Evo za tiste ki ste včeraj imele toliko proti Boomefektu
Plus tega, še nekaj.
Boom efekt sploh ne pride potem v posejano rastlino, posejano zelenjavo itd……ker Boomefekt učinkuje PREKO zelene mase. Torej boomefekt gre v rastlino skozi listje, ne pa skozi korenine.
Tako da ve mestne avše, ki bi rade poučevale kmetovanje, samo nekaj lapate, v resnici pa splohg nimate pojma kako ta herbicid deluje..
lapaš zgolj ti, v sami pridelavi je odvisno v katero kategorijo spada kakšna pridelava, ali je to itegrirana pridelava, se gre za ekološko kmetijsvo ali bio pridelavo, in od tega je nato odvisno kakšni pripravki oz kakšni postopki se uporabljajo, boomefekt je totalni herbicid in kot tak se v kontekstu kot ga ti navajš sploh ne uporablja, se gre pa za zelo nevarno zadevo, neselektivni herbicid, ki se je vsak pameten izogiba, podobna zadeva je bila včasih metasystox, ki je recimo selektivni insekticid itd…
ti pa še povem, da če je zemlja zdrava so zdrave tudi rastline in tako odpade potreba po uporabi pesticidov, zdrava zemlja je pa ta ki vsebuje veliko organske snovi ter ravnovesje mirkoorganizmov ter ostalih talnih prebivalcev ( deževniki, glive itd)
Popolna bedarija brez vsakega vedenja tako o škropivih kot nastanku rakavih obolenj.
Sicer pa avtor imaš oloprav v neki meri.
Čedalje bolj nevedne so i nepripravljene se kaj naučit, še manj delat. Mislijo da rastline rastejo v sterilnosti, še sanja se jim ne da je približno tisoč različnih bakterij na gram zemlje.
Oranje zemlje je greh za njih, to se več ne dela, delajo se zastirke, po domače povedano gojišča škodljivcev in bolezni,zato da jim ni treb adelat in plet. In potem ena ki iama kamnu par centemetrov nasute zemlje primerja s travniki in njivami drugod…
Z boomefektom je pa tako, ti čisto iz izkušenj povem.Sem naredil vrt, kjer je bil leta vinograd in so špricali z booefektom okoli trt. Še nekaj let so se mi pri rasti poznale točno tiste širine špricanja z boomefektom in je bilo zanimivo videt, kako je tam zaviralo rast.
Popolna bedarija brez vsakega vedenja tako o škropivih kot nastanku rakavih obolenj.
Čedalje bolj nevedne so i nepripravljene se kaj naučit, še manj delat. Mislijo da rastline rastejo v sterilnosti, še sanja se jim ne da je približno tisoč različnih bakterij na gram zemlje.
Oranje zemlje je greh za njih, to se več ne dela, delajo se zastirke, po domače povedano gojišča škodljivcev in bolezni,zato da jim ni treb adelat in plet. In potem ena ki iama kamnu par centemetrov nasute zemlje primerja s travniki in njivami drugod…
Z boomefektom je pa tako, ti čisto iz izkušenj povem.Sem naredil vrt, kjer je bil leta vinograd in so špricali z booefektom okoli trt. Še nekaj let so se mi pri rasti poznale točno tiste širine špricanja z boomefektom in je bilo zanimivo videt, kako je tam zaviralo rast.[/quote]
To je zaradi tega, ker je boomefekt na tistem področju pač uničil trajne plevele. To je cilj.
Saj ne trdim, da je boomefekt zdrav, ampak nič bolj strupen kokt na tisoče drugih škropiv in barv za lase.
Če bi bil boom efekt tako oh in sploh ,kot eni razlagate ,nenevaren,potem bi ga zdravniki lahko predpisovali za pitje.Moj bratranec je delal v kmetijski zadrugi in vsakodnevno je škropil vinograde in poleg tega tudi travo v vinogradih z boom efektom in je pri 51 tih fasal levkemijo,ki je niti slučajno nima nobeden v žlahti,poleg tega je tudi njegov sodelavec enako zbolel. Neverjetno za nejeverne tomaže.
