evo malo četniške strahopetnosti.
Sevda s bili. eni Nemci s bili Jugoslovanski drzavljani in kot tako v cetnicki in pozneje v JLA vojsk[/quote]
Daj ne nakladaj. Nemcev ni bilo med Četniki. V Četniških Enotah ni bilo Nemcev med Drugo Svetovno Vojno.
Med Drugo Svetovno Vojno , Nemcev ni bilo v Četniških Enotah.
So pa zato bili Judje v Četniških Enotah med Drugo Svetovno Vojno. Preko 2.000 Bolgarskih Judov je bilo v Četniških Enotah med Drugo Svetovno Vojno.
Gospod Lupo, kaj mislite da bi Jugoslavija tako hitro v parih dnevih kapitulirala, ce bi imela take ljudi v svojih vrstah kot ste vi sedaj opisali? Jaz mislim da ne.
Ker vem kaka je situacija na Spodnjem Stajerskem in Kransjkem in Goriskem.
Tukaj neki mediji se lazejo in dajejo narobne inforacije da je prebivastvo Slovensko. Kar pa ni. Seveda mediji okrok lazejo in razglasajo da je.
In potem vpoklicejo prebivastvo v Jugoslvovansko vojsko torej cetniske enote. In potem bi naj branili Jugoslavijo?
To brebivastvo ni Sloavsnko in tudi ni imelo dobenega interesa in zelje braniti Jugolsvije ker tudi niso imeli dobenih pravic v tej drzavi.
In potem res ni cuda ce potem cethnicke enote torej uradne enote prve Jugoslavije v parih dneh kapitulirajo. Ne more se drzava braniti z vojaki, ki so neporstovolno njeni drzavljani in neporstovolni njeni vojaki in nimajo v tej drzavi dobenih poravic ker niso Sloveni.
Daj ne nakladaj. Nemcev ni bilo med Četniki. V Četniških Enotah ni bilo Nemcev med Drugo Svetovno Vojno.
So pa zato bili Judje v Četniških Enotah med Drugo Svetovno Vojno. Preko 2.000 Bolgarskih Judov je bilo v Četniških Enotah med Drugo Svetovno Vojno.
Gospod Lupo, kaj mislite da bi Jugoslavija tako hitro v parih dnevih kapitulirala, ce bi imela take ljudi v svojih vrstah kot ste vi sedaj opisali? Jaz mislim da ne.
Tukaj neki mediji se lazejo in dajejo narobne inforacije da je prebivastvo Slovensko. Kar pa ni. Seveda mediji okrok lazejo in razglasajo da je.
In potem vpoklicejo prebivastvo v Jugoslvovansko vojsko torej cetniske enote. In potem bi naj branili Jugoslavijo?
To brebivastvo ni Sloavsnko in tudi ni imelo dobenega interesa in zelje braniti Jugolsvije ker tudi niso imeli dobenih pravic v tej drzavi.
In potem res ni cuda ce potem cethnicke enote torej uradne enote prve Jugoslavije v parih dneh kapitulirajo. Ne more se drzava braniti z vojaki, ki so neporstovolno njeni drzavljani in neporstovolni njeni vojaki in nimajo v tej drzavi dobenih poravic ker niso Sloveni.[/quote]
Prav tako potem dalje po 1945. Spet potem to isto Neslovensko prebivastvo, ki eni mediji si izmislujejo da je slovensko, jih vpoklicejo v JLA. Kako se potem tudi ta druga Jugolsvija lahko brani z vojsko na vojakih ki niso Slovani, in kateri vojaki tudi nimajo dobenih pravic v tej drzave ker niso Sloveni. Ce si eni mediji izmislujejo da so, kar si izmislujejo in razsirjajo napacne inforacije o dezelah in ljudeh. To preivede in je privedla samo do tega da tudi druge jugoslvije ni vec in ne njene vojske. Eni mediji kot mogoce vi pa se kar naprej razglasate da je tu prebivastvo Slovensko.
Seveda ker tudi za mene pravicjo da sem Slovenec recimo pa to nisem. Kaj naj jaz recem na to.
