eurosong splošno
Po tej bruki, ki smo jo doživeli si mislim da bi bilo bolje, če zmagovalko Eme spet izbira komisija, in ne narod. Se spomnite par let nazaj, ko bi po “glasu ljudstva” na eurosong prišli Be pop? Ojoj…pa še s tako bedno pesmijo….
Meni je bila do sedaj naša udeleženka u redu lani Alenka, čeprav trdim da bi lahko imela še bolj udarno pesem, za njene sposobnosti, in tanja Ribič. Vse ostalo je bilo je bilo nekje sivo povprečje, ali še manj od tega.
Med tistimi ki niso prišli naprej sta mi bila všeč Magnifico s Silvijo, in Rok’n’bend z Jagodami in čokolado.
Ostaja pa moja evrovizijska pesem še vedno Đuli : )))))))
Koliko res dobrih pesmi smo sproducirali v zadnjih desetih letih?
Bo Slovenija prišla med prvih pet na Evroviziji. Ko bo RTV SLO ali kdo ima to čez kakšnemu Joksimoviću ali Hariju Mata Hariju plačal, da napiše pesem. Potem pa v iskanje najboljšega vokala. Ampak res vokala, ne najlepšega obraza. Dokler bodo Slovenci pisali pesmi, ne bo nič.
Kdo sploh tako forsira Rebeko naprej? Mogoče sama vse to fajn plačuje. Vokal je bil med šibkejšimi, nastop kr neki…kletka…kje je bila kakšna kletka o kateri je tako čivkala?? In s to nemogočo obleko je hotela samo pokazat noge. Niti ni bilo za poslušat, niti za gledat…Za Gotarjevo lahko rečem, da je imela vsaj glas, no pa – saj ni čudno.
Je pa res to, da nimamo dijaspore, kot jo imajo vse bivše Ju republike. Kot se ne strinjam s tem, da bi nam moral napisat pesem jugovič. Zakaj že? Da je samo to garancija, da nam uspe? Saj ne verjameš, kajne?
Niti ne vem kateri je najbolj popularen slovenski pevec…ugibam..Jan Plestenjak…eh, ko je pa tako postaven in tako grozno čeden??? Naj mu bo:) Drug mi niti ne pride na misel.
Menim, da se tisti, ki bi jim morda uspelo napisat kaj dobrega na Emo niti ne prijavljajo, ker…
Na splošno pa sem razočarana nad Irsko. Logan po Loganu?:)
Slovenci smo eni boljših glasbenih narodov na svetu.
to je dajstvo, imamo pa neprepoznavno državo in neprepoznaven jezik. Pa seveda glasba ni samo komad in video, glasba je še vse kaj drugega.
NAgradno vprašanje:
Katera je bila največkrat predvajana skladba v Evropi?
primož
Največkrat predvajana slovenska glasba, in tudi prevedena v veliko jezikov je DAN LJUBEZNI.
Pa naj še kdo reče, da Slovenci ne znamo narediti glasbe. Jaz mislim, da riba smrdi pri glavi,( RTV ) in ne pri repu ( izvajalci ).
Toliko o tem!
Drugače pa včerajšnji nastop Rebeke lahko opišem z eno samo besedo: KATASTROFA
Včeraj na Trenjih so padali pametni predlogi. Izbrat HQ pevca oz. pevko oz. duat oz. trio. Naknadno izbrat nekaj najboljših skladateljev( oz. tekstopiscev-besedilo v angleščini) in vse verzije vrtit po radijskih postajah in na koncu še nastopi v živo , sledi izbor gledalcev in strokovne žirije. Še najbolj optimalno se mi zdi.
In da ne bodo zdaj padali predlogi kateri vokal je najboljši v SLO.
Popolnoma enako mnenje imam kot Domicelj. Od ženskih glasov Derenda, Godec, Rupel, dodam Ylenio. Od moških je poleg Pestnerja edini sposoben za eurosong še Lepi dasa.
In če smo že pri HQ komadu: Mi od Leeloojamais s Kovačevičko bi zažgal do amena!