Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Evropa, denar se vaga na tone, surovin čedalje manj

Evropa, denar se vaga na tone, surovin čedalje manj

Itak prezahtevno za tupo monkljovje, ampk vseeno. Kakšen izhod iz tega si prestavljate. Denarja se je toliko, da ga po večini vagajo, ne štejejo, tisti ki ga seveda imajo, na drugi strani revni še bolj revni, surovin pa čedalje bolj primanjkuje. Tudi sicer ne špila drugega kot mešanje zraka, sprevrženost in prodaja pizdovja.

Popoln kolaps sistema. Paraziti so sebi odžagali vejo, ne gre to v nedogled, par desetletij, pol se pa sistem sesuje.

Problem bo sam za take, ki ne ustvarjajo nič. Med over že čuti svojo nesposobnost. 24 urni bluzeratorji po forumih pa tudi.

Saj pred2.SV so tudi vlagali,oziroma kar s samokolnicami vozili za Kg kruha,zato uživajte kolikor se se da,a ni že Kacin neki tazga omenil?!

Odgovor na objavo uporabnika
Hahajaja, 19.06.2021 ob 13:15

Saj pred2.SV so tudi vlagali,oziroma kar s samokolnicami vozili za Kg kruha,zato uživajte kolikor se se da,a ni že Kacin neki tazga omenil?!

kaj pa je Kacin menil? Drugače, vojna se bliža, vse gre v to smer

tannnja, 19.06.2021 ob 17:01

kaj pa je Kacin menil? Drugače, vojna se bliža, vse gre v to smer

Ja ,da naj uživamo dokler lahko,to je izjavil pred letom dni,se mi zdi,da kar drži.No upajmo,da vojne kljub temu ne bo,sicer zadnja…

Vsako krizo postanejo bogati še bogatejši. Tudi ob covid krizi se je to zgodilo.  Račun bo pa plačal predvsem srednji sloj z davki. Če nekdo zasluži na leto 500k pa plača 25% davka mu ostane 375k, nekdo ki na leto zasluži 15k mu ostane dobrih 11k….  Le redke države imajo (multi) mulijonarje dodatno obdavčene, pa še tisti potem  navadno posle vodijo po davčnih oazah in podobno. Sem zadnjič za nekega znano podjetje bral, da so plačali manj kot 3% davka za promet v Evropi, imeli so pa okoli, ne vem točno mislim da je pisalo 40 miljard prometa…

Če se določene stvari podražijo, ki  bodo prispevale k bolj čistem okolju me ne moti, ampak hrana in določene stvari so pa šle izjemno gor. Davki in ostalo pa verjetno še bodo povsod po svetu.

viharni jezdec901, 19.06.2021 ob 11:02

Itak prezahtevno za tupo monkljovje, ampk vseeno. Kakšen izhod iz tega si prestavljate. Denarja se je toliko, da ga po večini vagajo, ne štejejo, tisti ki ga seveda imajo, na drugi strani revni še bolj revni, surovin pa čedalje bolj primanjkuje. Tudi sicer ne špila drugega kot mešanje zraka, sprevrženost in prodaja pizdovja.

Nič ne bo drugače. Reveži bodo reveži.

Kar naprej opletate z neko vojno, nihče pa ne zna povedat, kdo jo bo začel in proti komu.

In za ta srednji sloj se tudi že celo večnost jamra, kako izginja, ampak nikdar ne izgine. Razni dohtarji in drugi višji iz javnih služb tudi spadajo v srednji sloj, in ravno tako so si opomogli z korona dodatki. Pravijo, da ima prebivalstvo v bankah že čez 23 milijard prihrankov. V Ljubljani in na Obali, kjer so najdražje nepremičnine, se še vedno najbolje prodajajo. Na avtocestnih zastojih je vsak tretji avto v koloni SUV in marsikdo od teh, ki so noter, gre na svoj lastni vikend na Hrvaško. Vse je to srednji sloj, ki že desetletja izumira …

anonimno 6786, 19.06.2021 ob 17:33

Vsako krizo postanejo bogati še bogatejši. Tudi ob covid krizi se je to zgodilo.  Račun bo pa plačal predvsem srednji sloj z davki. Če nekdo zasluži na leto 500k pa plača 25% davka mu ostane 375k, nekdo ki na leto zasluži 15k mu ostane dobrih 11k….  Le redke države imajo (multi) mulijonarje dodatno obdavčene, pa še tisti potem  navadno posle vodijo po davčnih oazah in podobno. Sem zadnjič za nekega znano podjetje bral, da so plačali manj kot 3% davka za promet v Evropi, imeli so pa okoli, ne vem točno mislim da je pisalo 40 miljard prometa…

Če se določene stvari podražijo, ki  bodo prispevale k bolj čistem okolju me ne moti, ampak hrana in določene stvari so pa šle izjemno gor. Davki in ostalo pa verjetno še bodo povsod po svetu.

Tako se to dela v Ameriki:

https://slo-tech.com/novice/t786640#crta

Sploh niste razumeli poante. Denarja je toliko kot ga še ni bilo nikoli. Nikakor ne odraža realne vrednosti ničesar. Medtem pa surovin primanjkuje in denar ne pomaga nič in čedalje bolj bo primanjkovalo. Od tega, če ena pizdo kaže in dobi nekaj miljonov, ne bo tovarna dobila surovin in  obratovala, gre za fiktivno vrednost in bogastvo, razumete? Nič ne poamaga, če so Nemci in kateri drugi že azčeli marsikaj sami anzaj delat, ne čakajo več na Kitajce, če bo premalo surovin.

Je prekompleksno, da bi se sam šelpoglabljat in belit glavo, ko tako ne morem nič spremeit. Zato sem odprl temo, ker sem pričakoval, da bo vrlo monključovje to izstrielilokot iz topa.????

Seveda. Stvar bo resila korona zato brez skrbi lahko stampajo na tone denarja. Denar med lokdavni ni uporaben v celoti, lahko ga imas na racunu ,ne mores ga pa max izkoristit.  Dokler je v ozadju propad gospodarstva, turizma itd se gre, ko ne bo vec hrane bomo imeli pa problem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close