Z boomefektom je pa tako, ti čisto iz izkušenj povem.Sem naredil vrt, kjer je bil leta vinograd in so špricali z booefektom okoli trt. Še nekaj let so se mi pri rasti poznale točno tiste širine špricanja z boomefektom in je bilo zanimivo videt, kako je tam zaviralo rast.[/quote]
bi rekel da imaš ti eno zavoro v glavi:) boomefekt je učinkovit zgolj kot foliarni herbicid, kar pomeni ,da se uporablja po vzniku plevela, rastline ga absorbirajo preko listov, preko korenin se ne izloča oz v min količinah in tudi tisto kar se izloči nima efekta na rast plevelov naslednje leto ( tistih ki so razvili rezistenco na boomefekt), tako da tisti pasovi ki jih ti omenjaš nimajo nobene zveze z uporabo boomefekta,…zame osebno je neumnost uporaba boomefekta v trajnih nasadih kot je recimo trta kar ti izpostavljaš, veliko boljši in pametnejši efekt je mulčenje trave, s tem se dozeže učinek zelenega gnojenja, hkrati tla niso gola, preprečuje se zaskorjenje zemlje, preveliko izhlapevanje in td….
To je zaradi tega, ker je boomefekt na tistem področju pač uničil trajne plevele. To je cilj.
Saj ne trdim, da je boomefekt zdrav, ampak nič bolj strupen kokt na tisoče drugih škropiv in barv za lase.[/quote]
Mani toliko strupen ne, samo če nonstop šricaš z njim ne velja.Berivka pačni bila trajna oplevel, pa se še tri štiri leta videl na gredi vrsto,kjer je bila trta.
Ne bom trdil, čeprav so nam na predavanjih tudi govorili o tem. Namreč imam manjši vinograd in sem ga nehal špricat z boomefektom,ker je to zgolj lenoba,da se malo dalj pomudim z lakserco okoli trt in pokosim.In se mi resnično zdi,da je spomladanska razvoj in rast hitrejši in manj bolezni v trtah.
Je pa tako, da boomefekt ti ne uniči trajno niti trnja ne, ker ima to lahko tudi po več metrov globoko korenine. Doziranje za to mora bit ekstremno, mislim da 7 dcl na deset litrov vode, opravi se jeseni in če ne boš prihodnje leto čistil kot je treba,boš jeseni imeltrnje nazj.
Ampak govora je bilo o travniku,ne vem v čem je problem. Po naših koncih enostavno preorjejo, travno rušoobrneš v globino in problem rešen. In anjvečja neumnost kar sem jo slišal je izrekla prav Šavrinka, da potem moraš vsako leto orat. Ne razumem tega,zakaj bi moral potem vsakoleto orat,lahkoštihašnaprej,večian ponaših koncih ima vsaka hiša prekopalnik in s tistim obdeluješ vrt ali se pa greš po njeno azstirke, čeprav tu ne vidim nobene. Orat zagotovo več ne rabiš, ko si enkrat celino obdelal.
Saj ne trdim, da je boomefekt zdrav, ampak nič bolj strupen kokt na tisoče drugih škropiv in barv za lase.[/quote]
Mani toliko strupen ne, samo če nonstop šricaš z njim ne velja.Berivka pačni bila trajna oplevel, pa se še tri štiri leta videl na gredi vrsto,kjer je bila trta.
Ne bom trdil, čeprav so nam na predavanjih tudi govorili o tem. Namreč imam manjši vinograd in sem ga nehal špricat z boomefektom,ker je to zgolj lenoba,da se malo dalj pomudim z lakserco okoli trt in pokosim.In se mi resnično zdi,da je spomladanska razvoj in rast hitrejši in manj bolezni v trtah.
Je pa tako, da boomefekt ti ne uniči trajno niti trnja ne, ker ima to lahko tudi po več metrov globoko korenine. Doziranje za to mora bit ekstremno, mislim da 7 dcl na deset litrov vode, opravi se jeseni in če ne boš prihodnje leto čistil kot je treba,boš jeseni imeltrnje nazj.
Ampak govora je bilo o travniku,ne vem v čem je problem. Po naših koncih enostavno preorjejo, travno rušoobrneš v globino in problem rešen. In anjvečja neumnost kar sem jo slišal je izrekla prav Šavrinka, da potem moraš vsako leto orat. Ne razumem tega,zakaj bi moral potem vsakoleto orat,lahkoštihašnaprej,večian ponaših koncih ima vsaka hiša prekopalnik in s tistim obdeluješ vrt ali se pa greš po njeno azstirke, čeprav tu ne vidim nobene. Orat zagotovo več ne rabiš, ko si enkrat celino obdelal.[/quote]
Saj glih to govorim.
