Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek evrovizija včeraj

evrovizija včeraj

Je kdo gledal ? Naša se menda ni uvrstila. Zelo so jo hvalili. Tisti, ki ste gledali, kao dobra/ne dobra je bila?

Zelo dobra je bila, vrhunska, ne vem, kaj bi sploh še morala storiti, da bi se uvrstila naprej, verjetno se obleči v babuško ali pa se gola zvijati po odru. Očitno fenomenalen vokal in vrhunska pesem ne štejeta nič! ANA JE BILA ODLIČNA!

Glede na nastope ostalih je bilo pričakovati, da se ne bo uvrstila. Več možnosti bi imela z lansko Voda, ki je bila neprimerno bolj izvirna. Ima pa dober vokal in je dobrodošla popestritev na glasbeni sceni.

Naprej so se uvrstile tiste, za katere je bilo to pričakovano (malo zato, ker so dobre, malo zaradi dobrih medsoseskih odnosov, hehe). Jaz sem glasovala za Makedonijo in Ciper. In mi je zelo žal, da se makedonska pesem ni uvrstila naprej. Meni je bila fantastična.

Glede slovenske pesmi sem si pa mislila, da je nemogoče, da takšna revščina od pesmi pride naprej. Pričakovanja uresničena.

Anin nastop je bil super. Za finale ima pa prednost mnogo drugih stvari ……., ki jih naša Ana in njena pesem TER njen nastop pač nima.

Jaz bi rekla, da je kriva kar politika. Pesem je imela vse za vstop v finale vsaj po mnenju strokovnih žirij. Če so jo strokovne žirije spregledale, veste, da je zadaj nekaj drugega.

Jaz sem velik fen evrovizije, gledam jo od mladih let naprej, torej že 35 let. In ja, zadnja leta, nekje 5 let, gre res strmo navzdol. Včerajšnji polfinalne je bil komaj gledljiv. Ogromno seksualnosti, vulgarnega razkazovanja, zvijanja, šobljenja, pomanjkljivo oblečeni ali pa na drugi strani nakičeno oblečeni (angeli in podobno), od glasbe pa bore malo.

Pogreš nekdanje čase, ko so ljudje dejansko peli in je bila pesem v ospredju, ostalo (obleke, kostimi, plesalci, ognjemeti, spremni vokalisti) pa za okrasek k pesmi. Zdaj je ravno obratno, cirkus oblek, kostimov, plesalcev, ognjemetov, itd., šele nato pesem.

Res škoda.

Meni je bila všeč.

Je pa sicer škoda presežke kot je ta nastop vlagat na evrosong  , ker kvaliteta in cena investicije v točko ni merilo. Mogoče bi se bolje odrezal malček ki je dokončal malo gladbeno šolo in bi nekaj zapel spremljali pa bi ga sošolci iz šole na instrumentih mogoče bi bila spremljava vokala malčka s preprostimi tolkali že dovolj za uvrstitev v finale.

Škoda v glavnem. Koštalo je ogromno, domov gre pa z dolgim nosom

@Tara_S, ti si pa res pozitivno bitje, le kako bi v Sloveniji brez takih:-(

Odgovor na objavo uporabnika
OMB, 19.05.2021 ob 08:52

@Tara_S, ti si pa res pozitivno bitje, le kako bi v Sloveniji brez takih:-(

Seveda sem pozitivno bitje. Sem pa tudi realno bije. In slovenske pesem je bila tokrat popolna revščina. Ne pravim, da jo je pevka slabo zapela (zapela jo je najboljše, kar jo je lahko), ampak pesem je pač bila zanič. Lanska Voda pa ni bila zanič. 🙂

Tara_S, 19.05.2021 ob 08:56

Seveda sem pozitivno bitje. Sem pa tudi realno bije. In slovenske pesem je bila tokrat popolna revščina. Ne pravim, da jo je pevka slabo zapela (zapela jo je najboljše, kar jo je lahko), ampak pesem je pač bila zanič. Lanska Voda pa ni bila zanič. 🙂

Moram še dodati, da bi tudi v primeru, da bi se slovenska pesem po nekem čudežu uvrstila v finale, trdila, da je zanič in revščina. Tako kot za makedonski pesem trdim, da je fantastična, pa čeprav ni prišla v finale.

Seveda pa dopuščam možnost, da je vse le vprašanje okusa in ne kvalitete. Tako je pač v umetnosti.

eden je napisal, norost poslat klerikalce na gejevski festival. Tam vžge samo noro dobra pesem, kot je bila Molitva, Euphoria ali pa cirkus.

