Estonija
Živijo!
Jaz grem naslednji teden v Estonijo, pa me sedaj zanima, če kdo tukaj ve, kje se najbolj splača menjati denar, saj v Estoniji še ne uporabljajo Evra? Tu ( verjetno na Banki na Slovenski ulici? ) ali gor?
Še nekaj… Jaz bom tam v bistvu na neki izmenjavi in bomo locirani nekje na vasi in ne bomo dolgo v Talinu pa me zanima, če bi mi lahko kdo povedal, kaj se najbolj splača kupiti za spomin ( oziroma kaj je tipičen souvenir za estonijo )?
Hvala in lp
Mogoče si že na poti, pa vseeno:
Talin se trudi turistom predstaviti kot srednjeveško mesto, zato je cel center v tem stilu – srednjeveške restavracije, srednjeveške trgovinice, še natalarji so v primernih oblačilih… v teh trgovoinicah imajko zelo lepe unikatne, ročno izdelane kozarc in vrče – res lepo, a malo nepraktično za potovanje nazaj domov… pa kao srednjeveško milo in še kup podobnih izdelkov.
v talinu sem tudi jedla najboljše pražene mandlje do sedaj, seveda na srednjeveški način ;)) sem kupila tudi 2 kg za domov.
sicer pa je več kot primeren “suvenir” tudi estonska vodka, ali pa liker tallin.
Jaz sem bila tak žal samo poslovno, le 2 dni, a bi šla še 1 x.
Sem videla le talin.
🙁 lp
Forum je zaprt za komentiranje.