Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Eurocon 2012

Eurocon 2012

Prvi dan Eurocona je mimo. Kratko zabavno poročilo z največjega evropskega dogodka na področju ZF&F. Naj opomnim, da smo bili Slovenci prisotni prvič v samostojni Sloveniji. Podpisani sem namreč eden od obeh slovenskih delegatov ESFS (Europian science fiction society).
Dodatna poročila še pridejo.

Drugi dan Eurocona je bil delovni. Za naju z Andrejem se je končalo šele ob polnoči. Na domači strani Zvezdnega prahu je kompletni raport. Naši nominaciji za najboljši fanzin dobro kaže. Vzbudili smo veliko pozornosti, zato za današnji dan držimo pesti.
Stojnico našega društva in Slovenije je obiskal tudi predsednik ESFS, g. David Lally. Malce smo pokramljali in nam je dal ob slovenskem povratku na evropski zemljevid precej spodbudnih besed in koristnih predlogov.
Član naše ekipe Martin Vavpotič je premočno zmagal na kvizu Igra prestolov.

Finale
zadnji dan sva z Andrejem predstavila slovensko sceno in avtorje od sredine 19 stoletja dalje. Slovenci smo lahko pnosni, saj imamo dolgo tradicijo, a je doživela implozijo zlasti na zaćetku 90-tih let 20. stoletja. Potem je 20 let bilo vse tiho in zdaj smo se vrnili na ervropski zemljevid.
Kvalitetno delo je prineslo rezultate. Slovenija je v teh dbeh trdno zasidrana v evropski sceni.
našo stojnico je obiskala ga. Cheryl Morgan, pomemnbna urednica, kritičarka, založnica in še kaj. Vzpostavili smo veliko mednarodnih stikov za sodelovanje, imamo nekaj zanimivih vabil in kar je anjvažnejše, dokazali smo, da sodimo v Evropo.
Zdaj nas čaka Kijev 2013, saj smo že vzpostavili potrebne odnose s prijatelji in prijateljicami iz Ukrajine. potem je London (Wordcon 2014 – sprejel sem vlogo agenta in promotorja za Slovenijo) in Dublin (Eurocon 2014 – ima vlogo agenta in promotorja, sem že akreditiran)

zelo zanimivo!

New Report

Close