Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika esenca grenkih mandljev – za informacijo

esenca grenkih mandljev – za informacijo

Že parkrat sem zasledila, da iščete, kje bi se to lahko dobilo.

Zadnjič sem jo našla v METRO-ju v Grazu, pri pripomočkih za peko; kupila in preizkusila pa žal ne.

lp

Jaz sem jo pa že preizkusila (kupim v Italiji) in sem bila zadnjič zelo razočarana. Delala sem amareto (liker iz mareličnih koščic). Ker pa je bil okus malo prešibak, sem dodala to esenco. Zdaj pa mi po vrhu steklenice plava olje. Bljak. Sem tresla in potem je olje v kozarcu. Pa sem dala samo eno malo epruvetico na kaka 2 litra likerja. Vse uničeno. Zdaj ga bom pač morala porabiti za močenje biskvitov. Za par let ga imam.
Drugače pa se ta esenca v pecivih boljše obnese, le uporabiti je je treba zalo malo, saj je ful močna.

Tisti iz metroja je super

Tisti iz metroja je super.

Morda bi liker pustila stati in samo povrhu pobrala olje??

Tisti iz metroja je super.

Morda bi liker pustila stati in samo povrhu pobrala olje??

Ja. Nekaj bom morala poskusit. Mogoče dolivat, pa da bi olje odteklo ven?

Olje in voda se ne mešata, oz. olje ni topno v vodi, zato bo vedno plavalo na površini. Z malce sprentosti, ga lahko odstraniš.
Nekaj namigov: pusti liker stati, da olje splava na površje.
Potem ga enostavno odlij. Lahko poiskusiš tudi tako, da liker v zliješ v širšo posodo in postaviš v zamrzovalnik. Tekočina (liker) zaradi alkohola ne bi smela zamrzniti, olje na vrhu pa. Potem ga enostavno s penovko ali žlico dol pobereš.
Lahko poiskusiš tudi s papirnato kuhinjsko brisačo, ki jo namočiš v liker (oz. v olje, ki je na vrhu) in ga bo popivnala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close