Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev evidentiranje odhodov na wc

evidentiranje odhodov na wc

Pozdravljeni!

Zanima me če se morate še v kakšnem drugem podjetju evidentirati za wc in pitje vode?
Pri nas je vodja ta ukrep ustno izdala pred kratkim. Ni nikjer zapisano, prav tako nam ne piše v pogodbi.
Za vsak odhod na wc in pitje vode, se je potrebno evidentirati, kar nam odbijejo od ur. Ko smo to izpostavili kot problem, je bilo rečeno da imamo itak dovolj nadur. Skupinsko se temu žal ne moremo upreti, ker se veliko ljudi boji za službo in sedaj raje ne hodijo na wc.
Kaj storiti v takem primeru? biti tiho ali prijaviti?

V takem primeru, lulati v kozarce ali še bolje, lonce z rožami, kar v pisarni oz.na delovnem mestu. Brez heca, taki absurdi se lahko izbijajo s samo še večjimi absurdi. Verjemi, hitro bi se take neumnosti ukinile.

Akrapovič to prakticira že kar nekaj let…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Pa ja de…ne verjamem.SI delal tam, da veš iz prve roke?;)

Poznam pa eno firmo, ki je imela takšne bolane in še problemi s plačili po pogodbi itd…Eno samo ustrahovanje ljudi. In Slovenci so na žalost res hlapci. Namesto, da bi se uprli, sem samo poslušala, mormo biti tiho, samo, da imamo delo, čeprav še tistega minimalca ne. Pa, če jim je vsak dan slabo, ko morajo na delo. No, jaz sem podala odpoved in šla. Ker boriti se sam ne gre. Sem se edino toliko, da so mi dali kar so mi bili dolžni, ker naj bi bili ugledna firma so se ustrašili javnega blatenja.

Pr nas mamo enga k gre na WC in ga skoraj eno uro ni nazaj, zašraufa ga pa vsaj 2x med službo. Vsi ga mamo poln kufr. Tud šef ga nikol ne vpraša za flikanje in nadurno delo, ker ve, da bo, če bo mogu eno uro podalšat pol ure sral.

Če greste na wc – pa tam čikate in kofetkate, potem je tak ukrep logičen. Vsak zdrav človek gre lahko ene 3 x na wc v 8 urah, s tem, da zmirno pije. Ko imam menstruacijo, grem na wc večkrta, ker mam pač močno in je treba. Vendar nisem na wc ju 5 minut, ampak minutko, dve… Po moje je ta ukrep nastal kot posledica nečesa.

Rešitve pa seveda so: Če je ta ukrep nastal brez vseh predhodnih opozoril in ni utemeljen, prijaviš. Vendar seveda upaj, da obdržiš dlužbo. Žal.

Če ne moreš prijavit, vzami s seboj stekleničko vode v službo – večina ljudi jih ima ob sebi v službi, pojdi na wc ko pač moraš it in se evidentiraj.

Med malico pa imaš seveda čas za pojest, skadit, spit, lulat in kakat. Sama se odloči čemu se boš odrekla,če ti vse to ne znese v pripadajočem času za malico.

Bi samo omenila, da ko sem jaz hodila v osnovno šolo, so bile redke učiteljice, ki so te spustile na wc med uro. Za to so bili odmori. Wc samo, če je sila.
Pr nas pa je moja sodelavka non stop na wc ju – no v bistvu na čiku, pa ji noben ne zateži, da ne sme. Evo, mi pa imamo drug problem. Medtem, ko je ona na čiku, mi delamo še namesto nje.

PA Saj ne morem verjet, j ja slovenci smo pa res ene riti, to sploh več ne verjamem, čaka nas lahko samo še to, da bomo šli sami v mučilnico, ko bodo rekli ali morda pod tuš…

No da malo pokomentiram tole..
Predhodnih opozoril ni bilo. Vode tako ali tako ne smemo imeti v prostorih kjer delamo. Delo ni statično, ne sedimo, ampak je to dobesedno tekanje gor in dol po prostoru in človek postane pač žejen. Ne gre se za izkoriščanje..itak ne moremo na cigaret ali kavo med delovnim časom..vsaj delavci ne. Za vodjo in nekatere pri vrhu so cigaretkanje in kofetkanje popolnoma logične stvari za zabijanje časa, ostali imamo to prepovedano, razen med malico, s tem da se ne sme kaditi tam kjer kadi vodja. Gre se za žlehnobo, kar nam je vsem jasno. Zanimalo me je pač samo, če je to normalno in se izvaja tudi drugje. Bomo šli pač poizkusit na delovno inšpekcijo.

Delam v Ita tik za mejo in ko nam je šefica zagrozila s takim ukrepom sem najprej mislila, da se zafrkava.. potem se je pa res začelo – ali greš po kavo na avtomat, ali na wc,…kamorkoli proč od delovnega mesta moraš “timbrirat” kartonček in se ti odbije od ur. Dopusta ne moreš pokoristit (ti ga izplačajo- ampak zaradi tega padeš v višji razred za davek in ga plačaš toliko v ita, nato po novem še v Slo, da se ti sploh ne splača!), nadur tudi ne koristiš in niti plačane niso, delati jih pa moraš, kadar pride kamion za razkladat ostaneš tudi 3-4 ure čez delovnik… kaditi je itak prepovedano v tovarni in v okolici (do ograje) – šefica pa se skriva na wcju in kadi, sem jo 2x zalotila ker se je pozabila zaklenit… če se začneš kakorkoli upirat ti pokažejo izhod in rečejo : sej je najmanj 250 ljudi na zavodu ki čaka na tvoje del.mesto. In sem si mislila, da zato ker so Ita in slovencev tu pri meji lih ne marajo preveč, pa vidim, da se isto dogaja pri nas… ne vem kaj naj, seveda se borim tudi sama za del.mesto ampak do kakšnih skrajnosti smo prišli..moramo postati roboti al kaj?

a daj nehaj. kje se pa štemplaš za odhod na Wc? sedaj so pa res tako pavze kot odhodi na wc brez štemplanja, in tudi prej niso odbili od ur.. če pa narobe štemplaš, je pa to tvoj problem

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close