Booomefekt naj bi se uporabil samo v štartu, da on pokonča tiste trajne in trdovratne trave, ki imajo globoke korenine. Tiste globoke korenine ne moreš zatret z motiko, ker s tem razsekavanjem korenin travo samo dodatno razmnožuješ. Bolj ko tolčeš po tisti travi in njenih globokih koreninah, več trave boš imel. Preostane ti samo še uničenje takšnih trav. To pa naredi Boomefekt. To narediš, naslednja leta pa lahko nadaljuješ zgolj z motiko.
Ampak govora je bilo o travniku,ne vem v čem je problem. Po naših koncih enostavno preorjejo, travno rušoobrneš v globino in problem rešen. In anjvečja neumnost kar sem jo slišal je izrekla prav Šavrinka, da potem moraš vsako leto orat. Ne razumem tega,zakaj bi moral potem vsakoleto orat,lahkoštihašnaprej,večian ponaših koncih ima vsaka hiša prekopalnik in s tistim obdeluješ vrt ali se pa greš po njeno azstirke, čeprav tu ne vidim nobene. Orat zagotovo več ne rabiš, ko si enkrat celino obdelal.[/quote]
Saj glih to govorim.
Booomefekt naj bi se uporabil samo v štartu, da on pokonča tiste trajne in trdovratne trave, ki imajo globoke korenine. Tiste globoke korenine ne moreš zatret z motiko, ker s tem razsekavanjem korenin travo samo dodatno razmnožuješ. Bolj ko tolčeš po tisti travi in njenih globokih koreninah, več trave boš imel. Preostane ti samo še uničenje takšnih trav. To pa naredi Boomefekt. To narediš, naslednja leta pa lahko nadaljuješ zgolj z motiko.[/quote]
Glej,če je bilo govora o travniku,tazumeš? Ženska je spraševalao oranju. Enostavno nihče ne šprica, ampak podorje. Lepo vse skupaj segnije pod globino. Booefektat boš šel res v ekstremnih primerih, tako sem mel jaz, ko sem kupil hišo s parcelo zaračeno v trnju in tam kjer je bilo samo za kosit sem pač pošrical, spomladi pa požgal, potem pa normalno kosil naprej.Tako je bilo najbolj enostavno.
Drugače pa za plevel v vinogradih, sadovnjakih z booefektom škropijo dvakrat letno,ker je enkrat premalo,imašpa še ptevilne druge herbicide.
Požiganja suhe trave namerno nisem včeraj omenil, kot zelo učinkovitega in koristnega. Pol bi šele skakale, ker to ne moreš verjet kaka mentalna revšna in opranoglavost danes vladata. Nobena se pa ne vpraša, kje je dejansko i na kak način kaj zrastlo, ko pride na trgovsko polico.
Saj glih to govorim.
Booomefekt naj bi se uporabil samo v štartu, da on pokonča tiste trajne in trdovratne trave, ki imajo globoke korenine. Tiste globoke korenine ne moreš zatret z motiko, ker s tem razsekavanjem korenin travo samo dodatno razmnožuješ. Bolj ko tolčeš po tisti travi in njenih globokih koreninah, več trave boš imel. Preostane ti samo še uničenje takšnih trav. To pa naredi Boomefekt. To narediš, naslednja leta pa lahko nadaljuješ zgolj z motiko.[/quote]
Glej,če je bilo govora o travniku,tazumeš? Ženska je spraševalao oranju. Enostavno nihče ne šprica, ampak podorje. Lepo vse skupaj segnije pod globino. Booefektat boš šel res v ekstremnih primerih, tako sem mel jaz, ko sem kupil hišo s parcelo zaračeno v trnju in tam kjer je bilo samo za kosit sem pač pošrical, spomladi pa požgal, potem pa normalno kosil naprej.Tako je bilo najbolj enostavno.
Drugače pa za plevel v vinogradih, sadovnjakih z booefektom škropijo dvakrat letno,ker je enkrat premalo,imašpa še ptevilne druge herbicide.[/quote]
Ja no?
Saj ravno na zaraslem travniku imaš trave trajnice, ki imajo globoke korenine. Ko takšen travnik preorješ, obrneš brazdo in na vrh pridejo vse tiste korenine. Globje od 30 cm se ne orje. Na tej globini pa imajo trave trajnice največ korenin.