Vsekakor nisem prostovolno Slovenski drzavljan in mi ta drzava ne daje dobenih pravic. Sem pa po krivem optozen in nasa vas da smo Slovenci. ampak ce meni kdo rece da se Slovenec, to se za mene res ni motivacija da bi branil Jugolsvijo ali Slovenijo, ker mi to ne daje dobenih pravic in svoboscin, ker nisem Slovenec. Ne da se prihodnosti neke dezele in drzave graditi na napacnih informacijah. In samo resnica in prave inforacije sluzijo pravicnosti in pravici.
Ce bi Jugoslavija porabila toliko denarja kot ga je porabila za to da bi bilo vse v Slovesnkih jezikih in da bi jih vsi znali tukaj. Ce bi toliko denarja porabila za ministrstvo za pravico pravocnost, za raziskaven za izobrazevnje in clovekove pravice in za policijo. Potem tukaj ne bi bilo vojn in takih slabih stvari in toliko nepravic v regiji ja, in bi se najbrz vedno obstajala. V Jugoslaviji so sle ko kao neomejen vsote denarja za Sloavnske sole in Slovenski jezik in Slovenske medije. Za gospodarstvo za ministrstvo za pravicnost, pravico in take stavri in za policijo pa skoraj nic. Tako da ni cudno da je jugoslavija bankrotirala. Seveda tudi Demokracije ni bilo in vlada, ki ni bila nikoli izvoljena od ljudi na tem geografskem obmocju je prosto razpolagala desetletja in desetletja z proracunom in denarjem iz proracuna.
Vidim , da ti en kurčev Nemec. Lužički Srbi niso bili vpoklicani v Nemško Vojsko med Drugo Svetovno Vojno.
Lužiški Srbi niso bili vpoklicani v Nemško vojsko med Drugo Svetovno Vojno.
Nemški Nacisti so izvajali Genocid nad Lužiškimi Srbi tako , da dejstvo ostaja da Nemci niso vpoklicali Lužiških Srbov v njihovo Vojsko.
Prav tako Nemci niso vpoklicali Poljakov v Nemško Vojsko. Močno dvomim , da so Nemci vpoklicali Čehe v Nemško Vojsko.
Nemci so izvajali Genocid nad Lužiškimi Srbi med Drugo Svetovno Vojno.
Tako , da Nemci niso vpoklicali Lužiških Srbov v Nemško Vojsko.
Isto velja za Poljake in Čehe.
Jugoslavija NI Kapitulirala med Drugo Svetovno Vojno. Res pa je , da so Jugoslavijo izdali mnogi Hrvati, Bošnjaki in nekaj Slovencev leta 1941. , ko so Sile Osi napadle Kraljevino Jugoslavijo.
Da ponovimo lekcijo:
Jugoslavija ni kapitulirala med Drugo Svetovno Vojno. Med invazijo na Jugoslavijo mnogi Hrvati , Bošnjaki in nekaj tudi Slovencev je izdalo Kraljevino Jugoslavijo in Jugoslovansko Kraljevsko Vojsko.
Med Drugo Svetovno Vojno , Jugoslavija ni kapitulirala. Jugoslavija je bila edina drzava v Drugi Svetovni Vojni katera je osvobodila samo sebe brez tuje vojaske ali drugacne pomoci.
Mnogo oficirjev in General Jugoslovanske Kraljevske Vojske je pristopilo Partizanom med Drugo Svetovno Vojno.
Najboljsi Generali in Oficirji Jugoslovanske Partizanske Vojske so bili Oficirji in Generali Jugoslovanske Kraljevske Vojske.
In potem res ni cuda ce potem cethnicke enote torej uradne enote prve Jugoslavije v parih dneh kapitulirajo. Ne more se drzava braniti z vojaki, ki so neporstovolno njeni drzavljani in neporstovolni njeni vojaki in nimajo v tej drzavi dobenih poravic ker niso Sloveni.[/quote]
Ali si ti morda umsko prizadet ali kaj? Pogoj za Cetnika ni bilo Jugoslovansko Drzavljanstvo.
