Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Epilepsija?

Epilepsija?

Rabim mnenja…

Sin, star bi kmalu 11 let, zadnjih nekaj mesecev občasno “odplava” za nekaj sekund.

Primer: Se z njim pogovarjam in on za kakih 20 sekund otrpne in je sploh me zazna. Na začetku sem ga malo glasneje poklicala, takrat se reagiral, zdaj pa ga pustim. In ko se spet zaveda reče: Kaj si rekla? Zadnjič se je to zgodilo med branjem knjige. Ko ga vprašam kam je odplavala z mislimi, reče, da ne ve.

Omenila sem možu, ki se mu ne zdi nič posebnega. Sem pa se pogovarjala s sodelavko, ki je pred kratkim opravljala izpit iz PP in je povedala, da je predavatelj omenil, da so tu to znaki epilepsije.

Ima kdo kakšno podobno izkušnjo? Bi mogla bit zaskrbljena?

Hvala vsem

Jaz bi ga peljala k zdravniku, kjer boš dobila strokovno mnenje.

Tu pa le… rekla kazala…

Tako se je začelo pri moji hčerki. Odplavala, ni slišala, videla, čutila … To je ena oblika epilepsije, ki se ji reče absence. Ugotovijo jo z EEG.

Dobila je zdravila, ki jih je jemala cca 4 leta, in v tem času niti enkrat ni imela absence. Življenje je teklo popolnoma normalno, samo skrbeti je bilo treba za redno jemanje zdravila in ves čas redno kontrolirajo kri. Potem pa je zadevo nekako prerastla, ker je značilno za to obliko, da v puberteti  itak izzveni, nehala je jemati zdravila in nikoli več nobenega problema.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close