Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Etažno stanovanje

Etažno stanovanje

Prosim, če mi lahko kdo pove, kje in kako je možno preveriti lastnika etažnega stanovanja v bloku? Ali je vpogled možen za fizične osebe?

LP!

Kaj pa ZK izpisek?

Možno, potrebno ga je naročiti in plačati.
Preko spletne aplikacije na občini je možen vpogled v kataster. Vendar za večstanovanjske objekte aplikacija zmeraj vrne odgovor: vsakokratni etažni lastniki. Ok, pričakoval sem vsaj informacijo o številu stanovanj v zgradbi ali morda oznake…?

POzdravljen,
glede lastnišva nepremičnin je edina javna knjiga zemljiška knjiga. Seveda lahko vanjo vpogleda vsaka fizična oseba.

Obstaja brezplačna varianta (vsaj na Okrajnem sodišču v MB): vpogled v ZK na računalnikih na sodišču, kjer lahko na podlagi podatkov o parcelni številki (na kateri stoji stavba) in katastrski občini (k.o.) sprva pogledaš, ali je vzpostavljena etažna lastnina na tej stavbi, ponavadi pa tudi vidiš, koliko je stanovanj in potem lahko vpogledaš tudi v vse podvložke in seveda prečekiraš, kdo so lastniki, ali imajo morda kakšna bremena ipd. v glavnem, z malo iznajdljivosti se vse da… če pa nimaš parc. št., na kateri stoji stavba, pa pojdi še pred tem na spletno stran GURS-a (prostor.gov.si), kjer na podlagi naslova stanovanjske stavbe lahko preveriš, na kateri parceli ta stavba stoji.
veliko uspeha,
T.

Hvala za informacije. Ravno te sem iskal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close