Najdi forum

Excel – funkcija

Živijo !

Vidim, da vas je na tem forumu kar nekaj pravih glavc!

Mogoče pa mi kdo lahko pomaga. Iščem funkcijo v Excelu, ki bi mi iz kolone, kjer se večkrat razprešno v posameznih vrsticah pojavljajo ista imena (v isti koloni je npr. Branko 7, Robi 2, Mojca 11 …), izpisala vsako posamezno vrednost samo 1 X.
Potrebovala bi torej funkcijo, ki naredi nekaken “popis” vrednosti, ki se pojavljajo v koloni.

Mogoče bi bilo najpreprosteje vsako kolono posebej kar posortirati: kolono označiš – lahko kar celo z klikom na črko kolone in pritisneš ikono s puščico navzdol in črkama A Z poleg, ali uporabiš meni Podatki – razvrsti.
Če ti to ni dovolj, lahko uporabš filter: označiš prvo vrstico in v meniju Podatki – filter izbereš samodejni filter. Naprej boš – prepričan sem – znla sama.
O naprednem filtru pa kdaj drugič.

Mislim, da to ne bo prava rešitev.

Gre za to, da bi podatke, ki jih vključujejo vrstice z imenom Branko, združil.

S tem problemom se jaz srečujem in si razbijam glavo že nekaj mesecev. Pa še nisem našla druge rešitve, kot da jih ročno prestavljam.

Gre za zelo veliko bazo podatkov, ki jo potem “merge-am” v druge dokumente, po posameznih “brankotih”

Nataša

Natatša, za to, kar želiš ti obstjata dve poti: ena je uporaba funkcije vlookup, druga pa je vrtilna tabela. Poskusi!

Že, že, toda to bazo uporabljam za mail merge v wordu. Pegledovanje in razvrščanje podatkov v excelu mi ne dela težav.

Rada bi pa videla, da bi “Brankove” (recimo) nakupe, ki se nahajajo v 25 excelovih vrsticah, spravila na en sam dokument v wordu.

Nataša

AaaaaaaaaaaaaaHaaaaaaaaaaaaa!
Aha-
Ha.
A?

Poskusi uporabit Access. Uvoz excelovih datotek je enostaven, če ti Excell ne dela blemov, ti tudi Access ne bo
Še huje: ko izbereš “odpri” spremeni vrsto datotek na xls in odpreš kar exelov list v accessu. Čarodeji te potem vodijo do sladkega konca.

Vse OK, če bi v službi imela instaliran access. Ampak pravijo, da je za naše potrebe dovolj “ta oskubljen” office.

Bom že kako……

Hvala vseeno,

Nataša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close