Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek eurocard

eurocard

Ali pri plačilu z eurocard kartico v trgovinah odtipkaš pin ali se samo podpišeš? Pozabila sem namreč pin in nikjer ne najdem:(

NLB; Za vse kartice izdane oz. obnovljene pred 1.10.2010, PIN ni potreben (vsaj jaz ga dosedaj nisem še nikjer vtipkal, pa ga redno uporabljam)
Za kartice izdane po tem datumu, bo pa PIN nadomestil podpis.

Odvisno od trgovine.

odvisno, kakšno kartico imaš – večina Eurocardov je že na pin, jaz pa imam še na podpis (pin sem dobila le za dvige gotovine)

sicer ne vem, zakaj tako (morda imam manjši limit)…

Meni se pa zdi, da kartice, katere imajo čip, da moraš odtipkati pin. Moja Visa ima pin že od začetka leta, prej pa je bil dovolj podpis.

Odvisno od terminala.Naš terminal deluje na podpis,čeprav ima kartica že čip!

Ah, to pa sploh ni res! Trgovina nima nič pri tem.

Ja, pa ima. Moj Eurocard ima čip, torej kartice ne potegne ampak vloži v režo za slip. Potem pa se ponekod še vedno podpisuje, ponekod pa potrebujejo pin.

Če banka, izdajateljica EC, ne zahteva PIN, ga ne. In je čisto vseeno ali ima čip ali ne. NLB ima čip že dolgo časa, pa nisem še nikjer (tudi v tujini ne) vtipkaval PIN.

Če pa banka zahteva PIN, potem pa verjetno velja tvoja štorija. Torej, tam kjer tehnika omogoča je PIN, kjer pa ne, je pa podpis zadosti.

Pri kateri banki pa imaš račun? Kje si vtipkala PIN?

V New Yorkerju npr. meni ni treba odtipkati PINa, samo podpišem. V Mercatorju za isto kartico odtipkam PIN. Imam eurocard, banka Gorenjska. Definitivno je odvisno od trgovine (oz. terminala, ki ga uporabljajo).

Kot sem napisal zgoraj. To je zahteva banke kot izdajateljice kartice in ne kaprica trgovine.
Če v pogojih uporabe kartice piše, da je PIN potreben, potem je. In sicer tam, kjer POS terminal to omogoča.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close