Je Ana samo odpirala usta, pela na playback?

Kaj ti pomaga vrhunska izvedba, če je pesem brezvezna. In tale je res brezvezna, mogoče bi palila v ZDA, v Evropi pač nismo za aleluje, nam nič ne pomeni. Škoda, ker vokal ima res lep. Meni je favoritka sicer Švedska. Simpatična, zabavna, spevna.

Pesem je bila verska. Ampak nimas kaj pet in govorit AMEN v casu vojne med islamskimi teroristi in kristjani! Po moje je tu razlog, da ljudje niso hoteli glasovat za to pesem kljub Aninemu dobremu nastopu.

Versko, 19.05.2021 ob 09:07

Pesem je bila verska. Ampak nimas kaj pet in govorit AMEN v casu vojne med islamskimi teroristi in kristjani! Po moje je tu razlog, da ljudje niso hoteli glasovat za to pesem kljub Aninemu dobremu nastopu.

Na budali. Poslušaj melodijo. Nič od nič.

Jaz sem velik fen evrovizije, gledam jo od mladih let naprej, torej že 35 let. In ja, zadnja leta, nekje 5 let, gre res strmo navzdol. Včerajšnji polfinalne je bil komaj gledljiv. Ogromno seksualnosti, vulgarnega razkazovanja, zvijanja, šobljenja, pomanjkljivo oblečeni ali pa na drugi strani nakičeno oblečeni (angeli in podobno), od glasbe pa bore malo.

Pogreš nekdanje čase, ko so ljudje dejansko peli in je bila pesem v ospredju, ostalo (obleke, kostimi, plesalci, ognjemeti, spremni vokalisti) pa za okrasek k pesmi. Zdaj je ravno obratno, cirkus oblek, kostimov, plesalcev, ognjemetov, itd., šele nato pesem.

Res škoda.

quote//

Tako se tudi meni zdi. Nisem bila nek res grozen fen, a sem z veseljem spremljala. Tistih 5 let bi jaz malo podaljšala. No, toliko časa ne gledam več (me absolutno ne pritegne). Za tole včeraj je rekla moja sestra (ona je gledala), da je bila kar o.k., ne nek presežek. Bi se lahko uvrstila. Zakaj se ni? Kup stvari je tukaj )

Pa vendarle še ena opazka o Ani: saj je dobra pevka, ampak ima en tak specifičen glas. Ne poje spevno, ampak se, enostavno povedano, dere. Za pesem, ki jo je včeraj pela, idealno (kot pravim, zapela je pesem najboljše, kar jo je lahko), ampak vse skupaj je pač bila revščina.

Zdaj se pa umikam iz te razprave. Da tistim, ki so navijali za slovensko pesem iz religioznih in političnih razlogov, ne bo preveč zavrela kri. 😉

Gledala nisem, pesem poznam. Na glasbo se sicer ne spoznam preveč, a meni se zdi dobra. Žal pa na ta festival vulgarnega kiča in plehkega cirkusantstva, za katerim stoji gejevski lobi in kuhinje različnih vrst, ne sodi. Bi bil že čas, da se pri nas ta traparij ukine, a kaj ko so tudi pri nas v ozadju različni interesi in se to ne bo zgodilo.

meni ni bila všeč, takoj ko je zapela, sem vedela, da nima šans, še Miša Molk na Odmevih je vnaprej predvidevala, da skoraj nima možnosti..

a to res še kdo, ki ni gej, gleda in posluša?

Še tuki…

Se vidi, da imamo nesposobno vlado, ki ni uspela zrihtat pri višegrajcih in Izraelcih, da glasujejo za Slovenijo… pa še njihovo zastavo je JJ izobesil. Mar bi izobesil Palestinsko zastavo, da bi Palestinci širom Evrope glasovali za nas namesto (ali tudi) za Azerbajdžan. Skratka, še ena mega polomija vlade!

Slovenija je odšla na Eurosong samo s polovičnim  programom. Manjkal je nastop. Če bi bila oblečena v tangice in bi vsaj malo pomigala z ritjo, bi bili v finalu.

Evrovizija je zadnjih 20 let čista politična kuhinja.  Zato nimamo nikakršnih šans in je škoda zapravljanja denarja.  Morda bi  zmagali, če bi poslali skupino Laibach v kombinaciji s Heleno Blagne, tak hud ekstrem… All said.

Zakaj ne bi Slovenija postala sponzor Eurosonga in bi si s tem kupila nastop v finalnem večeru?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close