2.000 Bolgarskih Judov se je borilo v Cetniskih Enotah med Drugo Svetovno Vojno v Srbiji in Jugoslaviji.
Ocitno je , da ti Bolgarski Judje niso bili Jugoslovanski Drzavljani oziroma Drzavljani Jugoslavije.
Četniki so se borili proti Nemcem in Italijanom v Drugi Svetovni Vojni.
En majhni Švabek ne mi nakladati to o čemer ti popolnoma nič ni jasno.
Ne mi primerjati Četnikov z Jugoslovansko Ljudsko Armado ker to sploh ni primerljivo.
Služenje v Jugoslovanski Ljudski Armadi je bilo obvezno za vse Jugoslovanske državljane. Če so hoteli ali ne.
Nemcev v Četniških Enotah med Drugo Svetovno Vojno sploh ni bilo , in to je dejstvo.
V Četniških Enotah so bili prostovoljci medtem , ko so v Jugoslovanski Ljudski Armadi bili vojaski obvezniki oziroma naborniki.
Daj ne nakladaj , Nemci niso imeli svojih Četniških Enot. Dejansko so se Nemci in Nemčija borili proti Četnikom.
Imaš pa popolnoma prav da so Četniki bili vezani na Prvo Jugoslavijo oziroma na Zavezniško Jugoslavijo.
Uradno ime Četnikov je bilo Jugoslovanska Vojska v Domovini.
Strinjam se s tabo , da so Vojvodinski Donavski Nemci imeli svojo SS Divizijo. Ta divizija se je imenovala SS Divizija Princ Eugen.
Se pravi:
Nemci niso imeli svojih Četniških Enot. Tudi Nemcev ni bilo v Četniških Enotah med Drugo Svetovno Vojno.
Vse ostalo kar si povedal oziroma napisal je resnično oziroma pravilno.[/quote]
Sevda s bili. eni Nemci s bili Jugoslovanski drzavljani in kot tako v cetnicki in pozneje v JLA vojsk[/quote]
Koliko so bili pametni Jugo Generali kot je bil naprimer Veljko Kadijevic nam govori dejstvo da se je JLA umanknila iz Slovenije.
General Veljko Kadijevic je vedno govoril , da je cilj JLA ohraniti SFR Jugoslavijo.
Če bi Generali kot naprimer Veljko Kadijevic imeli malo pameti bi lahko enote JLA katere so bile v Sloveniji uporabili proti Hrvaski.
JLA je v Sloveniji imela izredno mocne enote. Te enote bi lahko JLA uporabila proti Hrvaski.
Z ozemlja bi lahko JLA “napadla” Hrvasko vkljucno z 1. Oklepno Divizijo iz Vrhnike in JLA bi bila v Zagrebu v najvec 3 dneh.
Jugoslovanska Ljudska Armada bi iz SLovenije napadla oziroma udarila po Hrvatom iz hrbta in JLA bi zmagoslavno paradirala oziroma marširala v Zagrebu v nekaj dneh.
Da JLA z enotami v Sloveniji ni udarila po Hrvatom iz Hrbta (iz Slovenije) je bila velika napaka Generalov JLA.
Jugoslovanska Ljudska Armada in Slovenska TO bi morale sodelovati tudi po vojni v Sloveniji leta 1991. proti Hrvaski.
JLA bi udarila po Hrvaski z enotami JLA na podrocju Slovenije , ce bi JLA to naredila bi Jugoslovanska Ljudska Armada bila v Zagrebu v roku 3 dneh.
Hrvaska se ne bi mogla upreti 1. Oklepni Diviziji iz Vrhnike in drugim enotam JLA iz Slovenije.
JLA bi zmagoslavno , marširala v središču Zagreba , Slovenija pa bi za nagrado dobila celotno Istro vključno z Istro.
Po zlomu Hrvaške , JLA bi maširala v Zagrebu , Slovenija pa bi za nagrado dobila celotno Istro , katera itak nikoli ni bila Hrvaška.