Govora je blo o zapuščenem travniku, ki bi ga rada spremenila v vrt. Na zapuščenih travnikih pa raste trdovratna trava trajnica, ki se razmnožuje v koreninskem sistemu, ne s svetenjem. In te korenine so globoke.
Drugače pa za plevel v vinogradih, sadovnjakih z booefektom škropijo dvakrat letno,ker je enkrat premalo,imašpa še ptevilne druge herbicide.[/quote]
Ja no?
Saj ravno na zaraslem travniku imaš trave trajnice, ki imajo globoke korenine. Ko takšen travnik preorješ, obrneš brazdo in na vrh pridejo vse tiste korenine. Globje od 30 cm se ne orje. Na tej globini pa imajo trave trajnice največ korenin.
Govora je blo o zapuščenem travniku, ki bi ga rada spremenila v vrt. Na zapuščenih travnikih pa raste trdovratna trava trajnica, ki se razmnožuje v koreninskem sistemu, ne s svetenjem. In te korenine so globoke.[/quote]
60 -80 cm ti lahko današnji plugi orjejo,po želji, kako globoko želiš.
Ma ja.
In pol se tukaj zberejo mestne vrtičkarce, ki jedo sadni jogurt v katerem je polno špricanega sadja, jagod, malin, banan, ananasa itd…….in pol vse družno skočijo name in pljuvajo po kmetih, ker sem jim omenil eno škropivo.
One sploh ne vedo, da v kavi požrejo daleko več strupa, ki je ravno tako špricana, kot pa, če bi s tem boomefektom enkrat trdovratni plevel pošpricale, da bi imele potem za vedno mir in bi lahko potem na motiko prešaltale..
Ja no?
Govora je blo o zapuščenem travniku, ki bi ga rada spremenila v vrt. Na zapuščenih travnikih pa raste trdovratna trava trajnica, ki se razmnožuje v koreninskem sistemu, ne s svetenjem. In te korenine so globoke.[/quote]
60 -80 cm ti lahko današnji plugi orjejo,po želji, kako globoko želiš.[/quote]
Ja in kaj boš pol na tisti mrtvi zemlji pridelal?
Sicer pa ni res. Noben plug ne gre 80 cm globoko. Razen će si misli, da bi z bagrom prerigolal.
Če se odločiš. za globoko oranje ali rigolanje, potem na taki zemlji vsaj tri leta ne raste nič, razen kakšen lapuh. V globini je mrtva zemlja.
Ooooo kulandija, kje si ti ljubezen moja?
Ne raste mi plevel iz riti. Iz riti mi raste ena zlata žila.
Kako si drgač? Kaj kmetuješ? Kaj špricaš?[/quote]
Evo mene. Moram malo skrbet zate, da se med debatiranjem ne razpočiš, mal za intermeco sem, ker drugač o tem pojma nimam. 😉
U jebenti, rudnik zlata. :)))
Drgač sem pa ljubavno razpoložena in še nimam časa kmetovat, sam špricamo. 😉
Matr desci, imate pa take bumefekt debate, da me skrbi, da koga BUM ne raznese. 😉
Ooooo kulandija, kje si ti ljubezen moja?
Ne raste mi plevel iz riti. Iz riti mi raste ena zlata žila.
Kako si drgač? Kaj kmetuješ? Kaj špricaš?[/quote]
Evo mene. Moram malo skrbet zate, da se med debatiranjem ne razpočiš, mal za intermeco sem, ker drugač o tem pojma nimam. 😉
U jebenti, rudnik zlata. :)))
Drgač sem pa ljubavno razpoložena in še nimam časa kmetovat, sam špricamo. 😉
Matr desci, imate pa take bumefekt debate, da me skrbi, da koga BUM ne raznese. ;)[/quote]
Saj veš, s temi mestnimi tečnimi babnicami, ki imajo jezike bolj strupene kot vsak boomefekt, moraš na trdo, po kmečko. Jaz bi jim že dal vetra. Hotu sem jim pomagat, da ne bi zadaj za motiko crknile, pol sem se jih pa samo nažrl od njih, so skočile name kot da sem največji okoljski zastrupljevalec.. Še moderator mi je začel grozit.
Ti se mi zdiš nekako bolj dovzetna in prštimana. Teb bi jaz, po mojem, prej kaj dopovedal.
Ej! Si še zagreta za eno vožnjo s traktorjem okol kulandije? Bi s traktorjem malo driftala in gume kurila, če si za to?
Forum je zaprt za komentiranje.