosednji stolpec prekopira določen podatek

se da to z +IF(…;…;…)??? npr. if(A1 = “podatku iz stolpca B v drugi tabeli”; “copy ta podatek”; “go to next cell “) hmmmm :)))) mogoče sm mal zakompliciral

tnx vsaj tistemu ki se mu da brati moje blodnje

LP

ruci napisal:

> mogoče sm mal zakompliciral
>

Mal si res :)) Ampak si vsaj jasno napisal kak problem imaš in to je ponavadi že vsaj pol rešitve problema. Da bi z Excelovimi funkcijami enostavno naredil to kar želiš…ne vem, ker v podrobnosti ne poznam tolko, ampak mislim da tko enostavno ne gre.

Lahko pa z makrojem…
V VB editorju naredi nov modul in notri skopiraj tale Sub:

Sub Zamenjaj()
Dim CellSrc, CellDest As Variant

Sheets(“Sheet1”).Select
Set CellDest = ActiveSheet.Range(“A1”)

Do While CellDest.Value “”
Sheets(“Sheet2”).Select
With ActiveSheet.Range(“A1:A6”)
Set CellSrc = .Find(CellDest.Value, LookIn:=xlValues)
If Not CellSrc Is Nothing Then
CellDest.Offset(0, 1).FormulaR1C1 = CellSrc.Offset(0, 1).Value
End If
End With
Sheets(“Sheet1”).Select
CellDest.Offset(1, 0).Select
Set CellDest = Nothing
Set CellDest = ActiveCell
Loop

MsgBox “Konec”

End Sub

Makro predpostavlja, da imaš zje…no tabelo v Sheet1 in originalno tabelo v Sheet2.

Četrto vrstico Set CellDest = ActiveSheet.Range(“A1”) popravi tako da bo namesto A1 tista celica, kjer imaš prvi ID.

Potem popravi še vrstico With ActiveSheet.Range(“A1:A6”), kjer Range(“A1:A6”) popraviš v področje na Sheet2, kjer se nahajajo IDji original tabele.

Na koncu zaženeš makro Zamenjaj in moliš da naredi kar bi moral 🙂

ej car, fuuuul ti hvala, nisem še imel časa probat, ampak useeenooooo fuuuuuuul hvala za trud (da se ti sploh da ubadat s takimi nesposobnjaki kot sem jaz)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close