JLA in Slovenija bi si razdelili Hrvaško in to bi bil konec Hrvaške.
1. Oklepna Divizija iz Vrhnike je bila najmočnejša enota JLA v Sloveniji.
Če bi Jugoslovanska Ljudska Armada uporabila najmočnejšo enoto JLA v Sloveniji – 1. Oklepno Divizijo iz Vrhnike proti Hrvaški, bi Hrvatom se slabo pisalo.
JLA bi morala udariti po Hrvasko iz hrbta in uporabiti enote Jugoslovanske Ljudske Armade iz Slovenije proti Hrvaški.
JLA bi morala uporabiti 1. Oklepno Divizija iz Vrhnike in ostale Korpuse JLA iz Slovenije in zmaga nad Ustaško Hrvaško bi bila popolna.
Zakaj JLA svojih enot iz Slovenije ni uporabila proti Hrvaški se lahko sprašujemo.
Jugoslovanska Ljudska Armada je imela 1. Oklepno Divizijo na Vrhniki v Sloveniji.
1. Oklepna Divizija JLA je bila najmočnejša enota JLA v celotni Sloveniji, to je dejstvo.
Samo 2 Oklepni Četi iz 1. Oklepne Divizije JLA katera je bila na Vrhniki je bilo v bojih med vojno leta 1991.
Lahko bi se reklo da 1. Oklepna Divizija iz Vrhnike , glede na njeno moč in število sploh ni zares bojno delovala v Sloveniji leta 1991.
Sevda s bili. eni Nemci s bili Jugoslovanski drzavljani in kot tako v cetnicki in pozneje v JLA vojsk[/quote][/quote]
O kako so eni nespostljivi.
In kaj mislite dosecti gospod z taksnim nepostljivim izrazi naspoti drugim cloveskim bitjem?
Pri nas v Kratnaiji s vsilje ustavrijeni kot enaki. seveda tudi to je samo vera nas enih (mogoce je to romokatoliczem), ne poznam kaj ucijo v Srbski pravoslavni cerkvi. Kaj ta ne ucjo takh stvari? Da smo vsi ljudje ustarjeni kot enaki.?
[/quote]
O kako so eni nespostljivi.
In kaj mislite dosecti gospod z taksnim nepostljivim izrazi naspoti drugim cloveskim bitjem?
Pri nas v Kratnaiji s vsilje ustavrijeni kot enaki. seveda tudi to je samo vera nas enih (mogoce je to romokatoliczem), ne poznam kaj ucijo v Srbski pravoslavni cerkvi. Kaj ta ne ucjo takh stvari? Da smo vsi ljudje ustarjeni kot enaki.?[/quote]
Moji stari starsi so ziveli cel zivljenje na obmocju kjer je bla jugslavija, in moji strasi in jaz. i so bili v JLa itd.
Kako da mi pote na ne bi blo jasno kaj je na tem geografskem obmocju.?
A samo zato ker nas nativni jezik(matrni jezik ni Slovenski)? smo se mogli v soli uciti Slovensko, tako da tud to znamo sedaj (Slovensi jezik kot tuj jezik). Tao da kako nam potme naj ne bilo nic jasno?
Ja se zdi da je Hrvaska blj neka patriotska identiteta, pri te kot Srbijaje neka religiozna. Srbska pavoslavna cerkev.
To je Cerkev. Kaj Srbija je kao kot neka Cerkvena drzava? ali kaj takega?[/quote]
Pravzaprav je prav obratno. Srbi so bolj patriotski narod medtem ko so Hrvati neka religiozna skupina. Hrvaska Katoliska Cerkev.
To je Cerkev. Kaj Hrvaska je kao kot neka Cerkvena drzava? Ali kaj takega?
V Operaciji Una leta 1995 je 1.500 Srbov porazilo 10.000 Hrvatov iz elitnih Hrvaskih Gardijskih Brigad.
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Operacija_Una
Srbi so veliko bolj sposobni na vojaškem področju od Hrvatijancov.
Forum je zaprt za komentiranje.