Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Enostavni piškoti

Enostavni piškoti

Prosim za recept za kakšne enostavne praznične piškote, ki mi jih bosta pomagala peči 5 letna hči in 2 letni sin.

Hvala!
M.

A potrebuješ recept za take, ki se režejo z modelčki, ali so lahko npr. kukiji.

Pozdravljena,

meni vedno uspejo. Pa še vsi jih pohvalijo.
Veselo na delo.

LP Helena

PREPROSTI IN DOBRI PIŠKOTI

SESTAVINE
80 dag moke
50 dag margarine
1 jogurt
sol
25 dag mletih orehov
8 dag sladkorja
4 žlice marmelade
2 beljaka
sok limone
sladkor v prahu

POSTOPEK

Iz moke, margarine, soli in jogurta zamesimo testo. V hladilniku ga pustimo stati cca. eno uro. Zmletim orehom dodamo sladkor, rahlo stepene beljake, marmelado in limonin sok. Premešamo. Del testa zvaljamo na debelino 2-3 mm in izrežemo kroge premera ca. 5 cm. Na sredino damo nadev. Krog prepognemo in nastalo “školjko” z vilicami zapremo. Kekse zložimo na pomaščen pekač. Pečemo cca. 15 min pri 175-180C. Pečene, še vroče, potresemo z mletim sladkorjem.

Zadnjič je ena od forumovk dala namig za piškote s koščki čokolade:
http://www.gorenjka.com/?pageID=54

Jaz sem jih takoj še isti dan packala skupaj s hčerko (2 leti) in so enostavni, dobri …

Ni nujno, da se delajo z modelčki. Lahko tudi kako drugače.

Pozdrav,
Marjeta

Jaz bi svetovala piškote iz koruznih kosmičev, otroka sta lahko v pomoč predvsem pri žvrkljanju jajc in zlaganju z žličko na pekač…(Recept je preplonkan z neke otroške oddaje na KIKI.)

SESTAVINE
približno tretjina margarine za peko (dobrih 80 dag)
približno 10 dag sladkorja (lahko rjavega)
tretjina zavitka zdrobljenih koruznih kosmičev (Corn flakes)
kakih 5 dag kokosove moke
2 jajci
pol čokolade (jedilne itd.)
kanček mleka. sladke smetane ali margarine

POSTOPEK:
Margarino stopi na šibkem ognju, dodaj sladkor, dobro mešaj, da se stopi. Nato dodaj še kosmiče, fino premešaj, dodaj kokosovo moko. Nato odstavi, da se masa ohladi. Takrat ji primešaj 2 celi razžvrkljani jajci.

Z žlico oblikuj kupčke in jih položi na pekač, obložen s peki papirjem. Peci 15 minut na 200 stopinjah.

Piškote potunkaj v čokoladni preliv (čokolado stopiš v vodni kopeli, po potrebi razredčiš z mlekom ali/in – če želiš – dodaš malo smetane in/ali margarine, da je ravno prav gosto in tekoče.

Sorry, a ni to nekam precej margarine – 80 dag (=800g – malo manj kot kilo??). Sicer je zanimiv recept, samo ta maščoba me bega, morda je prav 80g (1/3 zavitka od 250g). Najbrž bo tako, ne?

Bomo sprobali.

LP
n.

Pozdravljena Vega,
jaz sem pekla po tvojem receptu v soboto in jih bom še! Sama sem pojedla samo en piškot, mož in sin, ki bo vsak čas 3 leta pa sta se skoraj stepla za piškote. Res ni nobene packarije, razen s čokolado. Sama sem po čokoladi potresla še čokoladne mrvice in je bil mali čisto hin. Super.

Ups, punce! To z margarino je bila pa res napaka. Hvala, Natka! Pa lep dan!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close