etažna lastnina
Kupili smo stanovanje v večstanovanjskem objektu, ki je v pogodbi opredeljeno z idealnim deležem. Sedaj bomo stanovalci skupno podali vlogo za vpis etažne lastnine. Naše stanovanje ima veliko kvadraturo, zato razmišljamo, da bi ga razdelili na dve enoti (v osnovi so bili za celotno stanovanje že izdelani dvojni priključki, tako da je tehnično stvar izvedljiva). V kolikor bi nam uspelo etažno lastnino razdeliti na dva stanovanja, me zanima kaj vse potegne za sabo taka poteza. Trenutno bi uporabljali še vedno priključke za eno stanovanje. Zanima me, kako je z davkom na premoženje, stroški upravitelja – ali bodo zato dvojni, ali se da drugače dogovoriti,raznimi prispevki… Stanovanje bi fizično razdelili samo v primeru prodaje. Skrbi me, da bodo marsikateri stroški dvojni, čeprav bomo v resnici imeli eno stanovanje. Zdi se mi, da v kolikor imamo namen kdaj stanovanje razdeliti na dva dela, je verjetno bolje, da to storimo sedaj. Kasneje bomo verjetno imeli večje probleme – razna soglasja sostanovalcev. Trenutno s tem nimamo problema.
Forum je zaprt za komentiranje.