Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev ER 28 obrazec-nova služba

ER 28 obrazec-nova služba

Z majem začnem službo pri novemu delodajalcu.Po pošti sem dobila pismo kaj naj prinesem.Med tem je pisalo še obrazec ER28.Kaj morda KDO VE ZAKAJ JE TA OBRAZEC?Hvala in lep pozdrav.

To je obrazec, kamor ti vpišejo povprečno osnovo bruto plač za preteklo koledarsko leto – potrebno za izračun bolniške.

in ga po mnenju informacijske pooblaščenke delodajalci ne smejo zahtevati na zalogo ….

A gor točno piše koliko časa si bil na bolniški?Je lahko to razlog ,da ga hoče nov delodajalec že pred začetkom službe?Kje pa mi izpolnijo ta obrazec?

ne ne, to je obrazec, ki ga novi delodajalec rabi, če bi ti slučajno pri njem šla na bolniško, mora on za osnovo za bolniško vzeti prejemke preteklega leta. To ti izpolnijo v stari službi.
Ponavadi je potem, ko gre delavec na bolniško, težko ta obrazec hitro dobiti, zato se zasigurajo in ga hočejo že vnaprej, za vsak primer.

Ta obrazec sploh ni več v veljavi, tudi v UL ga ne moreš več dobit in noben delodajalec ga ne sme zahtevati. V tvoji sedanji službi ti lahko dajo izpisek tak kot za dohodnino poštemljajo in to je to. V novi službi bi to moralo zadostovati.

Hvala vam za informacije.Bom še v ponedeljek vprašala v sedanji službi kako in kaj.

Zdravo,

zanima me kako je s tem obrazcem, če sem bil prej s.p., kdo, kje, kdaj mi ga izpolne?

Najlepša hvala za informacije.

Lep dan želim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close