excel-auton umbering field
Imam pripravljen dokument(obrazec), ki ga printam.Rad bi, da bi se vsak izpis tega dokumenta samodejno oštevilčil. (napr Dobavnica št.:_____). Če izpišem ta “dokument 50x se mi bo prvi izvod samodejno oštevilčil št1,naslednji 2, ….zadnji 50. Ali obstaja kakšen ukaz (napr. autonumbering field)???. Nikakor ne najdem rešitve. Hvala za odgovor!
Težko. najbolj kmečka varjanta je recimo tale, ampak te že v naprej opozarjam, da z eleganco nima nobene veze:
V polje B1 napiši “Dobavnica št.:” in desno poravnaj, v polje c1 pa “=k1”
Nato v polje K1 z belo barvo napiši 1.
V Makro pa si skopiraj tole:
Sub Makro1()
‘
‘ Makro1 Makro
‘ Makro ustvaril: Wega, dne 19.6.2003
‘
‘
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
Range(“K1”).Select
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlAdd, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=False
End Sub
Vsakič ko boš pognal makro se ti natisne ena stran in poviša cifra dobavnice.
OK, stvar se da še dodelati ampak –
Cule, sicer te zastopim kaj hočeš, vendar ne vem, če si se zadeve lotil iz prave strani.
Sprintati 50x nek dokument, pomeni da bo 50 kopij tega dokumenta identičnih.
Sprintati 50 x nek dokument, na katerem se spreminjajo podatki pa je druga stvar in tu rabiš v bistvu 50 različnih dokumentov (pa naj bojo to strani v wordu, listi v excelu ali 50 samostojnih datotek). Konec koncev se ti na dobavnici verjetno ne spreminja le št. dobavnice?
Aha to bi rad…
Potem je sigurno najbolj kmečka varijanta ta, da klikneš v polje desno od Št. dobavnice in na tem polju tudi ostaneš(naj bo aktivno)
nato narediš makro ki zgleda takole
Sub NovKmeckiMakro()
Dim i As Integer
For i = 1 To 50 ‘ za 51 – 100 spremeni v For i = 51 To 100
ActiveCell.FormulaR1C1 = i
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
Next i
End Sub
in ga zaženeš
in voilaaa….
Za Wega – za eno podobno zadevo rabim tudi jaz številčenje – sprobala sem vaš makro, ki dela v nulo, ampak števiči po sistemu – vsaka naslednja številka je dvakratnik prejšnje – jaz pa bi potrebovala lepo zaporedje tipa vsaka naslednja števila je +1 prejšnje. Vas lahko prosim za pomoč? Hvala že vnaprej.
Lp,
Maja
Forum je zaprt za komentiranje.