Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Evo, kaj hoče – tudi vstopat vam v stanovanja brez naloga & Co

Evo, kaj hoče – tudi vstopat vam v stanovanja brez naloga & Co

Predlog novega zakona o preprečevanju pranja denarja, korupciji & Co:

.https://www.24ur.com/novice/slovenija/podatki.html

Tega in takih se je za bat – pa imam sicer čisto vest, ndo države vse poravnano in tudi no criminal records, da ne bo pomote

Banke bodo morale poročati o vseh vaših transakcijah nad 15.000 EUR (!!)

Kaj še vse bo lahko naputral do 24.4.2022? Ljudje, a se zavedate, kaj počne?

Odgovor na objavo uporabnika
vladnemu se je res sputralo, 20.01.2022 ob 15:58

Predlog novega zakona o preprečevanju pranja denarja, korupciji & Co:

.https://www.24ur.com/novice/slovenija/podatki.html

Tega in takih se je za bat – pa imam sicer čisto vest, ndo države vse poravnano in tudi no criminal records, da ne bo pomote

Banke bodo morale poročati o vseh vaših transakcijah nad 15.000 EUR (!!)

Kaj še vse bo lahko naputral do 24.4.2022? Ljudje, a se zavedate, kaj počne?

Tole o poročanju o vseh transkacijah nad 15000 je bedarija.

Banke morajo že danes poročat o transakcijah nad 8000!

Mah BZ… senzacionalistično poročanje o nečem, kar je že itak v veljavi v EU…

Bližajo se volitve pa je treba strašit… :))))

A zato se jim mudi zastarat zadeve…

BTDT nepr., 20.01.2022 ob 16:01

Tole o poročanju o vseh transkacijah nad 15000 je bedarija.

Banke morajo že danes poročat o transakcijah nad 8000!

NI res- ne zavajaj. ne poročajo vse banke tako, kot ti pišeš. mMene ni nihče nič pred kratkim vprašal.

wd40a, 20.01.2022 ob 16:07

A zato se jim mudi zastarat zadeve…

Bomo videli, kdo v parlamentu bo potrdil tovrstne zadeve “ZA” – ker tisti zagotovo ima tudi marsikaj lepljivega na sebi. Tak si ne zasluži volilčevega glasu.

Izbrancu SDS bi dali v roke največjo bazo podatkov v državi
Zakaj urad za preprečevanje pranja denarja tik pred volitvami dobiva praktično neomejena pooblastila za obdelovanje osebnih podatkov in posege v zasebnost?
https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/izbrancu-sds-dajejo-v-roke-najvecjo-bazo-podatkov-v-drzavi-937703

2. Banke, hranilnice in druge plačilne institucije bodo morale uradu poročati o vseh gotovinskih in negotovinskih transakcijah nad 15.000 evrov, ne glede na to, ali so te po kriterijih pranja denarja ali financiranja terorizma tvegane ali ne. 

– močno povečuje pooblastila urada – med drugim bodo lahko inšpektorji brez vprašanj vstopali v stanovanja.

Nikoli ne boste izvedeli, da vas preiskuje urad 

To pomeni, da bodo lahko inšpektorji urada pridobili podatke o finančnih transakcijah, nepremičninah, morebitnih pravnomočnih obsodbah, sodnih postopkih, zdravstvenem zavarovanju in prejetih socialnih transferjih izbrane osebe, ne da bi ta za to vedela. Na uradu jih bodo lahko hranili 12 let, pri čemer tej osebi ne bodo razkrili, zakaj so jih sploh potrebovali.

narod neka čuti i pati, 20.01.2022 ob 16:13

Bomo videli, kdo v parlamentu bo potrdil tovrstne zadeve “ZA” – ker tisti zagotovo ima tudi marsikaj lepljivega na sebi. Tak si ne zasluži volilčevega glasu.

Zanimivo, mene pa redno… Delam pa z NLB, Unicredit, NKBM in Sberbank… Sploh pa je bilo zanimivo, ko sem prodal firmo in del je nakazil pristal na domačih bankah.

S kriptovalutami delam že nekaj leti in sem opazil, da jih ne zanimajo zneski pod 8000, za vse ostalo sem moral podajat izjave o izvoru.

ni res, 20.01.2022 ob 16:12

NI res- ne zavajaj. ne poročajo vse banke tako, kot ti pišeš. mMene ni nihče nič pred kratkim vprašal.

Zanimivo, mene pa redno… Delam pa z NLB, Unicredit, NKBM in Sberbank… Sploh pa je bilo zanimivo, ko sem prodal firmo in del je nakazil pristal na domačih bankah.

S kriptovalutami delam že nekaj leti in sem opazil, da jih ne zanimajo zneski pod 8000, za vse ostalo sem moral podajat izjave o izvoru.

BTDT nepr., 20.01.2022 ob 16:23

Se opravičujem za napačno repliciranje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close